reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na receptę np z Hasco są ale dużo większe dawki niż bez recepty
No właśnie na tej rozpisce jest napisane tylko „acidum folicum 0,4 mg”. A na google po wpisaniu acidum folicum wyskakuja takie leki z dwoch firm i w obu najmniejsza dawka to niby 5 mg?🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😱😱😱😱

Załączniki

• 1849AABD-68E8-4F82-966E-3F1EEDA033F7.jpeg
    1849AABD-68E8-4F82-966E-3F1EEDA033F7.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 67
reklama
Dziewczyny, kuwa, przepraszam że od razu nie napisałam [emoji33].
Wróciliśmy z wielkiego miasta ok 14-tej i od razu pojechałam do siostry na ploty. A wy się ty przecież martwicie [emoji3590]
U mnie na razie wszystko w porządku [emoji3590]. Z dzieciem lepiej niż że mną [emoji28]. Baba dwa razy mierzyła mi po USG tętno żeby do karty wpisać i ciągle było wysokie ze stresu [emoji28]
Marianka, Celinka lub Janinka ma 3,78cm i tętno 167. Mam dziś wg okresu 10+1 a wg wielkosci dziecia 10+5. Baba mówi że jest wszystko pięknie. Widziałam rączki i nóżki, ja pierdziulę [emoji2956]. Ale to są przeżycia. Zdrowasiek odklepalam miliony ale dały efekt [emoji3590]. Jessssui, żeby to dziecię ze mną zostało [emoji120][emoji3590][emoji3590]
Mam jakieś bakterie w moczu i zrobiłam dziś posiew [emoji848]
Mam też za wysoką glukozę i mam iść zrobić badanie. A ja sobie dziś kupiłam na jutro na drogę 3 babeczki wedla z biedry [emoji24][emoji24][emoji24]. Jadlyscie? Niebo w gębie [emoji2956]
Będzie piękna mini Fredka [emoji7]
Rosnijcie zdrowo!

Biorę od kilku lat. I wiem że nie przyswajam innej formy niż metylowana więc mam metylowany. Recepty mi nie wystawił ale nie wiem czy nie zapomniał na przykład bo takie wpadki mu się zdarzały już.
Chodzi mi o to czy nie wiecie czy ten lek nie jest konieczny do stymulacji itp. W sensie czy nie mam przypału że tego nie brałam itp.
W dodatku nie wiem czy to nie bez recepty lek bo na jednej stronie jest info że na receptę a na drugiej że bez recepty?
Nieee,spokojnie .Kwas foliowy jak najbarfziej ,ale do zdrowej ciazy. JEÖesli to od lat bierzesz to masz wystarczajace stezenie w organizmie.Nie ma zadneg przypalu,napisal ci po lacinie i nie potrzebnie namieszal.
A ze sie to bierze pare miesiecy wczesniej,przed zajsciem w ciaze to wyskoczyl jak Filip z konopii z tematem🙂

Nieee,spokojnie .Kwas foliowy jak najbarfziej ,ale do zdrowej ciazy. JEÖesli to od lat bierzesz to masz wystarczajace stezenie w organizmie.Nie ma zadneg przypalu,napisal ci po lacinie i nie potrzebnie namieszal.
A ze sie to bierze pare miesiecy wczesniej,przed zajsciem w ciaze to wyskoczyl jak Filip z konopii z tematem🙂
Okej dzięki. Po prostu już zaczęłam się martwić że powinnam to brać od kilku dni bo może ma coś w składzie jeszcze co powinnam brać przy stymulacji 🤦‍♀️

Dziewczyny, kuwa, przepraszam że od razu nie napisałam 😱.
Wróciliśmy z wielkiego miasta ok 14-tej i od razu pojechałam do siostry na ploty. A wy się ty przecież martwicie ❤️
U mnie na razie wszystko w porządku ❤️. Z dzieciem lepiej niż że mną 😅. Baba dwa razy mierzyła mi po USG tętno żeby do karty wpisać i ciągle było wysokie ze stresu 😅
Marianka, Celinka lub Janinka ma 3,78cm i tętno 167. Mam dziś wg okresu 10+1 a wg wielkosci dziecia 10+5. Baba mówi że jest wszystko pięknie. Widziałam rączki i nóżki, ja pierdziulę 🤩. Ale to są przeżycia. Zdrowasiek odklepalam miliony ale dały efekt ❤️. Jessssui, żeby to dziecię ze mną zostało 🙏❤️❤️
Mam jakieś bakterie w moczu i zrobiłam dziś posiew 🤔
Mam też za wysoką glukozę i mam iść zrobić badanie. A ja sobie dziś kupiłam na jutro na drogę 3 babeczki wedla z biedry 😭😭😭. Jadlyscie? Niebo w gębie 🤩
Twoje dzieciatko juz sie u Ciebie zadomowilo i nigdzie sie nie wybiera.
Co do bakterii w moczu to cala ciaze mialam a z posiewu nic nie wyszlo wiec sie nie przejmuj.
Zacznij sie w koncu cieszyc ze jestes w ciazy Wariatko zwariowana😁

reklama
Do góry