reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy 3 dni po transferze warto badać estradiol czy nie ma potrzeby ??? Jutro idę badać też progesteron dla tego mogłabym zbadać też estradiol ile powinien wynosić estradiol po transferze ??
Ja badałam tylko po pierwszym transferze , lekarz nie kazał ale robiłam to tylko dla siebie o później niepotrzebnie się denerwowałam

A pyl tu ktos kto mial niski progesteron zaraz pi transferze i zarodek się zagniezdzil. Niby podaje zastrzyki ale boję się że przez niski progesteron stracę zarodek

Nie wiem wiem że były tu dziewczyny które badaly estradiol dlatego pytam czy jest sens czy nie
Nie ma, wiem, że były tu takie dziewczyny, które robiły takie badania, ale nie widzę w tym celu. Ewentualnie można zrobić progesteron, ale to też trochę bezsensu jednorazowy pomiar, gdyż progesteron wydzielany jest pulsacyjnie i jeżeli chcesz mieć wiarygodny wynik, musiałabyś zrobić 3 w ciągu dnia. Wiem to też od szwagierki która jest endokrynologiem i jak była w cięży to testowała badania na sobie i zrobiła je 3 razy w ciągu dnia i wyniki były naprawdę różne, potem wszystkie wyniki zsumowala i wyciągnęła średnią, także to jest wiarygodny wynik bo ten jednorazowy niekoniecznie 😉dlatego mój lekarz nawet nie kazał robić mi badań progesteronu... mówił, że mam takie dawki, że starczą spokojnie a faszerowanie się dodatkowo jeszcze większymi dawkami to nic dobrego i wnoszącego 😉

Nie ma, wiem, że były tu takie dziewczyny, które robiły takie badania, ale nie widzę w tym celu. Ewentualnie można zrobić progesteron, ale to też trochę bezsensu jednorazowy pomiar, gdyż progesteron wydzielany jest pulsacyjnie i jeżeli chcesz mieć wiarygodny wynik, musiałabyś zrobić 3 w ciągu dnia. Wiem to też od szwagierki która jest endokrynologiem i jak była w cięży to testowała badania na sobie i zrobiła je 3 razy w ciągu dnia i wyniki były naprawdę różne, potem wszystkie wyniki zsumowala i wyciągnęła średnią, także to jest wiarygodny wynik bo ten jednorazowy niekoniecznie 😉dlatego mój lekarz nawet nie kazał robić mi badań progesteronu... mówił, że mam takie dawki, że starczą spokojnie a faszerowanie się dodatkowo jeszcze większymi dawkami to nic dobrego i wnoszącego 😉
No tak ale ja w dniu transferu rano mialam progesteron 6 A powinien być co najmniej 10 więc był sporo za niski lekarka dozucila mi zastrzyki i jutro mam zbadać czy podniósł się przynajmniej do 20

Ograniczylam cukier do minimum ;) To on jest bardzo wazny. Ale jak ma sie udac to nawet cukier ci nie zaszkodzi. Zreszta w progeretronie jest baaaardzo duzo cukru.
@bazylia128 odwiedziła forum 😁 całuski dla Nataleczki 😘 ja tez uważam, ze cukier ma ogromne znaczenie i już na etapie stymulacji ograniczyłam i zaraz po transferze tez. Moj lekarz mówił ze właśnie cukier ma największe znaczenie jeśli chodzi o jakość komórek itd. Teraz już sobie trochę pozwalam bo mam ogromna ochotę na lody, pamietam, ze Ty robiłaś swoje z zamrożonych owoców 😋 ja muszę coś słodszego, wcinam takie pyszne jogurtowe z takim sosem porzeczkowym, one są takie kwaskowate, No kuwa nie mogę się im oprzeć 😋

reklama
Do góry