reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A właśnie jeszcze jedno. Gdzieś wyczytałam, że dieta wysokobiałkowa zapobiega hiperce. Czy to prawda?

Nie wiem czy dieta wysokobialkowa pomoze... Ja sie nastawialam na to ze bede hiperke miec i stosowalam sie do diety no i polam 3 litry wody dziennie. W dniu transferu hiperki nie bylo :) ale przyszla wraz z beta i mam ja od 6 dpt do teraz czyli 27dpt no i sie nie zapowiada ze szybko minie. Jestem na L4 do konca marca i juz mnie dr nastraszyla ze mi przedluzy... Ja w sumie nie wiem czy sie da hiperki uniknac dieta i woda... Chyba nie. Mi 2 razy sie nie udalo z tym ze przy 1ej ciazy wraz ze spadkiem bety hiperka mi minela w 2dni. Dla mnie moj wielki brzuch byl wyznacznikiem tego ze jestem w ciazy ;) jechalam na bete mniej zestresowana... To jedyny plus tego. Jakby co to pytaj.... Ja sie czuje jak hiperkowy ekspert mimo tego ze zawsze mogloby byc gorzej :p

reklama
Hi girls :-)

i ja Wam życzę przepięknego Dnia Kobiet!

url-14.jpg

Cześć Wspaniałe Kobiety
Z okazji naszego święta życzę nam spełnienia marzeń. I to chyba wystarczy:-D

Dzięki za dopisanie do kalendarza.

Jak na złość @ nie przylazła o czasie (czyli wczoraj). To jest niesamowita złośliwość losu normalnie! Ona mnie nigdy nie zawodzi i przyłazi punktualnie nieproszona. Akurat teraz musi się spóźniać! O ironio! Myślę, że to dlatego, że w styczniu (myśląc, że dostanę to dofinansowanie) zaczęłam brać tabletki anty (żeby w razie czego być przygotowana). Dofinansowania nie dostałam, skończyłam opakowanie, dostałam @ i zapomniałam o sprawie. Więc obecny cykl jest tym pierwszym naturalnym po tabletkach, a wiadomo, że w takim cyklu mogą się zdarzyć zawirowania. No i się zdarzyły. Wrrrrrr..... :angry:Zła jestem. Bo małpiszon wisi na włosku normalnie, jest tuż, tuż - czuję to.

Były ostatnio na forum rozsyłane fluidy @. nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale WYSYŁAJCIE, przyjmę każdą ilość:tak:

8 marzec - dzisiaj trzymamy kciukasy za Ikasie - wizyta w klinice przed udanym IVF - &&&&&&&&&&&&&&&

9 marzec Kinga_1 wysoka beta!
9 marzec Zuzia2011 wysoka beta!
9 marzec olo2012 - owocna punkcja
11 marzec Tequila I scratching przed udanym crio
12 marzec martka273 I scratching przed udanym crio
12 marzec dagnes78 wysoka beta!
13 marzec Gotadora - podgladamy zdrowe maluszki
14 marzec Roxii - udane crio
14 marzec lulin I wizyta przed udanym crio
15 marzec malinus - wizyta przez udanym crio
16 marzec Asia_77 - I wizyta przed udanym IVF
18 marzec avocado wysoka beta!
18 marzec hola wysoka beta!
18 marzec mgielka888 wysoka beta :):)(13 dpt)
20 marzec Domat - podgladamy zdrowego maluszka
Marzec malinuś udane crio
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec aneszka81 owocna stymulacja
Marzec darii owocna stymulacja
Marzec/kwieciec Fusun - owocna stymulacja

Kochane kobietki dzisiaj nasze swieto - zycze wszystkim abysmy jako kobietki zawsze znaly swoja WIELKA WARTOSC!!! Pamietajmy ze jestesmy wielkie i niepokonane:) I zycze wszystkim aby do listy dzisiejszego swieta w przyszlym roku doszlo tez inne 26 maja - dzien Matki:) Wszystkiego najlepszego

"Kobieta ma tyle siły, że zadziwi mężczyzn... Dźwiga ciężary losu, rozwiązuje problemy, jest pełna miłości, radości i mądrości. Uśmiecha się gdy chce krzyczeć, śpiewa gdy chce się jej płakać, płacze gdy się cieszy i śmieje gdy sie boi. Jej miłość jest potężna. jedyna niesłuszna w Niej rzecz to to, że często zapomina ile jest warta..."

witajcie dziewczyny. A mnie dziś pobolewa podbrzusze a to 5 dpt i zaczynam się martwić... w dodatku muszę jechać do lekarza, bo moje przeziębienie przeradza się w coś paskudnego, co nie daje funkcjonować. w nocy myślałam ze się udusze, flegma w gardle, do tego opuchnięte gardlo, migdały, masakra... :( cos czuje ze mój organizm nie da rady bez antybiotyku :(

Wiesz moja koleżanka całą ciążę chodziła z bólem gardła i katarem :) Podobno na początku ciąży to bardzo częsta przypadłość :)

Wczoraj na innym wątku tego forum koleżanka przypomniała słowa swojego męża - pozwolę sobie tutaj zacytować, bo naprawdę są piękne...

Pamiętam, że jak my się staraliśmy... miesiące mijały i miałam strasznego doła...
zapytałam męża:
"dlaczego my tak długo czekamy na dziecko?"
odpowiedział:
" dlatego, że Bóg wybiera dla nas kogoś wyjątkowego"

Pamiętajcie o tym:-) Oby nie brakło sił do walki

Kinga za Ciebie to już trzymam kciuki,że hoho , palce bolą ale tak czekam na Twoją betę, niemal jak na swoją! a że jesteś u kosmetyczki, będziesz mieć gości to aż zazdroszczę ;-) kciuki trzymam cały czas &&&&

i dla Was Kochane - Kinga, Zuzia ( trzymam kciuki za wysoką bete!!!! &&&&&) i Fusun wysyłam moje fluidki

url-2.gif

lawendowy,zuzia ja to mam nadzieje latem już z ciązowym brzuszkiem chodzic :-D postanowiliśmy z mezem zainwestować w diete która poprawia plemniczki i pomaga w zagniezdzeniu maluchow same pyszne i zdrowe produkty jak np. chleb orkiszowy :szok:

TeQuila - no to trzymam kciuki zeby dietka przyniosla super efekty, wspaniale jajeczka, zolnierzyki a wszystko zakonczylo sie zdrowym rozowym bobaskiem:)

Dagnes78 - oj bidulko ale cie rozlozylo masz racje idz do lekarza jesli juz tak kiespko - zycze zdroweczka:)

Gotadora - sliczna fotka z tymi brzyszkami:) No a fluidki lapie mocno:) Milego dnia

Fusun - to tak to jest z ta malpa @ - jak ma sie pojawic to robi psikusy ale jak czujesz ze jest tuz tuz to napewno sie zaraz pojawi - u mnie zawsze dzialalo jak pogrozilam testem ciazowym;-) jak tylko pozmyslalam zeby zrobic testa zaraz jedza przylazila

Lilonka - ja lapie garsciami twoje fluidki ciazowe - jutro mi i Kindze sie baaaardzo przydadza:))))) I przepiekne slowa o tym czekania na dzidziusia az mi lezki polecialy - mysle ze to prawda

Kinia - zagladnij jeszcze do nas przynajmniej bede wiedziec ze tez masz stresik:) Jutro mocno &&&&&&

reklama
ah dziewczyny... mi 8 marca zawsze kojarzy się z tulipanami ... mój Tata zawsze w tym dniu przywoził tulipany dla mnie i dla Mamy, dla mnie oczywiście mniejszy bukiet, ale zawsze będę to pamietać... ostatnio 24 lata temu, jak ten czas szybko mija

url-15.jpg

Lilonka co powiedział mąż koleżanki - przepiękne!

Do góry