reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A pyl tu ktos kto mial niski progesteron zaraz pi transferze i zarodek się zagniezdzil. Niby podaje zastrzyki ale boję się że przez niski progesteron stracę zarodek
Kochana przede wszystkim spokój .
Estradiolu się nie bada . Szczerze to mi nie kazali nawet progesteronu badać - ale nie powiem zostałam obstawiona ładna dawką progesteronu , byc może dlatego .
Zarodek jeśli jest silny i zdrowy poradzi sobie . Uwierz mi natura wie co robi . Badanie progesteronu tez jest średnio miarodajne bo we krwi nie wykryjesz wszystkiego. Jak się kropuś zaimplantował to sam organizm również produkuje progesteron .
super jest się skonsultować z innymi , dopytać czy poradzić - ale opierać się na tym ze inne dziewczyny to biorą czy tamto , w takiej ilości czy innej dla mnie jest błędne . Lekarz wystawia i dobiera leki na podstawie indywidualnego pacjenta branie czegoś dodatkowego bo ktoś miał czy odstawienie leków bez wiedzy lekarza może się niezupełnie dobrze skończyć .
W razie Twoich wątpliwości skontaktuj się z lekarzem , powinien byc do Twojej dyspozycji - biorą naprawdę od nas dużą kasę i od tego są zeby rozwiać nasze wątpliwości . Nie panikuj . Bądź dobrej myśli 💪 będzie dobrze 😘

reklama
Jutro wieczorem. Nie chcę o tym rozmawiać 😔
Ja Ci sie nie dziwie. mam od miesiaca gigantycznego wkurwa na 99% ludzi.
Nie chce ich ogladac, sluchac ich pier* a tolerancja wytrzymalosciowa na to co codziennie zlewam itp., dawno rowna sie zero. W skroce - jestem smierdzacym g.. ktore kazdy powinien dla wlasnego dobra omijac szerokim lukiem. Ładnie mowiac: potrzebuje sie wyciszyc😂
A co bedzie za 3 tygodnie jak bede w Twojej sytuacji? Eksploduje…..
Takze… jak bedziesz gotowa… daj znac! Tu i tak bedzie sie grzac do czerwonosci przycisk odswiezania w oczekiwaniu na Twoje info❤️❤️❤️

Tak, pierwszy. Jestem w tym nowa i mega się stresuję tym wszystkim. Myślę, że transfer będę miała ok 18-20 lipca. Będzie kwietniowy Jan Kazimierz albo Felicja [emoji3590][emoji3590][emoji3590]jesteś na zwolnieniu? Ja będę ją prosić, żeby po punkcji dała mi tydzień
Tak. Weź na pierwsze kilka dni. Mnie dopiero teraz ból i wrażenie omdlenia przeszło. W sensie dzisiaj czyli 4 i pol dnia po punkcji. A tak to te jajniki chciały mnie zabić. Miałam 20 pobranych. Nie stresuj się. Zaśniesz sobie i oni zrobią co tzreba. Dochodzi się do się ie mega szybko bo to krótka narkoza. Mi kazali z 10 minut poleżeć potem kazali się ubrac i isc na korytarz. Dali kanapkę i herbate. Nie stresuj się . Obie jesteśmy w tym zielone ale musimy być silne :) Piątek już tak niedaleko.

Moje kochane dziewczynki..! Zanim zaczniecie pisać o kciukach, które za mnie trzymacie i pytac o wyniki, muszę Wam się przyznać że zrobiłam wczoraj cichaczem weryfikacje przed weryfikacja... Chciałam wiedzieć z czym będę się mierzyć dzisiaj...
Naczekałam się na wynik, który odczytałam grubo po 18 i niestety mój sen się skończył... Beta poniżej 0,2
Dziekuje za Wasze wsparcie... ❤️
Nie piszcie proszę, że mam przeżyć żałobę i walczyć dalej, bo to była moja granica. Nie proponujcie mi rozwodu i wyjazdu do Hiszpanii, Szwecji czy Kongo po adopcję zarodka. Chciałam mieć dziecko z mężem, chciałam mieć rodzinę. Nie piszcie ze za szybko się poddaje, za krótko walczyłam... Każdy zna dokładnie tylko swoją własną sytuację i czasem powiedzenie, że to koniec wymaga większej odwagi niż bezustanna walka z wiatrakami...
Jak będę miała więcej siły i będę w stanie przestać płakać, napisze do Was jeszcze... Dzisiaj nie jestem w stanie wymienić każdej z imienia, która była dla mnie wsparciem... ❤️
@fredka84, dalej będę wierzyć i prosić ❤️❤️❤️
Zupełnie nie rozumiem dlaczego, ale kocham Cię jak siostrę, wredoto 😘
Przykro mi ze ten raz nie byl tym szczesliwym…
Masz odwage, musisz dbac o swoje dobro❤️
zycze Ci duzo szczescia❤️❤️❤️

Nie chce ich ogladac, sluchac ich pier* a tolerancja wytrzymalosciowa na to co codziennie zlewam itp., dawno rowna sie zero. W skroce - jestem smierdzacym g.. ktore kazdy powinien dla wlasnego dobra omijac szerokim lukiem. Ładnie mowiac: potrzebuje sie wyciszyc😂
Takze… jak bedziesz gotowa… daj znac! Tu i tak bedzie sie grzac do czerwonosci przycisk odswiezania w oczekiwaniu na Twoje info❤️❤️❤️
Jessssui, to ja też jestem tym śmierdzącym g.ównem😂😂😂
Jesteś mistrzu 😂

Czyli bierzesz dawkę 600mg bo jeden lutinius ma 100mg. Na mnie takie małe dawki tez nie działają i muszę brać więcej progesteronu. Teraz przyjmuję dziennie ok 1200mg + Prolutex
Zapytaj lekarkę o Cyclogest. On w jednym czopku ma dawkę 400mg
Dokładnie. Ja biorę cyclogest 3 x dz po 1 tabl, kiedys Lutinus, ale po nim miałam mega podraznienie😫

@bazylia128 odwiedziła forum 😁 całuski dla Nataleczki 😘 ja tez uważam, ze cukier ma ogromne znaczenie i już na etapie stymulacji ograniczyłam i zaraz po transferze tez. Moj lekarz mówił ze właśnie cukier ma największe znaczenie jeśli chodzi o jakość komórek itd. Teraz już sobie trochę pozwalam bo mam ogromna ochotę na lody, pamietam, ze Ty robiłaś swoje z zamrożonych owoców 😋 ja muszę coś słodszego, wcinam takie pyszne jogurtowe z takim sosem porzeczkowym, one są takie kwaskowate, No kuwa nie mogę się im oprzeć 😋
czesc kochanie ;) Tak ty wiesz jak ja tu naciskalam na cukier. Dzieki temu uniknelam cukrzycy ciazowej ;) Ja od 13 tygodnia odstawilam metformine i jaaaddllamm slodkie oj jadlam ALE stosowalam diete naprzemian. jak zjadlam slodkie tu przez dwa dni unikalam maki i spoko bylo ;)

smierdzace gowno 😅 😅 😅 podoba mi sie ;)

reklama
Do góry