reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki z góry przepraszam, wiem ze to nie to forum na takie pytania ale wiem ze tu dużo mam doświadczonych. Od soboty słabiej czuje ruchy. 25 tydzień. Wcześniej ruchy były często i wyraźnie a przez weekend musiałam się wsłuchiwać w siebie żeby je poczuć. I zdecydowanie rzadziej. Mam detektor tetna i pokazuje ciagle 150.
Strasznie się martwie. W czwartek mam wizytę. 9 dni temu miałam badanie połówkowe i wszystko było w najlepszym porządku 🥺🥺
Nie chce panikować i jechać na IP bo ruchy są tyle tylko ze słabsze. Czy to normalne ?
Nikt tutaj nie odpowie co masz zrobć. Skontaktuj się ze swoim ginekologiem. Raczej na IP popatrzą dziwnie, ruchy czujesz, tętno jest prawidłowe.

reklama
Dziewczynki z góry przepraszam, wiem ze to nie to forum na takie pytania ale wiem ze tu dużo mam doświadczonych. Od soboty słabiej czuje ruchy. 25 tydzień. Wcześniej ruchy były często i wyraźnie a przez weekend musiałam się wsłuchiwać w siebie żeby je poczuć. I zdecydowanie rzadziej. Mam detektor tetna i pokazuje ciagle 150.
Strasznie się martwie. W czwartek mam wizytę. 9 dni temu miałam badanie połówkowe i wszystko było w najlepszym porządku 🥺🥺
Nie chce panikować i jechać na IP bo ruchy są tyle tylko ze słabsze. Czy to normalne ?
Moja szwagierka też tak miała, tylko chyba trochę później. Wiem, że na którymś etapie można czuć zdecydowanie słabiej, ale nie pamiętam od którego TC. Jak się martwisz, to jedź, jeśli to Cię uspokoi. Ale zaczęłabym od Twojego gina.

Strasznie się martwie. W czwartek mam wizytę. 9 dni temu miałam badanie połówkowe i wszystko było w najlepszym porządku [emoji3064][emoji3064]
Ja jak byl taki dzien, ze siw slabiej ruszala to pilam troche zimnego soku (zimne + cukier) i czekalam na reakcję. Zawsze bardzo szybko corki sie uaktywnialy wiec bylam spokojna, p porostu mialy leniwy dzien. Gdyby sie nie zaczely mocniej ruszac na bank dzwonilabym do mojej gin.

W sumie, to może te 2,5 roku temu wózek też miałam wybrany, jak się skupię, mężowi wysyłałam że taki chce, tylko zmieniło mi się nie rok temu, więc się nie liczy 🙃
Mój mąż to strasznie ostrożny jest po wynikach bety, jakby bardziej, niż ja. Chyba za bardzo mu nagadałam o tym serduszku, bo on sam z siebie to by nie wiedział🙃 przecież on w ogóle wie o tym całym invitro i tych wszystkich pierdolach tyle, co ja mu powiem, sam nic nie czyta. dosłownie nawet nie mówi nic o tych poniekąd najważniejszych badaniach na koniec pierwszego trymestru.
Ale może z jednej strony to lepiej, nie jest tak zeschizowany jak ja.
Moj jak zobaczyl pierwsza bete-czekalam z wynikamu na niego bo sama sie balam zobaczyc-ja az sie poplakalam ze szczescia a moj maz troche mnie stopowal ze jeszcze nic nie wiadomo i chyba tak az do usg serduszkowego.Ja teraz za kazdym razem jak jade na usg to sie modle zeby z niunia wszystko bylo dobrze i dopiero jak ja zobacze ze sie tam gramoli to oddycham z ulga-na jakis tydzien😉

Tak się ucieszyłam, że postanowił zrobić psikusa i dał się zabrać do jedynego, właściwego Domku. Biorę trzy razy dziennie Lutinus 100 mg i Luteine też 3×100 mg. Mam zrobić betę 12 lutego, bo to dwudniowy zarodek. Mam maleńką nadzieję, że stanie się Cud.
Kiedys byla tu dziewczyna, ktor mila podany dwudniowy zarodek i juz urodzila ;) Trzymam ✊ ✊ ✊

No też się dziwie, że od rana nie ma co czytać 😉
Ja jadę na pobranie krwi. Znowu wydam 6 stów... Nie ma to jak zacząć od poniedziałku 😉
Ja dzisiaj zasnelam okolo 5 rano i niedawno sie obudzilam 👍 Wiesz co pamietam ze w APC np badania immuno duuuuzzzoooo drozsze niz np w klinice ;) Czasami warto troche podzwonic bo moze byc taniej ;)

reklama
Ja spałam dobrze, ale za to miałam jakieś chore sny... Podświadomość daje o sobie znać. 🙄
Jeśli nie postawimy na te jedna kartę, to jakie mamy inne wyjście? Chyba nic innego nam nie pozostaje. Tak sobie myślę, ze skoro reszta nie dotrwała, ale te jedyne kropki zostały, to musza być wyjątkowe w swoim rodzaju i musimy im dać szanse jednoczesnie mocno wierzac w to, ze beda dalej walczyc i juz z nami zostana. Tylko to mi przychodzi do glowy. Jeszcze 2-3 tyg temu snulam wizje posiadania calej gromadki zarodków, myslac, ze caly ten proces bedzie latwiejszy i spokojniejszy, bo bede miec 'rezerwe' (zle to brzmi...), a tu co? "Jajo". Ale musze wierzyć, ze to TO JAJO. Sciskam Cie mocno wirtualnie. Jesli masz ochote to napisz na priv. Jestem ciekawa co w Twojej glowie sie dzieje, bo moze sie okazac, ze obie mamy kur..-cze gwiezdne wojny pod kopula i byloby troche lzej, wiedzac, ze ktos inny tez tak ma i to zjawisko normalne. 🙄😞
😂😂😂

Do góry