reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej laski, dzisiaj 18dpt beta 2773💪 ale prog mimo tego, że biorę leki tak jak bralam spadł z 80 na 41... czy to nie jest dziwna sytuacja? Biorę cały czas leki 3 x na dzień po 2 doustnie i po 2 dopochwowo razem 900mg luteiny firmy Adamed... boje sie... estradiol mam na poziomie 2225 aż, jest okej?

Na usg widac pecherzyk, ciałko żółte i w jednej pozycji widać było echo zarodka ale położna nie była pewna czy aby to na pewno to, jest wcześnie więc nie sram ogniem tylko ten prog mnie męczy...

Hej laski, dzisiaj 18dpt beta 2773💪 ale prog mimo tego, że biorę leki tak jak bralam spadł z 80 na 41... czy to nie jest dziwna sytuacja? Biorę cały czas leki 3 x na dzień po 2 doustnie i po 2 dopochwowo razem 900mg luteiny firmy Adamed... boje sie... estradiol mam na poziomie 2225 aż, jest okej?

Na usg widac pecherzyk, ciałko żółte i w jednej pozycji widać było echo zarodka ale położna nie była pewna czy aby to na pewno to, jest wcześnie więc nie sram ogniem tylko ten prog mnie męczy...

Długo badasz te hormony. Zupełnie jak ja 🙊 u mnie prog też spadał i brałam takie ilości luteiny że głowa mała, ale niestety wartości nie pamiętam. Estradiol też miałam niski o estrofem również brałam dluuugo, dlatego teraz chce cykl naturalny. Za dużo było tego, że czułam się fatalnie.

Długo badasz te hormony. Zupełnie jak ja 🙊 u mnie prog też spadał i brałam takie ilości luteiny że głowa mała, ale niestety wartości nie pamiętam. Estradiol też miałam niski o estrofem również brałam dluuugo, dlatego teraz chce cykl naturalny. Za dużo było tego, że czułam się fatalnie.
Długo? Badam bo dzisiaj mam wizytę i byłam w klinice rano na badaniu krwi bo lekarz kazał...

Długo? Badam bo dzisiaj mam wizytę i byłam w klinice rano na badaniu krwi bo lekarz kazał...

Wiem,wiem. 😉

Ja musiałam robić co wizytę bo w invicta Gdańsku z ciążą chodzisz tak mniej więcej do prenatalnych. Najpierw weryfikacje, później miałam co dwa tygodnie, aż po prenatalnych dopiero dostałam zgodne na schodzenie z estrofemu. Z luteiny schodziłam powoli aż do 20 tc.

Ogólnie co wizytę robiłam później estradiol i progesteron. Nadal rozmyślam czy to było potrzebne? Chyba nikt tak długo nie schodził na forum z estrofemu jak ja. Dlaczego? Bo nikt nie badał a ja musiałam. 🤷

Trzymam Cię za słowo 😁😁😁 będziesz musiała mi to nagrać 🤪🤪
Dobrze że nie za cycola :D :D

Z innej beczki jak znosicie te upały?
Ja wypłszczona po tygodniu wyszłam dzisiaj z domu no i oczywiście skoczyłam na szybkie zakupy... Byłam w sklepie i mimo że klimatyzacji działała to myślałam kilka razy że się przewrócę tak mi słabo było 🙉 w domku przynajmniej mam chłód, Asuniete rolety i zasłony i wiatrak cały dzień idzie - nie chce myśleć jaki rachunek za prąd mi przyjdzie 🙊🙈😁

Ja się ratuje lemoniadą - idealna na upał. Woda mineralana + cytryny i trochę miodu. Do lodówki i heja. Nie ma wd mnie nic lepszego mmm ;)

reklama
Do góry