reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jak jest liczony tydzień ciąży po in vitro??? Ja miałam transfer 14.06, i właśnie się dowiedziałam że jeżeli przed końcem mojej umowy ciąża nie będzie miała 12 tygodni to pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia umowy , umowa do 07,09, ktoś podpowie jak to policzyć?
tutaj obliczysz z daty transferu o wieku zarodka:) Link do: Kalkulator Porodu | Oblicz termin porodu | dr Marian Malinowski | dr n. med. Marian Malinowski

także muszą przedłużyć Ci umowę :)

reklama
A jak jest liczony tydzień ciąży po in vitro??? Ja miałam transfer 14.06, i właśnie się dowiedziałam że jeżeli przed końcem mojej umowy ciąża nie będzie miała 12 tygodni to pracodawca nie ma obowiązku przedłużenia umowy , umowa do 07,09, ktoś podpowie jak to policzyć?
jezeli mialas transfer 5 dniowego zarodka to jestes teraz 5plus 0 tydz w ciazy,porod 02.03.22
jezeli mialas transfer3 dniowego 4 plus 5 04.03.22

wg.mnie juz bedzie dawno po 12 tc

Dziewczyny , wiecie może po jakim czasie od poronienia można rozpocząć nowa stymulację ? Nie o chodzi o transfer bo to wiem ze min 3 pełne cykle, ale właśnie chodzi o wyprodukowanie zarodków.

Dziewczyny , wiecie może po jakim czasie od poronienia można rozpocząć nowa stymulację ? Nie o chodzi o transfer bo to wiem ze min 3 pełne cykle, ale właśnie chodzi o wyprodukowanie zarodków.
Ja po poronieniu w 20tc, zaczęłam stymulacje po trzecim okresie, po tym wszystkim bardzo rozjechane były te cykle. Długi protokół, więc punkcja przypadła mi mniej więcej około cztery miesiące po poronieniu. Przebadaliśmy zarodki i dopiero transfer. Mi radzono by transfer zrobić dopiero około za 6 miesięcy po poronieniu.

Ponoć chodzi o Toxoplazmoza że na nich najbardziej się przenosi? [emoji848] Nie wiem, zakazał to nie jem [emoji1745][emoji1745][emoji3061][emoji24] wpitalam za to czereśnie bo mają dużo jodu [emoji16]
Tokso przenosi sie na kazdym owocu czy warzywie, ktore nir jest dokładnie umyte. Trzeba na to zwracac uwage i mi gin mówiła, ze na miescie lepiej np salatki nie jeść, bo nie wiesz czy umyte.

Jadę na tym samym samym wózku co Ty, 27.05 miałam łyżeczkowanie. Dzisiaj dostałam @hurraa,odczekam ten cykl i w kolejnym mam nadzieję że będę mogła przygotowywać się do stymulacji, począwszy od wyciszenia tabletkami anty... Jestem pewna, że nie będzie przeciwskazań, bo osobiście nie widzę 😃do kolejnego transferu trzeba odczekać trochę ze względu na zagojenie rany macicy, tutaj chodzi o stymulację i nie sądzę, że trzeba 3 miesiące odczekać

Ja po poronieniu w 20tc, zaczęłam stymulacje po trzecim okresie, po tym wszystkim bardzo rozjechane były te cykle. Długi protokół, więc punkcja przypadła mi mniej więcej około cztery miesiące po poronieniu. Przebadaliśmy zarodki i dopiero transfer. Mi radzono by transfer zrobić dopiero około za 6 miesięcy po poronieniu.
Można oszaleć o tych opinii lekarzy, Tobie radzono 6 miesięcy, najczęściej pisze że 3, mój mówi, że 2 i też gdzieś tak wyczytałam, normalnie łeb pęka 🤯 w sumie to punkcję będę miała w 3 cyklu, jak zacznę niebawem przygotowywać się tabl. anty do stymulacji, potem czeka mnie hiperka, bo mój lekarz uderza z grubej rury 😄no i transfer przypadnie mi w październiku pewnie, to nawet wyjdzie 5 miesięcy od poronienia, ehh długo 😔😔

reklama
Do góry