reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A do tej pory jak nie bylas na takiej restrykcyjnej diecie endo roslo?
Ogólnie endo mi słabo rośnie... Zawsze robiłam scratching dla pobudzenia, ale teraz miałam histeroskopie w poprzednim cyklu więc nie robiłam scratchingu.. Czy ja wiem czy moja dieta jest restrykcyjna? Czasem mam problem żeby zjeść wszystko... Chyba powinnam zacząć pic, bo zwykle pilam więcej... Teraz odstawiłam alko, bo chciałam tak zdrowo podejść 😔

reklama
Ogólnie endo mi słabo rośnie... Zawsze robiłam scratching dla pobudzenia, ale teraz miałam histeroskopie w poprzednim cyklu więc nie robiłam scratchingu.. Czy ja wiem czy moja dieta jest restrykcyjna? Czasem mam problem żeby zjeść wszystko... Chyba powinnam zacząć pic, bo zwykle pilam więcej... Teraz odstawiłam alko, bo chciałam tak zdrowo podejść [emoji17]
1500kcal jesli cwiczysz to jest bardzo restrykcyjne, tak mi kiedys Chodakowska napisala [emoji16]
No i wiesz - czerwone wino na endo podobno dziala cuda i orzechy i avocado...

Gratulacje... U mnie klapa... Schudłam 2 kilo, które mi wróciły. Teraz znowu walczę... Trzymam cały czas dietę 1500 kcal, nie jem nic więcej. 2-3 razy w tygodniu ćwiczę albo jeżdżę na rowerze 🙄
Kurcze nie wiem od czego to zależy. Jest grupa na FB i tam można dostać rozdwojenia jaźni. Dziewczyny mają teorie że nie można być długo na redukcji bo efekt jojo gwarantowany. Wyliczają jakieś zapotrzebowania kaloryczne . Ja zmieniłam bardzo sposób odżywiania i częstotliwość. Zdecydowanie mniej i 3-4 posiłki. Najgorzej wymyślać co zjeść. Dziś córka dostała zupę ze słoika, syn chciał hamburgery ( oczywiście piekłam sama kotlety) a ja zostałam z przeglądem lodówki. W sumie wyszło pysznie i z zasadami. bakłażan, papryki, pieczarki wszystko zapiekane z serem pleśniowym. Do tego pomidor z cebulką i troszkę makaronu pełnoziarnistego. Nie dałam rady zjeść całej porcji.

Załączniki

• IMG_20210514_141353.jpg
    IMG_20210514_141353.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 75
Kurcze nie wiem od czego to zależy. Jest grupa na FB i tam można dostać rozdwojenia jaźni. Dziewczyny mają teorie że nie można być długo na redukcji bo efekt jojo gwarantowany. Wyliczają jakieś zapotrzebowania kaloryczne . Ja zmieniłam bardzo sposób odżywiania i częstotliwość. Zdecydowanie mniej i 3-4 posiłki. Najgorzej wymyślać co zjeść. Dziś córka dostała zupę ze słoika, syn chciał hamburgery ( oczywiście piekłam sama kotlety) a ja zostałam z przeglądem lodówki. W sumie wyszło pysznie i z zasadami. bakłażan, papryki, pieczarki wszystko zapiekane z serem pleśniowym. Do tego pomidor z cebulką i troszkę makaronu pełnoziarnistego. Nie dałam rady zjeść całej porcji.
Ja bym to żarła 😋

U mnie klapa dziewczyny 😢. Endometrium nie rośnie, progesteron za wysoki, transferu nie będzie.
Wszystko pokazuje że nie mam szans na dziecko, nie wiem po co jeszcze próbuję... 😢😢😢
Czasem tak bywa, nie rozpatruj tego w ten sposób. U mnie jak nie było nigdy torbieli to przed stymulacją w każdym cyklu. Nie ma co, w kolejnym cyklu powinno być już ok.

Jak histero kochana? Już po?
Tak, już po. Dość mocno krwawię i mam bolesne skurcze. Macica podwójna, obie malutkie, nie można znaleźć lewego jajowodu. Operacja scalenia mogłaby pogorszyć sprawę, więc nie zalecają. Ale przynajmniej czysto. Nie ma przeszkód do implantacji, co najwyżej na późniejszym etapie mógłby być problem z rozciągnięciem

W którym dniu cyklu orientacyjnie są pobierane komórki jajowe przy krótkim cyklu stymulacyjnym (od 2dc. gonal i menopur)?
To jest jakiś konkretny dzień cyklu 11?12 ? Czy musza dojść do jakiegoś rozmiaru?
Co jeśli ten dzień wypada w niedziele?
Jak u Was było?

W którym dniu cyklu orientacyjnie są pobierane komórki jajowe przy krótkim cyklu stymulacyjnym (od 2dc. gonal i menopur)?
To jest jakiś konkretny dzień cyklu 11?12 ? Czy musza dojść do jakiegoś rozmiaru?
Jak u Was było?
Jajka muszą być dojrzałe. U mnie przedłużono o jeden dzień że względu na rozmiar jajeczek. Natomiast z niedzielą nie pomogę, akurat nie miałam tego problemu.

Jak u Was było?
U mnie obie punkcje w 12dniu. I obie w niedziele. Moja klinika ma.zawsze otwarte, ona dopasowuje sie do pacjenta, nie pacjent i jego cykl do kliniki.

reklama
U mnie obie punkcje w 12dniu. I obie w niedziele. Moja klinika ma.zawsze otwarte, ona dopasowuje sie do pacjenta, nie pacjent i jego cykl do kliniki.

A jaka klinika? Ja jestem w Gyncentrum i muszę koniecznie dopytać u siebie o te kwestie

Do góry