Nie wiem wiem że były tu dziewczyny które badaly estradiol dlatego pytam czy jest sens czy nieA po co chcesz badać estradiol po transferze? Osobiście nie widzę sensu chyba, że czegoś nie wiem
reklama
JestemMama!
Fanka BB :)
Ja badałam tylko po pierwszym transferze , lekarz nie kazał ale robiłam to tylko dla siebie o później niepotrzebnie się denerwowałamDziewczyny powiedzcie mi czy 3 dni po transferze warto badać estradiol czy nie ma potrzeby ??? Jutro idę badać też progesteron dla tego mogłabym zbadać też estradiol ile powinien wynosić estradiol po transferze ??
JestemMama!
Ja w zaleceniach po transferze mam unikanie kawy i wszystkiego co z kofeina . Do bety na pewno ... Ja z tym problemu nie miałam bo akurat nie lubię kawy ale wiem że zwróciłam na ten ptk.uwageMam pytanie odnośnie kawy - ograniczylyscie po transferze czy po becie?
Nie ma, wiem, że były tu takie dziewczyny, które robiły takie badania, ale nie widzę w tym celu. Ewentualnie można zrobić progesteron, ale to też trochę bezsensu jednorazowy pomiar, gdyż progesteron wydzielany jest pulsacyjnie i jeżeli chcesz mieć wiarygodny wynik, musiałabyś zrobić 3 w ciągu dnia. Wiem to też od szwagierki która jest endokrynologiem i jak była w cięży to testowała badania na sobie i zrobiła je 3 razy w ciągu dnia i wyniki były naprawdę różne, potem wszystkie wyniki zsumowala i wyciągnęła średnią, także to jest wiarygodny wynik bo ten jednorazowy niekoniecznie dlatego mój lekarz nawet nie kazał robić mi badań progesteronu... mówił, że mam takie dawki, że starczą spokojnie a faszerowanie się dodatkowo jeszcze większymi dawkami to nic dobrego i wnoszącegoNie wiem wiem że były tu dziewczyny które badaly estradiol dlatego pytam czy jest sens czy nie
No tak ale ja w dniu transferu rano mialam progesteron 6 A powinien być co najmniej 10 więc był sporo za niski lekarka dozucila mi zastrzyki i jutro mam zbadać czy podniósł się przynajmniej do 20Nie ma, wiem, że były tu takie dziewczyny, które robiły takie badania, ale nie widzę w tym celu. Ewentualnie można zrobić progesteron, ale to też trochę bezsensu jednorazowy pomiar, gdyż progesteron wydzielany jest pulsacyjnie i jeżeli chcesz mieć wiarygodny wynik, musiałabyś zrobić 3 w ciągu dnia. Wiem to też od szwagierki która jest endokrynologiem i jak była w cięży to testowała badania na sobie i zrobiła je 3 razy w ciągu dnia i wyniki były naprawdę różne, potem wszystkie wyniki zsumowala i wyciągnęła średnią, także to jest wiarygodny wynik bo ten jednorazowy niekoniecznie dlatego mój lekarz nawet nie kazał robić mi badań progesteronu... mówił, że mam takie dawki, że starczą spokojnie a faszerowanie się dodatkowo jeszcze większymi dawkami to nic dobrego i wnoszącego
@bazylia128 odwiedziła forum całuski dla Nataleczki ja tez uważam, ze cukier ma ogromne znaczenie i już na etapie stymulacji ograniczyłam i zaraz po transferze tez. Moj lekarz mówił ze właśnie cukier ma największe znaczenie jeśli chodzi o jakość komórek itd. Teraz już sobie trochę pozwalam bo mam ogromna ochotę na lody, pamietam, ze Ty robiłaś swoje z zamrożonych owoców ja muszę coś słodszego, wcinam takie pyszne jogurtowe z takim sosem porzeczkowym, one są takie kwaskowate, No kuwa nie mogę się im oprzećOgraniczylam cukier do minimum To on jest bardzo wazny. Ale jak ma sie udac to nawet cukier ci nie zaszkodzi. Zreszta w progeretronie jest baaaardzo duzo cukru.
katarzyna86
Ja nie piłam do 30tc, ale z własnego wyboru bo mam problemy z magnezem i chciałam uniknąć tego w ciążyBardzo mnie to satysfakcjonuje bo jestem kawoszem
reklama
Podziel się: