reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kinga, co do Koenzymu Q10, to znalazłam taką informację:

Koenzym Q10 -wspomaga krążenie krwi w jajnikach, wpływa na jakość komórek jajowych, zapobiega poronieniom
(więc można brać podczas ciąży).Pomaga również w zapobieganiu niszczenia komórek w nasieniu.

Także spokojnie możesz brać od teraz do testowania na pewno.

A z DHEA jest taki problem, że go w żadnej aptece nie ma. Dawki zaczynają się od 5 mg. Ja mam wypisana receptę na 25 mg i też nie do dostania. Coś się dzieje w hurtowaniach, że braki są.
Ale udało mi się zamówić w Supher Pharmie jedno opakowanie w dawce 5 mg. I zaczęłam już brać, żeby przyzwyczaić organizm do mega uderzeniowej dawki:-)

reklama
no więc tak:
a) trzeba mieć fajnego męża ( to masz )
b) trzeba zrobić z nim fikumiku w domu, albo w specjalnym kurorcie ;-)
c) nic nie robić, tylko oglądać bajki, komedie lub czytać ulubione książki, wcinać owoce, kanapki oraz spacerować dwa razy dziennie ( conajmniej)
d) uśmiechać się i wierzyć że marzenia się spełniają

i to chyba na tyle :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!

Czytam was i placze...................lzy mi plyna krokodyle...lzy szczescia!
Tak przyjemnie sie was czyta,jestescie prawdziwa skarbnica wiedzy i dajecie doping to starania sie o upragniona ciaze!
Potrzebuje tego teraz!Wchodze tu aby sie odstresowac i nacieszyc szczesciem waszym!

GOTADORA-co za wspaniala betaaaa!!!!!!!!!!!Caluski dla mamusi:-)
I co za wspanialy przepis na wysoka bete:-D:-D:-D

​Zuzia-odpoczywaj kochana,nalezy ci sie mamusiu:))))

Dziewczyny czekajace na serduszkowe_TRZYMAM&&&&&&&&&&&&& za was;i z niecierpliwoscia wyczekuje szczesliwego posta na ten temat;)

Do mojego zabiegu jeszcze ponad 2,5tyg(tak sobie wyliczylam),jezeli okres zaczne w przyszly piatek to in-vitro okolo 14.03;)
Nie moge spac od 3 dni,oczy wchodza mi do srodka glowy,plus zmeczenie praca!
Co robic zeby nie zwariowac dziewczyny?Zaczynam wariowac!Staram sie jak moge ale mysli przychodza same i tak latwo nie odchodza!

Chcialabym takze zrobic sobie taki maly spis i prosze was o odpowiedzi;
-co brac przed zabiegiem oprocz kwasu foliowego?
-co bierzecie juz po zabiegu?-nie tylko witaminy
-kiedy mialyscie pierwsza bete po transferze?
-kiedy sie robi ostatnia bete?
-wedlog was 3dniowe czy 5 dniowe zarodki lepiej sie zagniezdzaja?Jaka jest wasza opinia?
To chyba tyle na dzien dzisiejszy;)Zrobie sobie zapiski;-)

Na dzien dzisiejszy biore kwas foliowy oraz zestaw magnezu z witaminami z grupy B.(maz takze,dzieki radom Agipl;-))

Zycze wam milego wieczorka:-D

Ja posiedze przy szydelku,robie ponczo dla mamy;-)

-

Kinga, allegro już przekopałam:-) Amazon.com, również :-)
Tylko nie znam tych firm, a mój dr zaznaczył, mam nawet to na piśmie, że Biosteron DHEA ma być porządnej firmy,
a nie jakiejś "garażowej" :-) :-D :-)
Ale jak nie znajdę, to kupię na Amazonie, po wcześniejszym rozeznaniu tych firm :-)

Mistralka dziękuje :-)

jest bardzo trudno powiedzieć co najlepiej brać, aby mieć większą szansę powodzenia. Przed szczególnie ostatnim crio brałam masę witamin, takich co lista była od Zosi, niestety nie przyniosło mi to szczęścia, więc odpuściłam ten wielki zestaw witamin i przed stymulacją i w trakcie brałam tylko co niezbędne - folik 5 mg ( na to musi być recepta od lekarza) , brałam też propolis, koezym q10, magnez i raczej to wszystko, femibion natal classic biorę od po transferze, kiedyś brałam, potem odstawiłam i dopiero teraz na nowo go biorę, na niego nie trzeba recepty, kupuje się po prostu w aptece. Myślę,że najważniejsze to jak najmniej stresu i uwierzyć,że się uda. Wiadomo, że strach będzie się gdzieś czaił, ale trzeba go pokonać i ta wiara na prawdę zdziała więcej niż niejedna witamina. Trzymam kciuki &&&&&

Cześć, gratuluje Wam , tyle sie dzialo i tyle szczęśliwych wiadomosci, nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie, udzielalam sie przez chwilke a potem mialam przerwe. Troche czasu minelo i sie dzialo, jutro mam punkcje rano a w poniedzialek transfer:) nie moge uwierzyc ze to juz:)

reklama
Kinga, allegro już przekopałam:-) Amazon.com, również :-)
Tylko nie znam tych firm, a mój dr zaznaczył, mam nawet to na piśmie, że Biosteron DHEA ma być porządnej firmy,
a nie jakiejś "garażowej" :-) :-D :-)
Ale jak nie znajdę, to kupię na Amazonie, po wcześniejszym rozeznaniu tych firm :-)

Lawendowy_sen - ja jak szukałam mleczka pszczelego takiej jak chciałam dawki to właśnie w sklepie ziołowym znalazłam ( przeważnie był problem w aptekach taki, że albo nie mieli, albo za mała dawka). A miałam konkretną wymyśloną firmę właśnie.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry