reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A pyl tu ktos kto mial niski progesteron zaraz pi transferze i zarodek się zagniezdzil. Niby podaje zastrzyki ale boję się że przez niski progesteron stracę zarodek
Kochana przede wszystkim spokój .
Estradiolu się nie bada . Szczerze to mi nie kazali nawet progesteronu badać - ale nie powiem zostałam obstawiona ładna dawką progesteronu , byc może dlatego .
Zarodek jeśli jest silny i zdrowy poradzi sobie . Uwierz mi natura wie co robi . Badanie progesteronu tez jest średnio miarodajne bo we krwi nie wykryjesz wszystkiego. Jak się kropuś zaimplantował to sam organizm również produkuje progesteron .
super jest się skonsultować z innymi , dopytać czy poradzić - ale opierać się na tym ze inne dziewczyny to biorą czy tamto , w takiej ilości czy innej dla mnie jest błędne . Lekarz wystawia i dobiera leki na podstawie indywidualnego pacjenta branie czegoś dodatkowego bo ktoś miał czy odstawienie leków bez wiedzy lekarza może się niezupełnie dobrze skończyć .
W razie Twoich wątpliwości skontaktuj się z lekarzem , powinien byc do Twojej dyspozycji - biorą naprawdę od nas dużą kasę i od tego są zeby rozwiać nasze wątpliwości . Nie panikuj . Bądź dobrej myśli 💪 będzie dobrze 😘

reklama
Jutro wieczorem. Nie chcę o tym rozmawiać 😔
Ja Ci sie nie dziwie. mam od miesiaca gigantycznego wkurwa na 99% ludzi.
Nie chce ich ogladac, sluchac ich pier* a tolerancja wytrzymalosciowa na to co codziennie zlewam itp., dawno rowna sie zero. W skroce - jestem smierdzacym g.. ktore kazdy powinien dla wlasnego dobra omijac szerokim lukiem. Ładnie mowiac: potrzebuje sie wyciszyc😂
A co bedzie za 3 tygodnie jak bede w Twojej sytuacji? Eksploduje…..
Takze… jak bedziesz gotowa… daj znac! Tu i tak bedzie sie grzac do czerwonosci przycisk odswiezania w oczekiwaniu na Twoje info❤️❤️❤️

Tak, pierwszy. Jestem w tym nowa i mega się stresuję tym wszystkim. Myślę, że transfer będę miała ok 18-20 lipca. Będzie kwietniowy Jan Kazimierz albo Felicja [emoji3590][emoji3590][emoji3590]jesteś na zwolnieniu? Ja będę ją prosić, żeby po punkcji dała mi tydzień
Tak. Weź na pierwsze kilka dni. Mnie dopiero teraz ból i wrażenie omdlenia przeszło. W sensie dzisiaj czyli 4 i pol dnia po punkcji. A tak to te jajniki chciały mnie zabić. Miałam 20 pobranych. Nie stresuj się. Zaśniesz sobie i oni zrobią co tzreba. Dochodzi się do się ie mega szybko bo to krótka narkoza. Mi kazali z 10 minut poleżeć potem kazali się ubrac i isc na korytarz. Dali kanapkę i herbate. Nie stresuj się . Obie jesteśmy w tym zielone ale musimy być silne :) Piątek już tak niedaleko.

Moje kochane dziewczynki..! Zanim zaczniecie pisać o kciukach, które za mnie trzymacie i pytac o wyniki, muszę Wam się przyznać że zrobiłam wczoraj cichaczem weryfikacje przed weryfikacja... Chciałam wiedzieć z czym będę się mierzyć dzisiaj...
Naczekałam się na wynik, który odczytałam grubo po 18 i niestety mój sen się skończył... Beta poniżej 0,2
Dziekuje za Wasze wsparcie... ❤️
Nie piszcie proszę, że mam przeżyć żałobę i walczyć dalej, bo to była moja granica. Nie proponujcie mi rozwodu i wyjazdu do Hiszpanii, Szwecji czy Kongo po adopcję zarodka. Chciałam mieć dziecko z mężem, chciałam mieć rodzinę. Nie piszcie ze za szybko się poddaje, za krótko walczyłam... Każdy zna dokładnie tylko swoją własną sytuację i czasem powiedzenie, że to koniec wymaga większej odwagi niż bezustanna walka z wiatrakami...
Jak będę miała więcej siły i będę w stanie przestać płakać, napisze do Was jeszcze... Dzisiaj nie jestem w stanie wymienić każdej z imienia, która była dla mnie wsparciem... ❤️
@fredka84, dalej będę wierzyć i prosić ❤️❤️❤️
Zupełnie nie rozumiem dlaczego, ale kocham Cię jak siostrę, wredoto 😘
Przykro mi ze ten raz nie byl tym szczesliwym…
Masz odwage, musisz dbac o swoje dobro❤️
zycze Ci duzo szczescia❤️❤️❤️

Nie chce ich ogladac, sluchac ich pier* a tolerancja wytrzymalosciowa na to co codziennie zlewam itp., dawno rowna sie zero. W skroce - jestem smierdzacym g.. ktore kazdy powinien dla wlasnego dobra omijac szerokim lukiem. Ładnie mowiac: potrzebuje sie wyciszyc😂
Takze… jak bedziesz gotowa… daj znac! Tu i tak bedzie sie grzac do czerwonosci przycisk odswiezania w oczekiwaniu na Twoje info❤️❤️❤️
Jessssui, to ja też jestem tym śmierdzącym g.ównem😂😂😂
Jesteś mistrzu 😂

Czyli bierzesz dawkę 600mg bo jeden lutinius ma 100mg. Na mnie takie małe dawki tez nie działają i muszę brać więcej progesteronu. Teraz przyjmuję dziennie ok 1200mg + Prolutex
Zapytaj lekarkę o Cyclogest. On w jednym czopku ma dawkę 400mg
Dokładnie. Ja biorę cyclogest 3 x dz po 1 tabl, kiedys Lutinus, ale po nim miałam mega podraznienie😫

@bazylia128 odwiedziła forum 😁 całuski dla Nataleczki 😘 ja tez uważam, ze cukier ma ogromne znaczenie i już na etapie stymulacji ograniczyłam i zaraz po transferze tez. Moj lekarz mówił ze właśnie cukier ma największe znaczenie jeśli chodzi o jakość komórek itd. Teraz już sobie trochę pozwalam bo mam ogromna ochotę na lody, pamietam, ze Ty robiłaś swoje z zamrożonych owoców 😋 ja muszę coś słodszego, wcinam takie pyszne jogurtowe z takim sosem porzeczkowym, one są takie kwaskowate, No kuwa nie mogę się im oprzeć 😋
czesc kochanie ;) Tak ty wiesz jak ja tu naciskalam na cukier. Dzieki temu uniknelam cukrzycy ciazowej ;) Ja od 13 tygodnia odstawilam metformine i jaaaddllamm slodkie oj jadlam ALE stosowalam diete naprzemian. jak zjadlam slodkie tu przez dwa dni unikalam maki i spoko bylo ;)

smierdzace gowno 😅 😅 😅 podoba mi sie ;)

reklama
Do góry