reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Od jakiego badania zacząć diagnostykę w kieruku IO? Zwykly cukier na czczo czu insulina czy krzywa? Bo ja czytam Wasze posty jakie to ma znaczenie ale nie wiele rozumiem bo akurat tym się nie interesowałam wcześniej... A może powinnam właśnie..?
Ja zrobiłam najpierw sam cukier, bo tylko na to dała mi skierowanie lekarka rodzinna. To było bez sensu. Potem dziewczyny kazały mi zrobić cukier i insulinę na czczo, z tego wychodzi podejrzenie IO. Krzywą zrobiłam dla potwierdzenia.... Krzywej nie zrobią Ci bez skierowania bądź aktualnego badania glukozy na czczo (kosztuje z 5 zł)

Bo ruch jest najwazniejszy - naprawde uwierz mi ja to wyprobowalam z glukometrem w reku. Kulam sie przed bieganiem i po bieganiu - wyniki nie do porowniania !!!! Tak samo jak ruch zbija cisnienie ;) Metformina to jest lek ale moj lekarz powiedzial ze to takie cukierki, zabawka, nic zlego przy stosowaniu odpowiedniej dawki nie moze sie stac - najsatrszy lek swiata - ja przy nim nawet popijalam sobie alko tzn co tydzien w sobote ;) On jest na recepte. Ja bralam recepte od lekarza rodzinnego -dzwonilam i nie musialam pokazaywac wynikow wypisywal mi na duzo do przodu. Nie bal sie bo wiedzial ze staramy sie o dziecko a i samw spomnial ze meta jest nie grozna. Ja na twoim miejscu zastosowalabym gluckophage 500. Ja bralam w dawce 1500 i jak organizm sie przyzwyczail wogole jej nie czulam ;) Waga zacznie spadac ale to jest proces wiec wymaga czasu. Nie chudnij od razu w tydzien bo to tylko efekt jojo NIE UNIKNIONY - predzej czy pozniej cie dopadnie ;) Unikaj białej maki ona jest najgorsza i 3 posilki dziennie i duzo wody ;)
Zapisałam się na telewizytę, mam nadzieję, że mi wypisze receptę... I oczywiście pójdę za Twoją radą... 😘

Ja z kolei staram robić się zdrowe żarcie, ale jedyne czego nie potrafię zmienić to białego pieczywa 🙈❤ Może być z ziarnami itp, no ale białe 🙈 Rzadko je jem, nie mamy chlebaka nawet w domu i jemy raz na jakieś 2 tygodnie pewnie. Czasami tosty wjadą z chleba tostowego jak wracamy późno i nie ma czasu na robienie żarcia 🙈 No i mąkę białą też lubię 🙈 Wczoraj narobiłam naleśników własnie tylko z białej. Próbowałam z różnymi, no, ale to już nie ten smak :no2: Mój mąż tak kocha nalesniki, że mógłby jeść codziennie, ale to dopiero by nam dupy urosły! :rofl2:
A próbowałaś z ryżowej? Też fajne wychodzą, chociaż ja akurat baaardzo rzadko robię naleśniki... Czasem smażę racuchy z jabłkami, ale zawsze z pełnoziarnistej mąki...

Zapisałam się na telewizytę, mam nadzieję, że mi wypisze receptę... I oczywiście pójdę za Twoją radą... 😘
Super - ciesze sie bardzo. Naprawde nie pisala bym o tym gdyby miala jakies watpliwosci. Nie wypowiadalabym sie na ten temat. Traktuj ta metformine jak dodatkowa suplementacje. Jest udowodnione ze metformina tez poprawia jakosc komorek tak wiec DO CHOLEWCI ;) naprawde BIAŁE ZŁOTO w naszym przypadku ;) I pij te koktajle, mozesz je zagryzc schabowym bez paniekrki ;)

@zrezygnowana co tam dzisiaj robisz dobrego do jedzonka? Ja dzisiaj robie pyszna pomidorową bo wczoraj nie zgadniecie co mialam na obiad - rosołek 🤪 🤪 (schabowe dla Łukasza) i robie babeczki - tak sie bawie. Kurcze swedzenie dalej jest, mniejsze na twarzy jakby zeszlo ale dlonie, szyja i stopy dalej ;(

Super - ciesze sie bardzo. Naprawde nie pisala bym o tym gdyby miala jakies watpliwosci. Nie wypowiadalabym sie na ten temat. Traktuj ta metformine jak dodatkowa suplementacje. Jest udowodnione ze metformina tez poprawia jakosc komorek tak wiec DO CHOLEWCI ;) naprawde BIAŁE ZŁOTO w naszym przypadku ;) I pij te koktajle, mozesz je zagryzc schabowym bez paniekrki ;)
Tak swoją drogą, to mnóstwo łykam różnych supli teraz... Ciekawe czy te na endometriozę coś działają... Nie pomyślałam, bo mogłam wczoraj jeszcze powtórzyć CA 125 i sprawdzić czy nadal mam podwyższone...

@zrezygnowana co tam dzisiaj robisz dobrego do jedzonka? Ja dzisiaj robie pyszna pomidorową bo wczoraj nie zgadniecie co mialam na obiad - rosołek 🤪 🤪 (schabowe dla Łukasza) i robie babeczki - tak sie bawie. Kurcze swedzenie dalej jest, mniejsze na twarzy jakby zeszlo ale dlonie, szyja i stopy dalej ;(
Kurczę, też muszę coś upichcić dzisiaj... Chwilowo mieszka u mnie siostrzenica, więc mam teraz dwójkę do wyżywienia... A po południu mam randkę z Łukaszkiem, ale nie Twoim 🤪 (to mój instruktor Zumby)... Znowu będą odchodziły pląsy przed telewizorem 😂😂😂😂

reklama
No ok juzpisze ;) U mnie to od samego poczatku to slabo wyglada jakbym miala wzdecie ;) @zrezygnowana kochana ja tez wlasnie znam kilka osob po kotrych od razy widac ciaze a u mnie to taki ten brzuszek na wysokosci pepka sie zrobil taki spiczasty ;) Wiec too nie prawda jak mowia ze na dziewczynke wchodzi w ciebie a na chlopaka masz pilke - wyglada na to ze bede miala wlasnie taka pileczke ;) I tak na szybko sie jeszcze zapytam ;) O CO CHODZI Z TYMI PEPKAMI W CIĄŻY ;) Jak patrze na jakies zdjecia to te kobiety maja takie wystajace pepki 😂 😂 😂 One pozniej tak wychodza u kazdej? JA nie chce tego ;) Czy to sie pozniej jakos wessie czy tak zostaje? I kiedysie robi ta linia na brzuchu? U mnie oczywiscie brak jeszcze jakichkolwiek ruchow.
Tez jestem ciekawa jak to z tym pępkiem 🤪 Bo ja mam normalnie dziurkę
U mnie jest linia ale z włosów.. muszę coś z tym zrobić
Bazylka pokaz ten twój brzuch
U mnie dziś tak 👉
Rosnę i dogadzam sobie 😜

24EC0749-71E9-4B5E-9B0E-31C689B21E3B.jpeg

Ostatnia edycja:
Do góry