Aduś16
Fanka BB :)
Popieram w 100% !! Sorki ze zza krzaków, ale widzę że u Ciebie dobre wieści!! Gratulacje! U mnie transfer w wigilię tradycyjnie.. jeśli nie okaże się że mam covidPodstawa przy czynniku męskim jest hodowla zarodka do 5 doby bo po 3 dobie wchodzi w grę genom zarodka. Jeżeli problemem jest niskie AMH to czemu nie, niech se transferują już przedjadrza( 20h po zapłodnieniu) i niech ktoś ma 6 transferów na 6 zapłodnionych komórek. I niech łyka estrogeny - rakotwórcze :-) i się zastanawia co ze mną nie tak, ze ha mam 6 transferów i nie mam ciąży. A „ona” jeden i ciąże ma... No bo „ ona” zrobiła selekcje. I hodowla do 5 doby to selekcja zarodków. Jeżeli to jest takie super to czemu nie podajemy przedjadrza? Czemu w 2 albo 3 dobie? A no bo robimy selekcje :-) :-) komórek które się poprawnie zaplodnily i maja poprawny potencjał rozwojowy. Po to się bada zarodki w 2 i 3 dobie. A i jeszcze jedna ciekawostka są kliniki które nie mrożą ani nie podają zarodków klasy C. Zatem zarodki mogłaś mieć tylko słabe. Teraz są wytyczne żeby podawać zarodki klasy C.