reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny nic nie czytałam bo nie byłam w stanie .....
Wiktoria już jje samodzielnie nie dopychaja przez sonde za 2 dni będą wyniki które pokażą czy w krwi już czysto . Wróciła do wagi urodzinowej i całą zdrowa i piękna.
A ja ....
Ja myślałem że umrę najpierw po Cc nie ruszyły mi jelita , podwyższony stan zapalny co Dzień tomograf, rezonans i brulion badań od wtorku zaczęłam dostawać temperatury , a ból taki że myślałam że się zes.....am właściwie to chyba to zrobiłam bo dostałam biegunki i w tych bólach latalam .W środę założyli mi żywienie dozylnie- takie wiadro z białym płynem bo na kroplowce już bym nie pociągnęła.
Przyszedł mój lekarz ( codziennie przychodził robić usg) no i środowe usg pokazało że chyba otwiera się macica , antybiotyki na infekcjie nie pomagały.....
Decyzja operacjia ( tydzień po tygodniu)
Że wyczyszcza , zrobia drenaż i zamkną)
Ale może być tak że zobaczą obraz dużo gorszy niż na usg....
Podpisałam że godze się na wycięcie macicy jak trzeba.
Operowal mnie mój lekarz - usunięta macica.
Zainfekowane cała , nie reagowała na żadne czyszczenie , gabczasta. Stan infekcji straszliwy nie wiedzą czemu organizm ani w gorączce ani w krwi nie dawał znaku że tam tak źle się dzieje.....
7 dni nie jadłam ( kroplowki ) 2 operacjie tydzień po tygodniu...I teraz próbuje wstać i pomału dojść do siebie .
Jalita jeszcze nie ruszyły.....Zobacz załącznik 1284999Zobacz załącznik 1285000Zobacz załącznik 1285001
kochana byle juz teraz było dobrze i żebyś zdrowiala. Dobrze ze z małą wszystko ok,teraz jeszcze Mama musi dojść do siebie. 😘

reklama
Moim zdaniem twój wywód o „jestem zdrowa” był niepotrzebny. Ja nikomu nie zabraniam badac zarodków. Chcesz to badaj. Ja tego nie robie i nie musisz się martwić o mnie. Twój wpis taki na zasadzie „nie ciesz się bo twój zarodek może być chory”. No może być a może nie być. Nie prosiłam o rozdrabnianie się na temat moich zarodków.
Myśle, ze źle zrozumiałaś mój „wywód”. Radzę przeczytać jeszcze raz swojego posta i potem mojego :-) zrozumiesz do czego się odniosłam. A tym czasem powodzenia - bez złych intencji.

Wiktoria już jje samodzielnie nie dopychaja przez sonde za 2 dni będą wyniki które pokażą czy w krwi już czysto . Wróciła do wagi urodzinowej i całą zdrowa i piękna.
A ja ....
Ja myślałem że umrę najpierw po Cc nie ruszyły mi jelita , podwyższony stan zapalny co Dzień tomograf, rezonans i brulion badań od wtorku zaczęłam dostawać temperatury , a ból taki że myślałam że się zes.....am właściwie to chyba to zrobiłam bo dostałam biegunki i w tych bólach latalam .W środę założyli mi żywienie dozylnie- takie wiadro z białym płynem bo na kroplowce już bym nie pociągnęła.
Przyszedł mój lekarz ( codziennie przychodził robić usg) no i środowe usg pokazało że chyba otwiera się macica , antybiotyki na infekcjie nie pomagały.....
Zainfekowane cała , nie reagowała na żadne czyszczenie , gabczasta. Stan infekcji straszliwy nie wiedzą czemu organizm ani w gorączce ani w krwi nie dawał znaku że tam tak źle się dzieje.....
7 dni nie jadłam ( kroplowki ) 2 operacjie tydzień po tygodniu...I teraz próbuje wstać i pomału dojść do siebie .
Jalita jeszcze nie ruszyły.....Zobacz załącznik 1284999Zobacz załącznik 1285000Zobacz załącznik 1285001
O Boziu!! Jak mi przykro, pisz dalej co z tobą bo pewnie bardzo Ci ciężko teraz:-(

A ja ....
Ja pierdziele, łezka sama kręci się w oku 😪.. ile my kobiety musimy przejść do upragnionego celu i jeszcze na końcu takie coś 😪😪 dlaczego życie pisze takie scenariusze? Nieraz sobie myślę,, że nie jeden facet nie zniósłby tego obciążenia psychicznego i fizycznego, a jakby miał rodzić to chyba posrałby się, za przeproszeniem, ze strachu, znam już takich panów, którzy mdleli przy poradach, trzymając swoje kobiety za rękę, takich co spieprzali po szpitalnych schodach w dół, jak tylko usłyszeli krzyki rodzących kobiet... My babki jesteśmy silne pod każdym względem💪💪 💪 i tyle w tym temacie... koniec, kropka, amen!!! życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i jak najwięcej pięknych chwil w życiu.. obyś szybko zapomniała o tym co złe😘😘😘 Trzymaj się bohaterko!!!!!👊

Marta po bromergonie możesz się źle czuć. Lepiej wziąć dostinex 2 tabl. nie ma takich skutków ubocznych. pij szalwie-działa hamujaco i okładaj piersi liśćmi z kapusty. włóż liście do lodówki potem wyjmij,rozbij trochę tłuczkiem i do biustonosza. przynosi ulgę i zmniejsza obrzęk. Trzymaj sie :)
Na szczęście czuje się po tym ok. Pani dr powiedziała ze na dostinex było już za późno wiec musiał być bromergon. Już mam miękkie piersi i nie ma guzków, trochę jeszcze czasem pokaże się wydzielina ale już jest okej. Biore tylko 1,5 tabl dziennie wiec z tego co wiem nie jest to duża dawka. Okłady pani dr kazała zrobić na początku ciepłe i zakończyć zimnymi, zrobiłam tak 2x i po zgrubieniach na szczęście. Piersi już nie bolą wiec idzie ku końcowi 🙂ale kapustę dzisiaj wypróbuje i szałwię tez kupie w aptece🙂

reklama
Laseczki, ja już byłam na pobraniu ale ze mieszkam na wypizdowiu to panie mi powiedziała, że wyniki może dziś wieczorem a może w poniedziałek...
Super 🥴
Oczywiście gdybym wiedziała, że tak wyjdzie, to mogłabym jechać do innego miasta, ale straciłabym pół dnia a mam dziś te urodziny męża. I może to dla was będzie niezrozumiałe, ale nie postawię znów in vitro na pierwszym miejscu jak to robiłam przez kilka lat. Dziś te urodziny są ważniejsze❤️. Wolałabym żeby tego wyniku dziś nie było
Bardzo mądre podejście. Dzisiaj świętuj urodziny męża ❤️😘ściskam kochana 😘😘😘

Do góry