reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A będziesz kontrolowała Endo?
U mnie próbował naśladować naturalny cykl I od 7 dnia przez 4 dni kazał brać jedna tabletkę więcej na noc
Tak mam zrobić pomiar endometrium. Właśnie napisałam wiadomość do lekarza czy gdzieś wciśnie mnie w sobotę 3 lipca. Jak nie to trudno, pójdę 8 DC, jak coś urośnie to zaryzykuję i troszkę w ciemno włączę proga w niedzielę wieczorem. Lekarz z kliniki twierdzi, że wyznacznikiem gotowości endometrium jest jego grubość. Wszystko zależy od danej pacjentki, są takie gdzie transfer robi późno i po 20 DC że względu na cienkie endometrium. Jeśli ednometrium jest odpowiedniej grubości to transfer może odbyć się o wiele szybciej. Zobaczymy co urośnie, startuje z cieniutkim endometrium po tabletkach antykoncepcyjnych. Innego pomysłu nie mam, najwyżej transfer zrobi dr M.ugacz. Choć wolę swojego doktorka, ale może dobrze, wyrzygam mu te jego teksty o mięśniaku i że ze względu na wiek "mam już z górki" hehe😂

Kobietki moje drogie, doradźcie please. Na 5go jestem umówiona na wyrwanie ósemki. Później pewnie będę musiała przyjmować antybiotyk(po wyrwaniu innego zęba musiałam) Nowy cykl powinien mi się zacząć jakos na początku lipca i mam zacząć przygotowania do lipcowego transferu. Czy myślicie, żeby darować sobie to wyrwanie zęba teraz czy nie powinno to w niczym przeszkadzać.
W klinice mówią, że nie ma przeciwskazań ale nie wiem czy im wierze[emoji85][emoji848][emoji6]

Kobietki moje drogie, doradźcie please. Na 5go jestem umówiona na wyrwanie ósemki. Później pewnie będę musiała przyjmować antybiotyk(po wyrwaniu innego zęba musiałam) Nowy cykl powinien mi się zacząć jakos na początku lipca i mam zacząć przygotowania do lipcowego transferu. Czy myślicie, żeby darować sobie to wyrwanie zęba teraz czy nie powinno to w niczym przeszkadzać.
W klinice mówią, że nie ma przeciwskazań ale nie wiem czy im wierze[emoji85][emoji848][emoji6]

Chyba nie przy każdym wyrywaniu jest podawany antybiotyk? W każdym razie w mojej rodzinie dużo osób wyrywało ósemki a nikt antybiotyku nie dostał akurat.

Lepiej zadbać o zęby przed przed transferem, a szczególnie przed ciążą ☺️

Tak mam zrobić pomiar endometrium. Właśnie napisałam wiadomość do lekarza czy gdzieś wciśnie mnie w sobotę 3 lipca. Jak nie to trudno, pójdę 8 DC, jak coś urośnie to zaryzykuję i troszkę w ciemno włączę proga w niedzielę wieczorem. Lekarz z kliniki twierdzi, że wyznacznikiem gotowości endometrium jest jego grubość. Wszystko zależy od danej pacjentki, są takie gdzie transfer robi późno i po 20 DC że względu na cienkie endometrium. Jeśli ednometrium jest odpowiedniej grubości to transfer może odbyć się o wiele szybciej. Zobaczymy co urośnie, startuje z cieniutkim endometrium po tabletkach antykoncepcyjnych. Innego pomysłu nie mam, najwyżej transfer zrobi dr M.ugacz. Choć wolę swojego doktorka, ale może dobrze, wyrzygam mu te jego teksty o mięśniaku i że ze względu na wiek "mam już z górki" hehe😂
No ciekawe co Ci z tego wyjdzie... 😘

Do tego transferu to widzę tak na wariata podchodzisz 😂

reklama
Chyba nie przy każdym wyrywaniu jest podawany antybiotyk? W każdym razie w mojej rodzinie dużo osób wyrywało ósemki a nikt antybiotyku nie dostał akurat.

Lepiej zadbać o zęby przed przed transferem, a szczególnie przed ciążą ☺️
Ja aby założyć aparat, musiałam wyrwać 4 zęby i też nie brałam żadnych antybiotyków 🤔

Do góry