reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

% Nk jest chyba troszkę za wysoki.
Ja miałam 7. Z tego co czytałam powinno być max 12, niech mnie dziewczyny tutaj poprawią jak źle coś piszę bo specjalistą nie jestem.
A robiłaś nk z endonometrium ?? Bo wiem ,że ty po przejściach. Szukali przyczyny ??
Nie miał badanego NK z endometrium. W ogóle średnio szukali przyczyn poronień, moja poprzednia doktor upierała się przy teorii, że ze mną jest wszystko ok tylko wysoka fragmentacja DNA plemników u męża jest przyczyną poronień,a ja ślepo wierzyłam. Po transferze przebadanego zarodka scenariusz się powtórzył więc problem musi tkwić gdzieś indziej [emoji2368]

reklama
@Evela.6 ja aż tak się nie znam, ale z tego co wiem, to ważniejszy jest stosunek CD4/CD8, masz trochę za wysoki, powinien być poniżej 2, najlepiej jak jest koło 1.

A tym, że nie mieścisz się w zakresach się nie przejmuj, immunolodzy na to zupełnie inaczej patrzą.

W cytokinach będzie ważna wartość IL2 - odpowiadająca za atak zarodka i IL 10 - za jego ochronę. IL2 powinno być jak najmniejsze, a IL10 jak najwyższe :)
Na Cytokiny jeszcze muszę poczekać niestety. Ja się w ogóle w tym temacie nie orientuje [emoji85] strasznie tego wszystkiego dużo..

Na Cytokiny jeszcze muszę poczekać niestety. Ja się w ogóle w tym temacie nie orientuje [emoji85] strasznie tego wszystkiego dużo..
Ważna też jest całość, bo ja np. mam komórki NK 24%, ale taki bałagan w cytokinach, że się lekarz skupił przede wszystkim na tym i się szczepię właśnie :)

Dziewczyny w pn na 100 procent ciecie :o :o :o jak sie dowiedzialam to troche peklam i teraz ja troche porykuje tak sie boje 😢 ale musze dac rade - juz mam podobno rozwarcie na opuszek palca ale powiedzial ze to dobrze ;)
Ale czad !!! Urodzicie Wasze królewny forumowe w ten sam dzień.. Będę się z Wami obiema w poniedziałek denerwować

Nie miał badanego NK z endometrium. W ogóle średnio szukali przyczyn poronień, moja poprzednia doktor upierała się przy teorii, że ze mną jest wszystko ok tylko wysoka fragmentacja DNA plemników u męża jest przyczyną poronień,a ja ślepo wierzyłam. Po transferze przebadanego zarodka scenariusz się powtórzył więc problem musi tkwić gdzieś indziej [emoji2368]
Ja 4 trafsery. 1 implantacja ,puste jajo. I też ciągle wina zarodków, bo nasienie bardzo jest złe.
Ogólnie w Pl po 3 poronieniach przysługują wszystkie badania na Nfz. Nie wiem jak u was

Ja 4 trafsery. 1 implantacja ,puste jajo. I też ciągle wina zarodków, bo nasienie bardzo jest złe.
Ogólnie w Pl po 3 poronieniach przysługują wszystkie badania na Nfz. Nie wiem jak u was
Hm.. Po 3 poronieniach ciąż naturalnych w UK miałam zalecone p/c antyfosolidowe Igg i Igm.. Takze ja wszystkie badania robilam prywatnie przez Invicte[emoji2368]

reklama
Do góry