Ciężko stwierdzić, trzeba poczekać i znowu betę sprawdzić. Oby to drugi rozwiazanieJestem po poronieniu zatrzymanym na siódmym tygodniu. Miałam łyżeczkowanie. Później dostałam okres i teraz miałam owulację niedawno i ciągle już od ponad tygodnia czuje ból w jajniku lewym. Byłam u ginekologa i nie zobaczył tam nic niepokojącego jednak moja beta wynosi 0,42. Minęło już 6 tygodni od łyżeczkowania. Czy to normalne? A może to pozostałości z poprzedniej ciąży a może złapałam początkowy moment ciąży ? Miał ktoś może podobną sytuację?
reklama
Evela.6
Fanka BB :)
Rosnij kochana tak pięknie jak Twoja beta [emoji3590]Dziewczyny mam już wynik trzeciej weryfikacji:
1) ptk15 stycznia - 78,7
2) pn 18 stycznia - 400,3
3) śr 20 stycznia - 1029 (15dpt dwóch 3-dniowych zarodków)
Wciąż nie mogę w to uwierzyć[emoji16][emoji846][emoji4][emoji2]
@Evela.6 wpisz mnie proszę na pierwszą wizytę 29 stycznia. Mam nadzieję że będzie coś widać. To będzie 5+6 wg aplikacji.
Dziewczyny walczcie bo warto!!! Ja jakoś czułam podświadomie że ten transfer będzie szczęśliwy. Mój mąż się przyznał że po tylu latach już stracił nadzieję. A tu taka niespodzianka[emoji16]
Aduś16
Jak na ta chwile, ale muszę przestać czytać forum bo natrafiam na zbyt dużo postów o poronieniu a to na mnie bardzo źle dziala, szczególnie na tym etapieTo super, wszystko się układa po malutku
Evela.6
Pięknie wysiadujesz te jajeczka[emoji123] niech dojrzewają i niech w tej gromadce będzie Ta Twoja komóreczka, z której powstanie urocze bobo [emoji2956][emoji110]Dziewczyny, u mnie idzie dobrze [emoji3590]. Moja lekarka bardzo zadowolona. Mam po 6 pęcherzyków na każdej stronie, od 10 do 14 i jeszcze jakieś mniejsze. Moze też dojrzeją. Mówi że ładnie i równo rosną. W piątek badanie estradiolu i progesteronu i następny podgląd. Wtedy decyzja czy punkcja w poniedziałek czy we wtorek.
Tak się bałam że będzie mało a tu mile zaskoczenie. Te moje je.bane amh ciągle mi w głowie siedziało
motylek24
Nic złego się nie dzieje. Choć zdaje sobie sprawę że teraz te trzy tygodnie są ważne. Pamiętaj najwięcej poronień jest przed serduszkiem. Po uwidocznieniu akcji serca to jakiś odsetek ale już nie tak często jak wcześniej. Przesyłam moc pozytywnych fluidów.Jak na ta chwile, ale muszę przestać czytać forum bo natrafiam na zbyt dużo postów o poronieniu a to na mnie bardzo źle dziala, szczególnie na tym etapie
Netiaskitchen
Ja nieA czy jest tutaj dziewczyna której się udalo dzięki In vitro za pierwszym razem zajść w ciaze?
Evela.6
[emoji3590] Walczy maluszek, to najważniejsze! Teraz odpoczywaj, jak lekarz każe a następnej kontroli serducho bedzie jak dzwon [emoji8]Jestem. Krwiaka nie widać, zarodek ma 0.65 odpowiada 6t4d, serca nie chcial włączać. Nadal karze bardzo się oszczędzać i odłożyć wyjazd na 3 tygodnie
Netiaskitchen
Zmieniaj klinikę. Serio. O adopcji pomyślisz nie wcześniej niż po 4/5 nieudanych procedurach. Nie po jednej zrobionej bez badań. Dziewczyno, siły do walki Ci nie brakuje, ale profesjonalnych lekarzy najpierw musisz mieć obok. Bo inaczej sama siła nie wystarczy.Jestem po wizycie. Tak jak się spodziewałam, nie mają na nas pomysłu. Komórki jajowe rzekomo dobre, chociaż śmiem wątpić bo byłam mocno przestymulowana.
Parametry meza w teorii ok.
Zlecony kariotyp i w zależności od tego co wyjdzie - nasienie dawcy/adopcja komórki jajowej/adopcja zarodka.
Nie było rozmowy typu: spróbujemy jeszcze raz. Tylko: dobrze, ze ma pani zamrożone jeszcze 10 jajeczek.
Spytałam o transfery w 3 dobie bo przecież wtedy te zarodki były jeszcze ok. Odpowiedz: transfery w 3 dobie to chowanie głowy w piasek i przerzucanie odpowiedzialności.
Jak nie wyszło w 5 dobie to i transfer w 3 pewnie by się nie udał.
Jakie badania nasienia mieliście do tej pory?
Evela.6
My będziemy czekać na Twoje dobre wieści i trzymać kciuki a jeśli Tobie będzie łatwiej bez forum to waśnie tak zrób, ale wróć do nas bo my wszystkie wierzymy, że u Ciebie będzie Happy End [emoji110][emoji3590]Jak na ta chwile, ale muszę przestać czytać forum bo natrafiam na zbyt dużo postów o poronieniu a to na mnie bardzo źle dziala, szczególnie na tym etapie
reklama
Netiaskitchen
Zostań. Sama wiesz zresztą. Te immunoglobuliny miałaś już podane?Jestem. Krwiaka nie widać, zarodek ma 0.65 odpowiada 6t4d, serca nie chcial włączać. Nadal karze bardzo się oszczędzać i odłożyć wyjazd na 3 tygodnie
Podziel się: