reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuje a jakbyś dołożyła bo mam tabsy 200mg. Brać dodatkowo cała jedna czy no połowę? Bije się z myślami i nie wiem.. jak podwoje dawkę to będzie 1200 mg na dobę. Trochę dużo...😖
Kochana ja biore na dobę w sumie 1500 mg prog i do tego zastrzyk z prog. Swedzi mnie tylko skora, a prog na tym jak badam to mam raz 25 a raz 31. Dzisiaj jakies apogeum bylo bo az 41 pokazalo ale to pierwszy raz

reklama
Dziewczyny,
Help ! Jutro transfer, wczoraj wieczorem zadzwoniła moja pielęgniarka omówić procedurę. Ja się kąpałam, odebrał mój mąż i coś tam zanotował 🤦‍♀️ i teraz nie wiem jak z tą wodą jest. On zrozumiał, że mam opróźnić pęcherz przed wyjściem z domu i zacząć pić wodę już w drodze (o 11 mam tam być, o 12 transfer). Też tak miałyście ? Na ile przed zaczęłyście pić i ile w sumie tej wody wypiłyście ?
Ah i jeszcze pytanie czy też dostałyście valium na wyluzowanie ?

Cześć dziewczyny❤️
Podczytuje Was sobie od jakiegoś czasu i powiem Wam , że dużo łatwiej przechodzić przez to wszystko razem z Wami.. Dziękuję,że jesteście ❤️
U mnie endometrioza,niedrożny jajowód, Amh 1,5 a u męża morfologia 1%,cukrzyca i jest po chemioterapii.
Przygodę z In vitro zaczęliśmy dopiero ok. rok temu,ale to też tylko dlatego, że mamy dofinansowanie z mazowsza w Gameta Warszawa.
Z pierwszej stymulacji miałam 3 dojrzałe komórki,z czego jedna się zapłodnila i miałam podanego 3dniowca, niestety nie udało się..
W drugiej stymulacji miałam 5 dojrzałych komórek i 5 się zapłodniło ,do blastki dotrwały 2,z czego 1 miałam podany 11 dni temu. 8dpt zrobiłam test i wyszły 2 kreski,wczoraj 10 dpt beta 242❤️ i to jest chyba jakiś cud..po 14 latach starań..ja nawet nie potrafię się cieszyć,tak się boję.. tydzień temu zaczęłam odmawiać Nowennę Pompejańską,moje siostry i mama też za mnie odmawiają,podobno działa cuda a u mnie się właśnie zdarzył ❤️
Trzymam za Was wszystkie kciuki,i wiem,że każda doczeka się swojego szczęścia 😘

Dziewczyny,
Help ! Jutro transfer, wczoraj wieczorem zadzwoniła moja pielęgniarka omówić procedurę. Ja się kąpałam, odebrał mój mąż i coś tam zanotował 🤦‍♀️ i teraz nie wiem jak z tą wodą jest. On zrozumiał, że mam opróźnić pęcherz przed wyjściem z domu i zacząć pić wodę już w drodze (o 11 mam tam być, o 12 transfer). Też tak miałyście ? Na ile przed zaczęłyście pić i ile w sumie tej wody wypiłyście ?
Ja zawsze opróżniam pecherz na 1.5h przed i wtedy pije wode i zawsze było ok. Pęcherz po prostu ma być pełny. Muszą go dobrze widzieć na usg

@Kashyw83 miałam podana jedna blastke 5. 1.1., jak się czuje po wypowadzce? Po dzisiejszej nocy stwierdziłam że wracam do domu. Tu się kufa nie da ani spać! Wszystko słychać przez cienka ścianę od kuchni cała noc jak się tłuką i dziś od 5 rano to samo... Nie spałam cała nic, obUdzilam się z migrenę i mam straszny kryzys

Dziękujemy ślicznie 😘
Uda się💪 na każdą z nas przychodzi pora ❤️
Będzie śliczniutka zobaczysz
Ja też biała ale z twarzy 🤪
Ja Wasza córunia będzie taka piękna w przyszłości jak jest teraz, w co nie wątpie patrząc na jej duże oczęta 😃Oooo to będziecie mieć kolejki chłopaków przed domem.. Mój mąż odganiałby chyba łopatą takich podlotków 😊

Cześć dziewczyny[emoji3590]
Podczytuje Was sobie od jakiegoś czasu i powiem Wam , że dużo łatwiej przechodzić przez to wszystko razem z Wami.. Dziękuję,że jesteście [emoji3590]
U mnie endometrioza,niedrożny jajowód, Amh 1,5 a u męża morfologia 1%,cukrzyca i jest po chemioterapii.
Przygodę z In vitro zaczęliśmy dopiero ok. rok temu,ale to też tylko dlatego, że mamy dofinansowanie z mazowsza w Gameta Warszawa.
Z pierwszej stymulacji miałam 3 dojrzałe komórki,z czego jedna się zapłodnila i miałam podanego 3dniowca, niestety nie udało się..
W drugiej stymulacji miałam 5 dojrzałych komórek i 5 się zapłodniło ,do blastki dotrwały 2,z czego 1 miałam podany 11 dni temu. 8dpt zrobiłam test i wyszły 2 kreski,wczoraj 10 dpt beta 242[emoji3590] i to jest chyba jakiś cud..po 14 latach starań..ja nawet nie potrafię się cieszyć,tak się boję.. tydzień temu zaczęłam odmawiać Nowennę Pompejańską,moje siostry i mama też za mnie odmawiają,podobno działa cuda a u mnie się właśnie zdarzył [emoji3590]
Trzymam za Was wszystkie kciuki,i wiem,że każda doczeka się swojego szczęścia [emoji8]
Jaki lekarz Cię prowadzi w Gamecie? Jakim protokołem szłaś? Jakie dawki leków?

Dziewczyny,
Help ! Jutro transfer, wczoraj wieczorem zadzwoniła moja pielęgniarka omówić procedurę. Ja się kąpałam, odebrał mój mąż i coś tam zanotował [emoji2356] i teraz nie wiem jak z tą wodą jest. On zrozumiał, że mam opróźnić pęcherz przed wyjściem z domu i zacząć pić wodę już w drodze (o 11 mam tam być, o 12 transfer). Też tak miałyście ? Na ile przed zaczęłyście pić i ile w sumie tej wody wypiłyście ?
Tak, u mnie na 30min przed transferem kazali wypic ok pol litra wody.

reklama
Dziewczyny,
Zawsze w drodze zaczynałam pić i kończyłam przed wizytą u lekarza ( pierw jest wizyta u lekarza później transfer tak przynajmniej u mnie ) brałam zawsze 1,5 litra ale litr tylko pilam

Do góry