reklama
katarzyna86
Fanka BB :)
Już z usg prenatalnego bo wylicza termin porodu i on nie powinien się zmienić. Nie robiłam bo nie miałam wskazań, ale była w planach w razie potrzeby.No właśnie, czyli potem, którym tygodniem ciąży się posługujesz? Czyli robiłaś amnio?
katarzyna86
Tak najlepiej właśnie po 12tc, ale trzeba wiedzieć jak rośnie dziecko bo ja się umawiałam tak żeby wielkość dziecka przypadała na 12tc wiedząc, że jest większe o kilka dni to u mnie 13tc ciąży to mogłoby już być za późno.Co lekarz to opinia i metody działania ale z tego co kojarzę to badania prenatalne robi się między 12-14 tygodniem. Mnie lekarz umowil 13t4d na usg a dwa dni wcześniej pappa
bazylia128
to ja mam tak samo tez jakby piersi mniejsze? nie czuje ruchow. Dziewczyny odebralam dzisiaj te kwasy zolciowe i wynik piekny nic sie nie dzieje a swedzenie zwlaszcza w nocu na dloniach i stopach dalej sie utrzymuje ;( Juz nie wiem co mam robic?Ja nic nie czuje ,brzuch jakby mniejszy i już zesrana do sobotniej wizyty i ogólnie czuje się fantastycznie ,przypływ energii
katarzyna86
Powinien być dodatni a za taki uznaje się podobno pow. 5.Cześć,
mam do Was pytanie czy w 11 dniu po transferze 3-dniowego zarodka wynik hcg jest już ostateczny? czy jeszcze mogę się łudzić?
bazylia128
oj koniecznie sprobuje chciaz od jajek mnie ostatnio odpycha a zawsze ich duzo jadlam. Dzisiaj juz nie mysle o jedzeniu bo bylam u rodzicow i tam mnie napasliZ thermomixa bardzo smakuje mi pasztet z piersi indyka ale właśnie tez naczytałam się o tej wątróbce i tak nie wiedziałam czy kontynuować jedzenie heheh a wczoraj robiłam krem ziemniaczano szpinakowy z jajecznym flanem i jeżeli nie robiłaś to spróbuj nam smakował
bazylia128
W siedzibie w Rzgowie tam bylam od poczataku czyli juz jakies trzy lata bedzie niedlugo. Mam za soba 5 transferow. Beta zawsze byla ale konczylo sie na biochemii i pustym jajo no i teraz mam taki cud malutki 18 tygodniowy Ja sie zawsze balam wyjechac za granice. Mieszkalam w Katowicach ale przeprowadzilam sie w rodzinne strony moich rodzicow i przy okazji do meza Kurcze z tym leczeniem to wszedzie ciezko a covid jeszcze wszystko komplikuje. JA tez nigdy nie mialam dofinansowania bo mieszkam w powiecie. Tutaj zyje nam sie calkiem dobrze - maz ma swoja dzialanosc i pracuje w domku. Dasz rade z wyjzdami na nastepny transfer czy teraz jestes w PL?Na razie też jestem zadowolona z bociana, oby też efekt był na koniec..
Wiesz co, generalnie jest ok, ale coraz bardziej myślę o tym, że bym chciała zjechać do Polski, ale ze mąż jesz Szwajcarem to może być ciężko. Jestem tu już ponad 9 lat i bez rodziny i znajomych to jednak nie jest tak różowo jak się wszystkim wydaje..
System leczenia tu jest też beznadziejny, płacisz składki z własnej kieszeni a potem za lekarza i tak płacisz dodatkowo więc w sumie zawsze płacisz.. Darmowo jest dopiero jak się w ciągu roku lekarzowi opłaciło rachunki do 10tys zł... In vitro kosztuje majątek i ani grosza nie dopłacają, zresztą kliniki mnie też w ogóle nie przekonały.
Staramy się tak intensywnie od roku ale tabletki odstawiłam ponad prawie 3 lata temu, więc nie chcieliśmy czekać dłużej na cud I chcieliśmy działać konkretniej.
A ty w takim razie w gamecie die leczysz? W jakim mieście?
czyli raczej nie ma co powtarzać?Powinien być dodatni a za taki uznaje się podobno pow. 5.
Ananasowa93
Kochana wiesz co to może być na tle nerwowym niestety. Sprobuj to jak najwiecej natłuszczać i postaraj się nie drapać. Na pewno nie szkodzi to dzieciątku ale wierze ze tobie mocno dokucza.to ja mam tak samo tez jakby piersi mniejsze? nie czuje ruchow. Dziewczyny odebralam dzisiaj te kwasy zolciowe i wynik piekny nic sie nie dzieje a swedzenie zwlaszcza w nocu na dloniach i stopach dalej sie utrzymuje ;( Juz nie wiem co mam robic?
Ja od kilku dni mam duszności i kołatanie serca tez wiem ze to z nerwow ale myśl ze to szkodzi dziecku jeszcze bardziej mnie nakręca aż płakać się chce. Czemu nie może być z górki ??
reklama
bazylia128
Tak ja w Gamecie ale Rzgow - roznie bywalo ale mam lekarza z ktorym jestem mocnozaprzyjazniona i wiem ze robil wszystko zeby sie udalo - duzo razem przeszlismy. Oczywiscie zastanawaiam sie co by bylo w innych klinikach ale na dzien dzisiejszy nie chce nic rozstrzasac bo ciesze ze z kazdego dnia do przodu@bazylia128 Ty w Gamecie? Ja pierwszą procedurę tam robiłam i odeszliśmy stamtąd. W ogóle powiedziała nam, że jeżeli nie jesteśmy zameldowani na stałe w Warszawie, to nie ma opcji z dofinansowaniem w żadnej klinice! I mieliśmy mieć kolejną procedurę tam. Ale wyskoczyła mi reklama na Insta Bociana o dofinansowaniu i zadzwoniłam dopytać i oczywiście dało radę, bo mąż był wtedy zameldowany tymczasowo w W. Niby 5000zł, ale zawsze na plus A z kolei Bocian to niby teraz się udało za trzecim transferem u nich i oby to trwało do urodzenia, ale no nie jestem zadowolona z lekarki, w sensie z jej podejścia
Podziel się: