bazylia128
Fanka BB :)
Moj wraca [emoji38] Taki sam jest bleee [emoji23][emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moj wraca [emoji38] Taki sam jest bleee [emoji23][emoji23]
Ja zrobiłam najpierw sam cukier, bo tylko na to dała mi skierowanie lekarka rodzinna. To było bez sensu. Potem dziewczyny kazały mi zrobić cukier i insulinę na czczo, z tego wychodzi podejrzenie IO. Krzywą zrobiłam dla potwierdzenia.... Krzywej nie zrobią Ci bez skierowania bądź aktualnego badania glukozy na czczo (kosztuje z 5 zł)Od jakiego badania zacząć diagnostykę w kieruku IO? Zwykly cukier na czczo czu insulina czy krzywa? Bo ja czytam Wasze posty jakie to ma znaczenie ale nie wiele rozumiem bo akurat tym się nie interesowałam wcześniej... A może powinnam właśnie..?
Pewnie ze daHej laski, mam do Was pytanie, wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa, omawialiśmy wyniki hormonów. Moje AMH wynosi 1, zmartwiło mnie to, bo jeszcze z dwa lata temu miałam 2,37. Możecie mi powiedzieć czy ta jedynka też da radę podczas stymulacji?
Zapisałam się na telewizytę, mam nadzieję, że mi wypisze receptę... I oczywiście pójdę za Twoją radą...Bo ruch jest najwazniejszy - naprawde uwierz mi ja to wyprobowalam z glukometrem w reku. Kulam sie przed bieganiem i po bieganiu - wyniki nie do porowniania !!!! Tak samo jak ruch zbija cisnienie Metformina to jest lek ale moj lekarz powiedzial ze to takie cukierki, zabawka, nic zlego przy stosowaniu odpowiedniej dawki nie moze sie stac - najsatrszy lek swiata - ja przy nim nawet popijalam sobie alko tzn co tydzien w sobote On jest na recepte. Ja bralam recepte od lekarza rodzinnego -dzwonilam i nie musialam pokazaywac wynikow wypisywal mi na duzo do przodu. Nie bal sie bo wiedzial ze staramy sie o dziecko a i samw spomnial ze meta jest nie grozna. Ja na twoim miejscu zastosowalabym gluckophage 500. Ja bralam w dawce 1500 i jak organizm sie przyzwyczail wogole jej nie czulam Waga zacznie spadac ale to jest proces wiec wymaga czasu. Nie chudnij od razu w tydzien bo to tylko efekt jojo NIE UNIKNIONY - predzej czy pozniej cie dopadnie Unikaj białej maki ona jest najgorsza i 3 posilki dziennie i duzo wody
A próbowałaś z ryżowej? Też fajne wychodzą, chociaż ja akurat baaardzo rzadko robię naleśniki... Czasem smażę racuchy z jabłkami, ale zawsze z pełnoziarnistej mąki...Ja z kolei staram robić się zdrowe żarcie, ale jedyne czego nie potrafię zmienić to białego pieczywa ❤ Może być z ziarnami itp, no ale białe Rzadko je jem, nie mamy chlebaka nawet w domu i jemy raz na jakieś 2 tygodnie pewnie. Czasami tosty wjadą z chleba tostowego jak wracamy późno i nie ma czasu na robienie żarcia No i mąkę białą też lubię Wczoraj narobiłam naleśników własnie tylko z białej. Próbowałam z różnymi, no, ale to już nie ten smak Mój mąż tak kocha nalesniki, że mógłby jeść codziennie, ale to dopiero by nam dupy urosły!
Super - ciesze sie bardzo. Naprawde nie pisala bym o tym gdyby miala jakies watpliwosci. Nie wypowiadalabym sie na ten temat. Traktuj ta metformine jak dodatkowa suplementacje. Jest udowodnione ze metformina tez poprawia jakosc komorek tak wiec DO CHOLEWCI naprawde BIAŁE ZŁOTO w naszym przypadku I pij te koktajle, mozesz je zagryzc schabowym bez paniekrkiZapisałam się na telewizytę, mam nadzieję, że mi wypisze receptę... I oczywiście pójdę za Twoją radą...
Tak swoją drogą, to mnóstwo łykam różnych supli teraz... Ciekawe czy te na endometriozę coś działają... Nie pomyślałam, bo mogłam wczoraj jeszcze powtórzyć CA 125 i sprawdzić czy nadal mam podwyższone...Super - ciesze sie bardzo. Naprawde nie pisala bym o tym gdyby miala jakies watpliwosci. Nie wypowiadalabym sie na ten temat. Traktuj ta metformine jak dodatkowa suplementacje. Jest udowodnione ze metformina tez poprawia jakosc komorek tak wiec DO CHOLEWCI naprawde BIAŁE ZŁOTO w naszym przypadku I pij te koktajle, mozesz je zagryzc schabowym bez paniekrki
Kurczę, też muszę coś upichcić dzisiaj... Chwilowo mieszka u mnie siostrzenica, więc mam teraz dwójkę do wyżywienia... A po południu mam randkę z Łukaszkiem, ale nie Twoim (to mój instruktor Zumby)... Znowu będą odchodziły pląsy przed telewizorem@zrezygnowana co tam dzisiaj robisz dobrego do jedzonka? Ja dzisiaj robie pyszna pomidorową bo wczoraj nie zgadniecie co mialam na obiad - rosołek (schabowe dla Łukasza) i robie babeczki - tak sie bawie. Kurcze swedzenie dalej jest, mniejsze na twarzy jakby zeszlo ale dlonie, szyja i stopy dalej ;(
Tez jestem ciekawa jak to z tym pępkiem Bo ja mam normalnie dziurkęNo ok juzpisze U mnie to od samego poczatku to slabo wyglada jakbym miala wzdecie @zrezygnowana kochana ja tez wlasnie znam kilka osob po kotrych od razy widac ciaze a u mnie to taki ten brzuszek na wysokosci pepka sie zrobil taki spiczasty Wiec too nie prawda jak mowia ze na dziewczynke wchodzi w ciebie a na chlopaka masz pilke - wyglada na to ze bede miala wlasnie taka pileczke I tak na szybko sie jeszcze zapytam O CO CHODZI Z TYMI PEPKAMI W CIĄŻY Jak patrze na jakies zdjecia to te kobiety maja takie wystajace pepki One pozniej tak wychodza u kazdej? JA nie chce tego Czy to sie pozniej jakos wessie czy tak zostaje? I kiedysie robi ta linia na brzuchu? U mnie oczywiscie brak jeszcze jakichkolwiek ruchow.