reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kolejna dziewczynka na forum [emoji3059] jakiś urodzaj w tym roku [emoji2956]
Aaaa i uwaga!!! Mam od wczoraj wyniki Harmony! Wszystko wyszło ok [emoji7] I najlepsze jest to, że płeć żeńska! A dr niby widział na USG coś pomiędzy nogami [emoji85]:-D
Jednak Harmony to nie jest 100%, czy robiła ktoraś amniopunkcje po dobrym wyniku wolneg płodowego DNA?

Aaaa i uwaga!!! Mam od wczoraj wyniki Harmony! Wszystko wyszło ok 😍 I najlepsze jest to, że płeć żeńska! A dr niby widział na USG coś pomiędzy nogami 🙈:-D
Jednak Harmony to nie jest 100%, czy robiła ktoraś amniopunkcje po dobrym wyniku wolneg płodowego DNA?
Rozumiem Twoje obawy u też się będę zastanawiać. Powiedz czy już jesteś po usg genetycznym? Jeśli tam wszystko w porządku to bym się mocno zastanowiła nas amnio. Co prawda ryzyko jest minimalne ale jednak to badanie inwazyjne. zresztą amnio można robić dopiero od 15tc.

Rozumiem Twoje obawy u też się będę zastanawiać. Powiedz czy już jesteś po usg genetycznym? Jeśli tam wszystko w porządku to bym się mocno zastanowiła nas amnio. Co prawda ryzyko jest minimalne ale jednak to badanie inwazyjne. zresztą amnio można robić dopiero od 15tc.

Tak jestem po USG genetycznym. To co miał zmierzyć i sprawdzić to sprawdził pomimo słabej widoczności u mnie przez brzuch, chociaż nie byłam zadowolona z tego badania bo trwało bardzo krótko. Oprócz tego tydzien później (w srodę teraz) byłam u innego lekarza i zrobił bardzo dokładne USG. On mi pokazywał narządy itp. Dzidziutka na głowie tańcowała z nogami w górze 🙈 Kilka razy wstawałam i robił i przez brzuch i dopochwowo. U mojego profesora mam wizytę 02.12. Zobaczymy co on powie, Ale jednak po to robiłam Harmony, żeby nie robić amnio, boje się tego badania 😭

reklama
Tak jestem po USG genetycznym. To co miał zmierzyć i sprawdzić to sprawdził pomimo słabej widoczności u mnie przez brzuch, chociaż nie byłam zadowolona z tego badania bo trwało bardzo krótko. Oprócz tego tydzien później (w srodę teraz) byłam u innego lekarza i zrobił bardzo dokładne USG. On mi pokazywał narządy itp. Dzidziutka na głowie tańcowała z nogami w górze 🙈 Kilka razy wstawałam i robił i przez brzuch i dopochwowo. U mojego profesora mam wizytę 02.12. Zobaczymy co on powie, Ale jednak po to robiłam Harmony, żeby nie robić amnio, boje się tego badania 😭
no właśnie. więc jeśli na usg jest ok. i harmony ok to naprawde rozwaz to porzadnie. a co do pewnosci to w przypadku chłopców tak. w przypadku dziewczynek jest minimalne ryzyko że zbadane została krew matki i wtedy niekoniecznie Natomiast to ryzyko jest naprawdę minimalne. Więc będzie dziewczynka :)

Do góry