reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Co lekarz to opinia i metody działania ale z tego co kojarzę to badania prenatalne robi się między 12-14 tygodniem. Mnie lekarz umowil 13t4d na usg a dwa dni wcześniej pappa
Tak najlepiej właśnie po 12tc, ale trzeba wiedzieć jak rośnie dziecko bo ja się umawiałam tak żeby wielkość dziecka przypadała na 12tc wiedząc, że jest większe o kilka dni to u mnie 13tc ciąży to mogłoby już być za późno.

Ja nic nie czuje ,brzuch jakby mniejszy i już zesrana do sobotniej wizyty 😱 i ogólnie czuje się fantastycznie ,przypływ energii😋
to ja mam tak samo ;) tez jakby piersi mniejsze? nie czuje ruchow. Dziewczyny odebralam dzisiaj te kwasy zolciowe i wynik piekny nic sie nie dzieje a swedzenie zwlaszcza w nocu na dloniach i stopach dalej sie utrzymuje ;( Juz nie wiem co mam robic?

Z thermomixa bardzo smakuje mi pasztet z piersi indyka ale właśnie tez naczytałam się o tej wątróbce i tak nie wiedziałam czy kontynuować jedzenie heheh a wczoraj robiłam krem ziemniaczano szpinakowy z jajecznym flanem i jeżeli nie robiłaś to spróbuj nam smakował
oj koniecznie sprobuje ;) chciaz od jajek mnie ostatnio odpycha a zawsze ich duzo jadlam. Dzisiaj juz nie mysle o jedzeniu bo bylam u rodzicow i tam mnie napasli ;)

Na razie też jestem zadowolona z bociana, oby też efekt był na koniec..
Wiesz co, generalnie jest ok, ale coraz bardziej myślę o tym, że bym chciała zjechać do Polski, ale ze mąż jesz Szwajcarem to może być ciężko. Jestem tu już ponad 9 lat i bez rodziny i znajomych to jednak nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje..
System leczenia tu jest też beznadziejny, płacisz składki z własnej kieszeni a potem za lekarza i tak płacisz dodatkowo więc w sumie zawsze płacisz.. Darmowo jest dopiero jak się w ciągu roku lekarzowi opłaciło rachunki do 10tys zł... In vitro kosztuje majątek i ani grosza nie dopłacają, zresztą kliniki mnie też w ogóle nie przekonały.
Staramy się tak intensywnie od roku ale tabletki odstawiłam ponad prawie 3 lata temu, więc nie chcieliśmy czekać dłużej na cud I chcieliśmy działać konkretniej.
A ty w takim razie w gamecie die leczysz? W jakim mieście?
W siedzibie w Rzgowie tam bylam od poczataku czyli juz jakies trzy lata bedzie niedlugo. Mam za soba 5 transferow. Beta zawsze byla ale konczylo sie na biochemii i pustym jajo no i teraz mam taki cud malutki 18 tygodniowy ;) Ja sie zawsze balam wyjechac za granice. Mieszkalam w Katowicach ale przeprowadzilam sie w rodzinne strony moich rodzicow i przy okazji do meza ;) Kurcze z tym leczeniem to wszedzie ciezko a covid jeszcze wszystko komplikuje. JA tez nigdy nie mialam dofinansowania bo mieszkam w powiecie. Tutaj zyje nam sie calkiem dobrze - maz ma swoja dzialanosc i pracuje w domku. Dasz rade z wyjzdami na nastepny transfer czy teraz jestes w PL?

to ja mam tak samo ;) tez jakby piersi mniejsze? nie czuje ruchow. Dziewczyny odebralam dzisiaj te kwasy zolciowe i wynik piekny nic sie nie dzieje a swedzenie zwlaszcza w nocu na dloniach i stopach dalej sie utrzymuje ;( Juz nie wiem co mam robic?
Kochana wiesz co to może być na tle nerwowym niestety. Sprobuj to jak najwiecej natłuszczać i postaraj się nie drapać. Na pewno nie szkodzi to dzieciątku ale wierze ze tobie mocno dokucza. 🥺
Ja od kilku dni mam duszności i kołatanie serca tez wiem ze to z nerwow ale myśl ze to szkodzi dziecku jeszcze bardziej mnie nakręca 🥺🥺 aż płakać się chce. Czemu nie może być z górki ?? 🥺

reklama
@bazylia128 Ty w Gamecie? Ja pierwszą procedurę tam robiłam i odeszliśmy stamtąd. W ogóle powiedziała nam, że jeżeli nie jesteśmy zameldowani na stałe w Warszawie, to nie ma opcji z dofinansowaniem w żadnej klinice! I mieliśmy mieć kolejną procedurę tam. Ale wyskoczyła mi reklama na Insta Bociana o dofinansowaniu i zadzwoniłam dopytać i oczywiście dało radę, bo mąż był wtedy zameldowany tymczasowo w W. Niby 5000zł, ale zawsze na plus 👍 A z kolei Bocian to niby teraz się udało za trzecim transferem u nich i oby to trwało do urodzenia, ale no nie jestem zadowolona z lekarki, w sensie z jej podejścia :angry:
Tak ja w Gamecie ale Rzgow - roznie bywalo ale mam lekarza z ktorym jestem mocnozaprzyjazniona i wiem ze robil wszystko zeby sie udalo - duzo razem przeszlismy. Oczywiscie zastanawaiam sie co by bylo w innych klinikach ale na dzien dzisiejszy nie chce nic rozstrzasac bo ciesze ze z kazdego dnia do przodu ;)

Do góry