reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To są wyniki z 3dpt czy z 5dpt? Jeżeli 5dpt to podaj z 3dpt tez do porównania. To trochę wróżenie z fusów, ale może da się coś wypatrzeć.
Niestety z 3dpt i też myślę, że wróżenie ale zastanawiałam, czy ktoś miał podobne doświadczenia i jaki był efekt. Kolejna weryfikacja jutro, dlatego tak się denerwuje, boję się spadków 😨

reklama
Hej dziewczyny, zaczynam pod koniec czerwca stymulacje do in vitro. Ile was kosztowały leki?
Ja leczę się w Niemczech i zastanawiam się, czy nie załatwić sobie recepty transgranicznej i nie wykupić leków w Polsce.. Koszt w de to około 1600 Euro.
Najlepiej to byłoby pokombinować i kupić leki z refundacją. Np. 1200j menopuru bez ref.1400 z ref. Chybs z 400zl no jakieś grosze.

Niestety z 3dpt i też myślę, że wróżenie ale zastanawiałam, czy ktoś miał podobne doświadczenia i jaki był efekt. Kolejna weryfikacja jutro, dlatego tak się denerwuje, boję się spadków 😨
Bać to się trzeba jak 10dpt nie będzie dwucyfrowa. Teraz to trzeba czekać na jutro:-) średnio pregnyl spada 50% co 48h. Czyli 6dpt ok 10 będziesz mieć to pewnie pregnyl. No, ale każdy ma inny metabolizm. Jak beta będzie jutro to wynik będzie taki sam, albo podobny, może być nawet wyższy. A zarodki 5 dniowe blastocysty? Jeden czy dwa i jakiej klasy?!

Weeeez, ja już wymyślam że na razie coś za dużo dobrych wiadomości otrzymuję 🥴. Ale kurde, pierwszy raz cieszę się na transfer i mam jakąś nadzieję 💪.
@motylek24 popatrz co mi się z głową porobiło 😜
Jak się nie uda to wiadomo, będzie niefajnie. Ale choć spróbowałam accofilu ❤️
Widzę u Ciebie wielkie zdecydowanie działań, no i dobrze. po co czekać do blastek jak masz cztery zarodki. Kciukasy.

Mam pytanie o cykl sztuczny:
Koncze wlasnie cykl sztuczny (era test byl) biore estrofem i progesteron
Od razu mam zaczac kolejny cykl sztuczny i w nim transfer.

czy odstawiam tylko progesteron a estrofem biore caly czas?
Czy odstawiam estrofem i progesteron i w 2 dc zaczynam brac od nowa estrofem?

wydaje mi sie ze lekarz powiedzial, ze odstawiamy leki i w 2 dc zaczynamy brac estrofem.
Ale wole sie upewnic...?

Hej Dziewczyny,

To moje 2 podejście do in vitro. Aktualnie 5dpt, w 3 dobie miałam 1 weryfikacje. Wyniki:
Beta: 33,5
Estradiol: 3437
PRG: 149
W dniu transferu miałam podany ovitrelle (połowa dawki) i wiem, że on wpływa na bete oraz prg, co oznacza, że wyniki mogą lecieć w dół. Czy któraś z Was miała podobnie? Czy myślicie, że jest szansa? Ja już tracę wiarę 😭
Nie stresuj się ( łatwo się pisze ja sama mam stresa ) dziś byłam na pobraniu krwi bo jestem 3dpt i czekam 😎 stresem nie pomożemy sobie 😋 miałaś podaną blastke? Ja miałam pół ampułki ovitrelle i zobaczymy co mi wyjdzie dzisiaj

Najlepiej to byłoby pokombinować i kupić leki z refundacją. Np. 1200j menopuru bez ref.1400 z ref. Chybs z 400zl no jakieś grosze.

Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
Myslalam, że mogłabym jednak trochę zaoszczędzić bo koszty są ogromne..
Chociaż menopur 1400 zł to tanio w porównaniu z Niemcami...
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...

Nie mam możliwości refundacji. [emoji45] W Niemczech musze mieć prawnie męża (nie załatwimy tak szybko ślubu, a czekać pół roku albo dłużej nie chce), a w Polsce nie mieszkam od lat i z transgraniczna receptą nie przysługuje mi refundacja w żadnym wypadku.
Myslalam, że mogłabym jednak trochę zaoszczędzić bo koszty są ogromne..
Chociaż menopur 1400 zł to tanio w porównaniu z Niemcami...
EDIT: wyszukałam menopur 75, 10 sztuk kosztuje 350 Euro więc chyba ta sama cena i w de i w pl...
Jeżeli będziesz kupować w Wawie to polecam aptekę kliniczną w śródmieściu. Sprawdź tam ceny, tylko nikt Ci leków nie wyślę, bo jest zakaz. Musisz odebrac :-(

reklama
Nie stresuj się ( łatwo się pisze ja sama mam stresa ) dziś byłam na pobraniu krwi bo jestem 3dpt i czekam 😎 stresem nie pomożemy sobie 😋 miałaś podaną blastke? Ja miałam pół ampułki ovitrelle i zobaczymy co mi wyjdzie dzisiaj
Tak blastke, 2 zarodki, i też pół ampułki, trzymam Kochana kciuki, daj znac jak wyniki 😘

Do góry