reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie - raczej jesli chodzi o ciaze to nie ryzykowalabym takim badaniem. W ciazy trzeba zrobic cala krzywa hehehehe dasz rade ;)
W Polsce. U mnie robi sie w kazdym trymestrze badanie glukozy na czczo, a w okolicy 26tc robi sie badnaie glukozy po wypiciu magicznego syropku i tyle. Dopiero jesli tam cos wyjdzie to robi sie cała krzywą.

reklama
W Polsce. U mnie robi sie w kazdym trymestrze badanie glukozy na czczo, a w okolicy 26tc robi sie badnaie glukozy po wypiciu magicznego syropku i tyle. Dopiero jesli tam cos wyjdzie to robi sie cała krzywą.
Ja tutaj tez robie czesto na czczo sama glukoze bo mi lekarz kazal - u nikogo sie z tym jeszcze nie spotkalam tylko ten moj ma takie wymogi ale to chyba dobrze. Jednak nie sadze zeby jakis lekarz uznal sama glukoze na czczo bez krzywej do 26 tygodnia.

Nie - raczej jesli chodzi o ciaze to nie ryzykowalabym takim badaniem. W ciazy trzeba zrobic cala krzywa hehehehe dasz rade ;)
spoko, już robiłam krzywą ogólnie wcześniej, więc nie jej się boję - z ciumkaniem cytrynki nie jest tak źle :) Co więcej sama badam co miesiąc cukier choć ginka po pierwszym razie powiedziala, że nie muszę; no ale ja wiem swoje i jaki cukier na czczo miałam przed ciążą :) Do krzywej jeszcze chwilka; a wlaśnie jeśli by coś glukoza i insulina razem miałyby powiedzieć to bym dorzuciła tą insulinę, bo będę badać next week. ;)

Ja tutaj tez robie czesto na czczo sama glukoze bo mi lekarz kazal - u nikogo sie z tym jeszcze nie spotkalam tylko ten moj ma takie wymogi ale to chyba dobrze. Jednak nie sadze zeby jakis lekarz uznal sama glukoze na czczo bez krzywej do 26 tygodnia.
Mowie Ci jak jest u nas. Mam za soba 2 ciaze i zadnej krzywej. Tylko badanie po obciążeniu glukoza i badanie na czczo, ale osobno. Nie tego samego dnia.

@motylek24 tylko koniecznie krzywa glukoze z INSULINĄ ;)
rozwiń temat :D w ciąży też warto sobie zrobić insulinową krzywą?? 🤔 a może jeszcze dokładniej, bo piszecie różnymi nazwami. Test po obciążeniu glukozą 3 punktowy: na czczo, po 1h i po 2h - to rozumienie jako pełną krzywą si? do tego można tak samo zrobić insulinę. Bo rozumiem, że są jeszcze 2 punktowe badania: na czczo i po 1 lub 2 h

@bazylia128 @Czarna1985 @Mirka30
Co tam u Was dziewczyny ?jak samopoczucie ?wszystko dobrze mam nadzieję, nie nadrobię 🙈
Już zwarte i gotowe ? 😀
Hej kochana u mnie wszystko dobrze. Moja mama przyjechala 2 tyg temu i zostanie z nami troche wiec mam duza pomoc. Za tydzien w poniedziałek mam wizyte u juz poznam date CC, , bardzo na to juz czekam ale tez juz sie stresuje. A co u Ciebie kochana??? Ile juz wazy wasz cud? Wybralas juz imie? Przepraszam ze rzadko sie udzielam ale staram sie wyciszyc przed wielkim dniem 🥰Nasza 2 tyg temu wazyla 2.259g I za tydzien ostatnie usg 😊

Ostatnia edycja:
@fredka84 jak juz nie bedziesz musiala sie patrzec na droge zeby sie nie zwymiotowac to pisz na biezaco co u was ;)
Droga minęła spokojnie ale ja nie dałabym rady tak wcześnie kierować 😱. Byłam normalnie nieprzytomna i dopiero po 4-tej zaczęłam jakoś funkcjonować. Dojechaliśmy trochę przed czasem, bo nie było żadnych korków. Placek oddał krew i wreszcie mógł coś zjeść oo tylu godzinach. Teraz musimy czekać do 14-tej żeby mnie zaszczepili🥴
Bylismy w IKEA, bo u mnie na wsi to nie ma 😜. Byłam drugi raz w życiu w tym sklepie, w tym pierwszy raz byl w Norwegii, jak odwiedzaliśmy znajomych 😜. Byłam tak napalona na ten sklep i kupiłam sobie..... Tam tara dam... Świeczkę 😂. Ale taka wielką, za 3 dyszki 😎. Teraz żrę frytki z Ikeła😜. Trochę niedobre. A Placek ma drzemkę 15-minutową. Zaraz do jakiejś galerii idziemy. Wnerwia mnie to czekanie, ale co zrobić 🤷

reklama
Hej kochana u mnie wszystko dobrze. Moja mama przyjechala 2 tyg temu i zostanie z nami troche wiec mam duza pomoc. Za tydzien w poniedziałek mam wizyte u juz poznam date CC, , bardzo na to juz czekam ale tez juz sie stresuje. A co u Ciebie kochana??? Ile juz wazy wasz cud? Wybralas juz imie? Przepraszam ze zadko sie udzielam ale staram sie wyciszyc przed wielkim dniem 🥰Nasza 2 tyg temu wazyla 2.259g I za tydzien ostatnie usg 😊
jejku ja w pn tez mam poznac date CC a u mnie to jakos chyba tydzien wiecej niz u ciebie ;) Nasz dziewczynki maja bardzo podobna wage ;) CC na zyczenie?

Do góry