reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

czytalam o trj stymulacji z progesterondm ze jest dobra, mi niestety nikt nie zsproponowal tylko tu wyczytalsm, trzymsm kciuki zeby bylo co badac u Ciebie, juz 3 to jest spoko bo duza szansa ze 1 zdrowy bedzie
Dzięki za kciuki, przydadzą się 😊Dziewczyny pisały, że po tej stymulacji miały dużo, bardzo dobrych jajek. U mnie na ostatnim podglądzie widział 10 a zazwyczaj miałam ok 15 samych antralnych przed poprzednimi stymulacjami, więc trochę mniej niż zwykle, ale ma słaby sprzęt moim zdaniem. Wiem że nie ilość się liczy a jakość, ale u mnie problem z dojrzewaniem i jakością a mąż ma fatalne nasienie, więc więcej jajek to więcej szans.
Zobaczymy co z tego będzie, mój lekarz trochę podciął mi skrzydła i nie mam oczekiwać cudu.

reklama
Dzięki za kciuki, przydadzą się 😊Dziewczyny pisały, że po tej stymulacji miały dużo, bardzo dobrych jajek. U mnie na ostatnim podglądzie widział 10 a zazwyczaj miałam ok 15 samych antralnych przed poprzednimi stymulacjami, więc trochę mniej niż zwykle, ale ma słaby sprzęt moim zdaniem. Wiem że nie ilość się liczy a jakość, ale u mnie problem z dojrzewaniem i jakością a mąż ma fatalne nasienie, więc więcej jajek to więcej szans.
Zobaczymy co z tego będzie, mój lekarz trochę podciął mi skrzydła i nie mam oczekiwać cudu.
musisz Ty wierzyc w siebie bo jak nie Ty to kto, trzymam kciuki.

A ile okazało się poprawnych? Pgd czy pgs?
3 poprawne i 2 wadliwe. Te 2 wadliwe, były z 7 doby i miały 6.2.3; więc też nie za dobre parametry. Robiliśmy pgs screening chromosoów - szczerze to nie wiem jaka tam różnica; chyba, że pgd to mówisz o jakimś celowanym badaniu jednego z genów itp. U Ciebie jeśli z racji wieku tylko to raczej ten screening wszystkich chromosomów trzebaby zrobić.

3 poprawne i 2 wadliwe. Te 2 wadliwe, były z 7 doby i miały 6.2.3; więc też nie za dobre parametry. Robiliśmy pgs screening chromosoów - szczerze to nie wiem jaka tam różnica; chyba, że pgd to mówisz o jakimś celowanym badaniu jednego z genów itp. U Ciebie jeśli z racji wieku tylko to raczej ten screening wszystkich chromosomów trzebaby zrobić.
No właśnie też tak myślę że pgs a lekarz mi zalecił pgd. Kariotyp mąż poprawny, ja czekam na wynik, żadnych chorób genetycznych w rodzinie nie było. Zgłupiałam i muszę go zapytać bo nie kumam

No właśnie też tak myślę że pgs a lekarz mi zalecił pgd. Kariotyp mąż poprawny, ja czekam na wynik, żadnych chorób genetycznych w rodzinie nie było. Zgłupiałam i muszę go zapytać bo nie kumam
oni to roznie nazywaja ale wydaje mi sir ze chodzi o chromosomy tylko bo pgd to tak jak pchelka mowi na jaka chorobr genowa

reklama
hmm bo te skróty są mylące. Spytaj czy badnaie jest wszystkich chromosomów; jak tak to ok:) no ale jeśli jednak pgd to coś innego niż pgs to lepiej, żeby Ci wszystko wyjaśnił.

Do góry