reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tak się zaczęłam zastanawiać, pobrano mi 22 komórki. 10 zamrożono, 10(albo 12) zapłodniono. Ale na ostatniej wizycie u lekarza usłyszałam, ze miałam 35 pecherzykow🤪
Myslicie, ze oni je wszystkie wydostali? Czy 13 zostało? Jak zostało to co się z nimi stanie? Mogą się przekształcić w jakieś torbiele czy coś?
Takie wieczorne zagwozdki.
Ja miałam pobrane 25. Pani doktor odwołała transfer bo widziala jeszcze inne i nie malo. Wiec zostają 😜 ja mam ogromny brzuszek jak balonik. Ale na szczęście aż tak nie boli nic 😜

reklama
Tak się zaczęłam zastanawiać, pobrano mi 22 komórki. 10 zamrożono, 10(albo 12) zapłodniono. Ale na ostatniej wizycie u lekarza usłyszałam, ze miałam 35 pecherzykow🤪
Myslicie, ze oni je wszystkie wydostali? Czy 13 zostało? Jak zostało to co się z nimi stanie? Mogą się przekształcić w jakieś torbiele czy coś?
Takie wieczorne zagwozdki.
Przed punkcja bierzesz zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyków. Od zastrzyku jest 36h, dlatego pobiera się komórki o określonej godzinie. Po punkcji drobnica popęka. Pobierają tylko te „duże” pecherzyki nie pamietam rozmiaru. Poza tym często jest tak ze na 20 pęcherzyków masz komórki które nie nadają się do zapłodnienia. Np. Pobrali 30 pęcherzyków a w nich dobre do zapłodnienia były 22 Komórki. Bo czesc była niedojrzała, albo zdegenerowana. Wiec spokojnie wszystko idzie zgodnie z planem. Byleby hiperka Ci się nie rozkręciła.

To stare dzieje:)
Punkcję i hiperkę miałam miesiąc temu. Tak samo jak klęskę (zamiast urodzaju) zarodków.
Z 10 zapłodnionych żaden nie nadawał się do zamrożenia, a z racji hiperki nawet dobrze rokujące 3dniowe zarodki nie były transferowane.
Do kolejnej wizyty mam ponad 2 miesiące i trochę wariuję, czy przez to, ze małe/niedojrzałe oocyty zostały nie będzie problemów przy kolejnej stymulacji.

Błędy poprawialam piszsc dużą literą, zebys widziala. Ogolnie super, bledy sa naprawde niewielkie, malo znaczące i nie wpływające na zrozumienie tekstu. Nie wiedziałam, ze smigasz po hiszpansku [emoji16][emoji16]

1. Madrid ES la capital y LA ciudad más grande de España, ESTA ubicada en la parte central del país en la Sierra Castellana al pie de la Sierra de Guadarrama sobre el río Manzanares.

2. Plaza Mayor,

- La plaza principal de Madrid es la Plaza Mayor.

- Aquí se llevaron a cabo coronaciones de LOS reyes, LAS ejecuciones, cadáveres y LAS obras de teatro.

- SI ESTAS en Madrid UN domingo, puedes visitar el Mercado de Coleccionistas DONDE PODRAS comprar un souvenir original.

3. Palacio Real de Madrid

- El Palacio Real es uno de los símbolos de Madrid y todo turista debe verlo, al menos desde el exterior. Palazio Real es la sede oficial del Rey de España.

4. Comida famosa de Madrid en España

- comida famosa en Madrid SON Patatas bravaS, Churros con chocolate, Pimientos del padron, Bocadillo de calamares, Oreja a la plancha, Callos a la madrileÑa, Gambas AL ajillo

Personajes famosos de Madrid

- Los famosos de Madrid son Fernando Torres, Fernando Torres, Penélope Cruz, Plácido Domingo
Dziękuje. Uratowalas mojego syna i mnie. Tracę resztki spokoju przez to zdalne nauczanie. Jutro poprawimy.

reklama
Przed punkcja bierzesz zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyków. Od zastrzyku jest 36h, dlatego pobiera się komórki o określonej godzinie. Po punkcji drobnica popęka. Pobierają tylko te „duże” pecherzyki nie pamietam rozmiaru. Poza tym często jest tak ze na 20 pęcherzyków masz komórki które nie nadają się do zapłodnienia. Np. Pobrali 30 pęcherzyków a w nich dobre do zapłodnienia były 22 Komórki. Bo czesc była niedojrzała, albo zdegenerowana. Wiec spokojnie wszystko idzie zgodnie z planem. Byleby hiperka Ci się nie rozkręciła.
U mnie były jakieś pęcherzyki po stymulacji zakończonej ciążą. Teraz jeden jajnik mam cały w torbielach, na drugim też był jakiś większy pęcherzyk. Plamienia w drugiej połowie cyklu.....kuwa menopauza idzie czy co?

Do góry