reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oryginalne badanie nifty pro wykonywane jest tylko w Hongkongu tak mi powiedziała pani konsultantka. Taki tez był list przewozowy kurierski paczka adresowana na Hongkong także trudno mi powiedzieć jaki był twój test. Ja jestem jeszcze przed prenatalnym dopiero 19 listopada. Ja bardzo chciałam zrobić jak najwiecej chorób tzn zbadać najwiecej możliwych mutacji genetycznych bo tak naprawdę pappa i usg tylko ci wykryje zespół downa turnera i patau.
Nie żałuje ze zrobiłam ale stres jest ogromny 🥺🥺
Ja to się w ogóle stresuje wszystkim na każdej wizycie boje się ze nie usłyszę serduszka 🥺🥺🥺
Te testy różnią się tym, że nifty pro ma ponad 80 delecji a mój 60 tylko z tymi delecjami to właśnie czytałam, że jest problem i nie są te testy aż tak czułe jak w przypadku trisomii. Trzymam kciuki abyśmy obie miały dobre wyniki.

reklama
Ja słyszałam że ocena zarodka jest na ten moment i nic nie mówi o jego potencjale na przyszłość, może mieć uszkodzone chromosomy. Tylko PGD/PGS może określić czy z zarodka może urodzić się zdrowe dziecko...
a tylko dodam ze nawet PGD PGS wszystkiego nie zbada tylko niektore choroby... a sa inne choroby, plus takie ktore moga powstac PO badaniach na dalszym etapie rozwoju wiec nic nie daje gwarancji...

Bociany sa dobre ;) Maja praktycznie takie same zasady leczenia jak Gameta ;) jak ci sie tam zyje w SZWJCR? Dlugo sie starcie o dziecko? To twoja pierwsza procedura?
Różne są moim zdaniem... Ja akurat mam kiepska opinię o nich, ale coz... Na pewno nie zgodzą się ze mną dziewczyny, którym się udało... W immuno na pewno nie wierzą... Ciekawe co powie mój doktorek na zalecenia od Pasikonika 😂

Jejku dziewczyny nastraszyłyście mnie tym bólem po punkcji... wiedziałam, że boli, ale myślałam że tak okresowo bardziej.
Da się normalnie pracować po tym? Planowałam wziąć zwolnienie po transferze, żeby mieć możliwość wychillowania ...

Oryginalne badanie nifty pro wykonywane jest tylko w Hongkongu tak mi powiedziała pani konsultantka. Taki tez był list przewozowy kurierski paczka adresowana na Hongkong także trudno mi powiedzieć jaki był twój test. Ja jestem jeszcze przed prenatalnym dopiero 19 listopada. Ja bardzo chciałam zrobić jak najwiecej chorób tzn zbadać najwiecej możliwych mutacji genetycznych bo tak naprawdę pappa i usg tylko ci wykryje zespół downa turnera i patau.
Nie żałuje ze zrobiłam ale stres jest ogromny [emoji3064][emoji3064]
Ja to się w ogóle stresuje wszystkim na każdej wizycie boje się ze nie usłyszę serduszka [emoji3064][emoji3064][emoji3064]
Usłyszysz! Uwierz w kropka[emoji8]

Te testy różnią się tym, że nifty pro ma ponad 80 delecji a mój 60 tylko z tymi delecjami to właśnie czytałam, że jest problem i nie są te testy aż tak czułe jak w przypadku trisomii. Trzymam kciuki abyśmy obie miały dobre wyniki.

A te badania robi się w każdym laboratorium?
@Pola87 Ty wszystko wiesz na ten temat 🙈 Jest sens robić Test PAPPA jak np. na pewno zrobi się NIFTY?

reklama
Jejku dziewczyny nastraszyłyście mnie tym bólem po punkcji... wiedziałam, że boli, ale myślałam że tak okresowo bardziej.
Da się normalnie pracować po tym? Planowałam wziąć zwolnienie po transferze, żeby mieć możliwość wychillowania ...
Zależy jaka masz pracę. Ja gdyby nie zdalna praca to bym nie pracowała w ogóle. Ale każdy organizm jest inny więc nie nastawiaj się na najgorszy scenariusz! Będzie dobrze

Do góry