reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No 2kg dzieci jak się rodzą o terminie to z powodu hipotrofii, ale 3kg w 33tc to naprawdę dużo wiec zapytałam czy masz może cukrzycę ciążowa. Jak nie to widocznie w genach ma że jest większe
Adus,nudno sie juz robi ,ale sprobuje jeszcze raz😊😊😊z blizniakam tez to usg pokazywalo pomiedzy 500-600 gr wiecej,i wyszlo jednak na to co mierzyl moj gin.Wiec zakladam,ze tym razem bedzie tak samo,bo poiedzy tym co on ostatnio mierzy a dzisiaj nie moze byc kg roznicy.To jedno 33 tc maj juz skonczony i leci 34,app ciazowy pokazuje mi wage malucha 2,18-2,35,na pewno jest troche wiecej ale bez dramatu.Pani doktor,tez stwierdzila ,ze rodze duze dzieci i maly tez bedzie duzy😉jesli chodzi o cukrzyce,jestem pod opieka diabetologa i mamy wszystko pod kontrola.
Niech nam sie rodzą wszystkim zdrowe dzieci,to jest chyba najwazniejsze.

@fredka84 pamiętasz jak pokazałaś nam swoją "konieczynkę" otóż to było to zaraz po twoim transferze ... Pamiętam dokładnie że pisałam Ci że twoja czterolistna konieczynka przyniesie Ci szczęście i ten transfer będzie udany ... Tak też się stało 🥰🥰 i z zazdrości wychodowałam taka sama 🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤭 i właśnie się zastanawiam czy mi moją też przyniesie takie szczęście ?🤔 Ja na transfer muszę jeszcze trochę poczekać .... Ale mam ogromną nadzieję że dla mnie tez okaże się tak szczęśliwa 😍😍
P.s żeby nie było dochodząc do sedna sprawy chwale sie po prostu jak w przeciągu dwóch tygodni mi pięknie urosła 😍😍😍😍

Załączniki

• IMG_20210722_181807.jpg
    IMG_20210722_181807.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 67
Adus,nudno sie juz robi ,ale sprobuje jeszcze raz😊😊😊z blizniakam tez to usg pokazywalo pomiedzy 500-600 gr wiecej,i wyszlo jednak na to co mierzyl moj gin.Wiec zakladam,ze tym razem bedzie tak samo,bo poiedzy tym co on ostatnio mierzy a dzisiaj nie moze byc kg roznicy.To jedno 33 tc maj juz skonczony i leci 34,app ciazowy pokazuje mi wage malucha 2,18-2,35,na pewno jest troche wiecej ale bez dramatu.Pani doktor,tez stwierdzila ,ze rodze duze dzieci i maly tez bedzie duzy😉jesli chodzi o cukrzyce,jestem pod opieka diabetologa i mamy wszystko pod kontrola.
Niech nam sie rodzą wszystkim zdrowe dzieci,to jest chyba najwazniejsze.
Chyba nie potrzebnie irytuje Cie moje pytanie, przerabiałam ostatnio wagi w podobnych tygodniach a różni nas kilka dni wiec jestem w temacie ;) Najważniejsze ze lekarzy nic martwi. Wrzucam Ci wagi w centylach w skończonych tygodniach (nie rozpoczetych)

Załączniki

• FB_IMG_1626966887214.jpg
    FB_IMG_1626966887214.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 73
Rok czasu to niedużo. A mąż ma bardzo obniżone parametry nasienia? Może wystarczyłaby inseminacja?
Mój ginekolog nic nie wspomina o inseminacji. Uważa że jest mała szansa żeby się udało. Proponuje in vitro . Hmm...szczerze mówiąc nie znam się aby stwierdzić jak bardzo źle jest z nasieniem. Daje nam jeszcze kilka miesięcy i jeśli się nie uda to zimą zaczynamy... przygotowuje się psychicznie na to co mnie czeka. Mój mąż obecnie bierze suplementy diety poprawę nasienia i wprowadzamy trochę lepsza dietę. Mam nadzieję że pomoże 😊

@fredka84 pamiętasz jak pokazałaś nam swoją "konieczynkę" otóż to było to zaraz po twoim transferze ... Pamiętam dokładnie że pisałam Ci że twoja czterolistna konieczynka przyniesie Ci szczęście i ten transfer będzie udany ... Tak też się stało 🥰🥰 i z zazdrości wychodowałam taka sama 🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤭 i właśnie się zastanawiam czy mi moją też przyniesie takie szczęście ?🤔 Ja na transfer muszę jeszcze trochę poczekać .... Ale mam ogromną nadzieję że dla mnie tez okaże się tak szczęśliwa 😍😍
P.s żeby nie było dochodząc do sedna sprawy chwale sie po prostu jak w przeciągu dwóch tygodni mi pięknie urosła 😍😍😍😍
No pewnie, że Tobie też przyniesie szczęście ❤️. I spokojnie, bo zanim podejdziesz do transferu, to będziesz porządnie przebadana, a to tylko same plusy 😊.

reklama
Do góry