reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak już będę po wizycie tej pierwszej to pójdę do rodzinnego po skierowania , może faktycznie jakieś się uda zrobić za free . Mam też pakiet Luxmed w następnym tygodniu też pójdę do kadr czy darady mi go powiększyć i na Luxmed może też się jakieś uda zrobić ... Będę kombinować ... Mam nadzieję że do końca roku się wyrobie ... Do listopada mam ważne badania , marzeniem moim jest już w święta być w ciąży ... Czas pokaże

To musi być jakiś szpital co bada kobiety w odpowiednim wieku i stanie i historią to nie takie wszystko proste i nie wiem czy ci się coś uda na nfz raczej słabo bo nasza władza przestała od tego roku sponsorować wszelkie programy niepłodności. Wiem że coś wymyślisz!

Działaj, badaj! :*

Gdybyś była z moich okolic dałabym Ci babkę która ustawiła moją kumpele tak na lekach, że gdy 4 ciąże jej odrzuciło - też jakaś reakcja autoimmunolo... - to ustawiła ją tak skubana na lekach że doniosła, leżała całą ciąże ale doniosła ! Także wszystko opiera się o kumatego lekarza!

reklama
Ładuje w siebie 2litry płynów dziennie. Woda, elektrolity i zielona herbata. Pije jogurty i nutridrinki. Witaminy, probiotyk, magnez i potas. Co mogę więcej.... Modlić się. Oby były dobrej jakości [emoji120]
Wiesz już ile jest dobrych i ile się zapłodniło?
Dobrych było 14. 8 komórek do mrożenia. Zapłodnione 6. 2 poszły do zamrożenia w 3 dobie reszta nadal się dzieli.

Dziewczyny a mogę zapytać ile macie lat i czy posiadacie już dzieci czy walczycie o pierwsze bobasy ??? Strasznie przykro czyta się wiadomości w których wątpicie że zostaniecie mamami, nie poddawajcie się plisss walczcie . Ja mam 3 letnią Ninę w domu , zaszłam naturalnie po miesięcznym staraniu, o drugie staramy się od ponad 2 lat , za mną pierwsza procedura in vitro i nie poddam się , i wy się nie poddawajcie. Ostatnio córka powiedziła do mnie "mamo jesteś moim przyjacielem" 🥰 Zobaczycie i wy usłyszycie to od waszych dzieci i wam łzy popłynął. Trzymam za nas wszystkie kciuki
hip hop happy dance GIF

Dziewczyny bo ja już zglupialam 🤣 czy ja dobrze robię... estrofem po crio też się bierze ciągle nie? Tak jak progesteron? Bo ja wizytę mam dopiero 22 A już nie pamiętam dokładnie co lekarz mówił bo mówił że jak sie nie uda to mam Leki odstawić A jak się uda to brać ale to obydwa? Czy tylko progesteron?😏

Dziewczyny bo ja już zglupialam 🤣 czy ja dobrze robię... estrofem po crio też się bierze ciągle nie? Tak jak progesteron? Bo ja wizytę mam dopiero 22 A już nie pamiętam dokładnie co lekarz mówił bo mówił że jak sie nie uda to mam Leki odstawić A jak się uda to brać ale to obydwa? Czy tylko prognesteron?😏
Estrofemmm teeezzz - on jest bardzo ważny nawet do 13 tygodnia ciąży chodzi o ciałko żółte.

reklama
Ja już po wizycie , pisze dopiero teraz bo od momentu jak wyszłam z gabinetu to ryczę jak głupia ... No więc teraz mi pozostało tylko zrobienie immunologi... Lekarz podał mi 4 nazwiska lekarzy i mam się do nich rejestrować. .. bo ciąża się pojawia ale mój zrypany organizm ja odrzuca 😭😭😭😭 już się zarejestrowałam do jednego na 1lipca ... Na tą chwilę mam głowę pełną i źle mi z tym wszystkim 😭😭😭😭
Ale kochana to moze byc wlasnie to! Lekarz spojrzy, moze po jednym badaniu juz bedzie wiadomo co Ci dolega. Da leki i wrócisz po maluszka :)

Do góry