reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny nic nie czytałam bo nie byłam w stanie .....
Wiktoria już jje samodzielnie nie dopychaja przez sonde za 2 dni będą wyniki które pokażą czy w krwi już czysto . Wróciła do wagi urodzinowej i całą zdrowa i piękna.
A ja ....
Ja myślałem że umrę najpierw po Cc nie ruszyły mi jelita , podwyższony stan zapalny co Dzień tomograf, rezonans i brulion badań od wtorku zaczęłam dostawać temperatury , a ból taki że myślałam że się zes.....am właściwie to chyba to zrobiłam bo dostałam biegunki i w tych bólach latalam .W środę założyli mi żywienie dozylnie- takie wiadro z białym płynem bo na kroplowce już bym nie pociągnęła.
Przyszedł mój lekarz ( codziennie przychodził robić usg) no i środowe usg pokazało że chyba otwiera się macica , antybiotyki na infekcjie nie pomagały.....
Decyzja operacjia ( tydzień po tygodniu)
Że wyczyszcza , zrobia drenaż i zamkną)
Ale może być tak że zobaczą obraz dużo gorszy niż na usg....
Podpisałam że godze się na wycięcie macicy jak trzeba.
Operowal mnie mój lekarz - usunięta macica.
Zainfekowane cała , nie reagowała na żadne czyszczenie , gabczasta. Stan infekcji straszliwy nie wiedzą czemu organizm ani w gorączce ani w krwi nie dawał znaku że tam tak źle się dzieje.....
7 dni nie jadłam ( kroplowki ) 2 operacjie tydzień po tygodniu...I teraz próbuje wstać i pomału dojść do siebie .
Jalita jeszcze nie ruszyły.....Zobacz załącznik 1284999Zobacz załącznik 1285000Zobacz załącznik 1285001
kochana byle juz teraz było dobrze i żebyś zdrowiala. Dobrze ze z małą wszystko ok,teraz jeszcze Mama musi dojść do siebie. 😘

reklama
Moim zdaniem twój wywód o „jestem zdrowa” był niepotrzebny. Ja nikomu nie zabraniam badac zarodków. Chcesz to badaj. Ja tego nie robie i nie musisz się martwić o mnie. Twój wpis taki na zasadzie „nie ciesz się bo twój zarodek może być chory”. No może być a może nie być. Nie prosiłam o rozdrabnianie się na temat moich zarodków.
Myśle, ze źle zrozumiałaś mój „wywód”. Radzę przeczytać jeszcze raz swojego posta i potem mojego :-) zrozumiesz do czego się odniosłam. A tym czasem powodzenia - bez złych intencji.

Wiktoria już jje samodzielnie nie dopychaja przez sonde za 2 dni będą wyniki które pokażą czy w krwi już czysto . Wróciła do wagi urodzinowej i całą zdrowa i piękna.
A ja ....
Ja myślałem że umrę najpierw po Cc nie ruszyły mi jelita , podwyższony stan zapalny co Dzień tomograf, rezonans i brulion badań od wtorku zaczęłam dostawać temperatury , a ból taki że myślałam że się zes.....am właściwie to chyba to zrobiłam bo dostałam biegunki i w tych bólach latalam .W środę założyli mi żywienie dozylnie- takie wiadro z białym płynem bo na kroplowce już bym nie pociągnęła.
Przyszedł mój lekarz ( codziennie przychodził robić usg) no i środowe usg pokazało że chyba otwiera się macica , antybiotyki na infekcjie nie pomagały.....
Zainfekowane cała , nie reagowała na żadne czyszczenie , gabczasta. Stan infekcji straszliwy nie wiedzą czemu organizm ani w gorączce ani w krwi nie dawał znaku że tam tak źle się dzieje.....
7 dni nie jadłam ( kroplowki ) 2 operacjie tydzień po tygodniu...I teraz próbuje wstać i pomału dojść do siebie .
Jalita jeszcze nie ruszyły.....Zobacz załącznik 1284999Zobacz załącznik 1285000Zobacz załącznik 1285001
O Boziu!! Jak mi przykro, pisz dalej co z tobą bo pewnie bardzo Ci ciężko teraz:-(

A ja ....
Ja pierdziele, łezka sama kręci się w oku 😪.. ile my kobiety musimy przejść do upragnionego celu i jeszcze na końcu takie coś 😪😪 dlaczego życie pisze takie scenariusze? Nieraz sobie myślę,, że nie jeden facet nie zniósłby tego obciążenia psychicznego i fizycznego, a jakby miał rodzić to chyba posrałby się, za przeproszeniem, ze strachu, znam już takich panów, którzy mdleli przy poradach, trzymając swoje kobiety za rękę, takich co spieprzali po szpitalnych schodach w dół, jak tylko usłyszeli krzyki rodzących kobiet... My babki jesteśmy silne pod każdym względem💪💪 💪 i tyle w tym temacie... koniec, kropka, amen!!! życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i jak najwięcej pięknych chwil w życiu.. obyś szybko zapomniała o tym co złe😘😘😘 Trzymaj się bohaterko!!!!!👊

Marta po bromergonie możesz się źle czuć. Lepiej wziąć dostinex 2 tabl. nie ma takich skutków ubocznych. pij szalwie-działa hamujaco i okładaj piersi liśćmi z kapusty. włóż liście do lodówki potem wyjmij,rozbij trochę tłuczkiem i do biustonosza. przynosi ulgę i zmniejsza obrzęk. Trzymaj sie :)
Na szczęście czuje się po tym ok. Pani dr powiedziała ze na dostinex było już za późno wiec musiał być bromergon. Już mam miękkie piersi i nie ma guzków, trochę jeszcze czasem pokaże się wydzielina ale już jest okej. Biore tylko 1,5 tabl dziennie wiec z tego co wiem nie jest to duża dawka. Okłady pani dr kazała zrobić na początku ciepłe i zakończyć zimnymi, zrobiłam tak 2x i po zgrubieniach na szczęście. Piersi już nie bolą wiec idzie ku końcowi 🙂ale kapustę dzisiaj wypróbuje i szałwię tez kupie w aptece🙂

reklama
Laseczki, ja już byłam na pobraniu ale ze mieszkam na wypizdowiu to panie mi powiedziała, że wyniki może dziś wieczorem a może w poniedziałek...
Super 🥴
Oczywiście gdybym wiedziała, że tak wyjdzie, to mogłabym jechać do innego miasta, ale straciłabym pół dnia a mam dziś te urodziny męża. I może to dla was będzie niezrozumiałe, ale nie postawię znów in vitro na pierwszym miejscu jak to robiłam przez kilka lat. Dziś te urodziny są ważniejsze❤️. Wolałabym żeby tego wyniku dziś nie było
Bardzo mądre podejście. Dzisiaj świętuj urodziny męża ❤️😘ściskam kochana 😘😘😘

Do góry