reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem 3dpt (3 dniowego świeżego zarodka) a już straciłam nadzieje.
to nasza pierwsza procedura. Czynnik męski - mała ilość plemników, pozostałe Parametry ok, tyle że morfologia 8% w normalnym badaniu a w tym powiększonym msome już tylko 1%. Mogli nam zapłodnić tylko 6 oocytow.
I dostałam dziś info z kliniki ze z 6 zarodków ( w tym jeden transferowany) żaden nie przetrwał do 5-6 doby wiec nie mamy mrożaków…
Wyprodukowałam 19 jajeczek, z czego 14 było dojrzałych -mamy jeszcze 8 zamrożonych.
Załamałam się tą hodowla i ciężko mi myśleć że ten transferowany nie miałby podzielić losu pozostałych ziarenek, a te pozostałe jajka się do czegoś nadadzą;(

Dziewczyny ja juz po wizycie. Niestety histeroskopia przeniesiona na ok 28.07. Ze wzgledu na ugryzienie kleszcza mam zrobic najpierw przeciwciala. Dodatkowo powiedział, ze po szczepieniu on chcialby miec jednak mc odstepu, a ze ja mam szczepienie za tydzien to nie byloby tyle.. wiec zgodzilam sie, nie chce robic czegos na sile, zeby tylko robic. W sumie tak czulam wewnetrznie, ze lepiej bedzie jak to przeloze. Przed histeroskopia zrobie sobie urlop bo tam mi wypada. A czuje, ze juz jestem tak strasznie zmeczona fizycznie i psychicznie, ze uwazam iz nalezy mi sie.
Wiem, jakie to moze byc wkurzajace, mi drugi cykl z rzędu przepadł bo zabraklo miejsc! Mimo zapewnień, że miejsce na pewno będzie.

Szlag człowieka trafia, na szczeście znalazłam inne miejsce, gdzie ten sam lekarz co w klinice, przeprowadzi histeroskopię.

@Gonia0605 jesteś wspaniała osoba, ciepła i prawdziwa wojowniczka. Pamiętam twoj opierdziel jak mialam wątpliwości po pierwszym transferze.. Pozniej drugim czy czwartym... . Wiesz jesteś jedna z tych osób które potrafiły postawić mnie do pionu 🙈 wierzę ze niesprawiedliwy los jeszcze wszystko Ci wynagrodzi. Zasługujesz na to jak nikt inny. Bądź szczęśliwa i korzystaj z życia. A nikt nie wie co jeszcze będzie. Wierzę z calego serca ze los jeszcze Cie zaskoczy pozytywnie. ❤️ Trzymaj się kochana ❤️❤️❤️❤️❤️

Cześć dziewczyny. Jestem 3dpt (3 dniowego świeżego zarodka) a już straciłam nadzieje.
to nasza pierwsza procedura. Czynnik męski - mała ilość plemników, pozostałe Parametry ok, tyle że morfologia 8% w normalnym badaniu a w tym powiększonym msome już tylko 1%. Mogli nam zapłodnić tylko 6 oocytow.
I dostałam dziś info z kliniki ze z 6 zarodków ( w tym jeden transferowany) żaden nie przetrwał do 5-6 doby wiec nie mamy mrożaków…
Wyprodukowałam 19 jajeczek, z czego 14 było dojrzałych -mamy jeszcze 8 zamrożonych.
Załamałam się tą hodowla i ciężko mi myśleć że ten transferowany nie miałby podzielić losu pozostałych ziarenek, a te pozostałe jajka się do czegoś nadadzą;(
Czy mąż miał badanie fragmentacji DNA plemników czyli SCD?,

Podano najlepszy ;-) czekaj na betę... u nas tez procedura wyglądała podobnie. Na 6 zapłodnionych komórek jedna blastocysta i z niej urodził się człowiek, który wraca pewnie już z przedszkola :-)

reklama
Do góry