reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To jakby z implantacją był problem skoro blastki wyszły to komórki ładne były 🙁możesz napisać jakie leki do ostatniego przygotowania były ?
Tak, za każdym razem inne leki by zobaczyć czy coś ruszy. Miałam cały pakiet badań dodatkowych, testów, konsultacje immunologiczne i pełno wszystkiego. Wszystko wychodzi wręcz idealnie... Przy tym transferze powiedziano mi, że już bardziej zabezpieczona być nie mogę. Najgorsze, że znów robią mi nadzieje z tą betą... A przecież wiadomo, że jest za niska jak na blastocystę i 10 dpt...

reklama
Nie robiłam ale z tego co wyczytałam to rozmowa z genetykiem jest w cenie tylko jeżeli jest coś niepokojącego w wynikach i to raczej na Twoja prośbę
Dziewczynki mam pytanie czy któraś z Was robiła badanie Nifty PRO? Czy z wynikiem dzwoni genetyk czy samodzielnie trzeba zinterpretować wynik? Będę wdzięczna za odpowiedz 😉

To jakby z implantacją był problem skoro blastki wyszły to komórki ładne były 🙁możesz napisać jakie leki do ostatniego przygotowania były ?
W tym cyklu brałam 3x1 luteine, 3x1 duphaston, 3x1 estrofem, 1x1 neoparin, acard, 1x1 metypred16
Przed transferem robiłam jeszcze estrogen i progesteron i było ok... Wcześniej też konsulacja z immunologii i też wyniki wszystkie ok.
Dobija mnie to branie leków teraz gdy już wiem, że nic z tego...

Kurczę sporo tego, mi np dobrze zrobił decapeptyl na wyciszenie przed transferem . A endometrium pamiętasz ile miałaś?
W tym cyklu brałam 3x1 luteine, 3x1 duphaston, 3x1 estrofem, 1x1 neoparin, acard, 1x1 metypred16
Przed transferem robiłam jeszcze estrogen i progesteron i było ok... Wcześniej też konsulacja z immunologii i też wyniki wszystkie ok.
Dobija mnie to branie leków teraz gdy już wiem, że nic z tego...

Chyba właśnie dlatego wróciłam tutaj... Bo nie mam już sił. Najgorsze, że nie wiadomo czemu tak się dzieje. Gdybym choć znała przyczynę, wiedziała co leczyć... A to był ostatni zarodek już. Czeka mnie trzecia punkcja. Już kończą mi się wymówki w pracy. Krzywo na mnie patrzą, bo ciągle "chora". Cały urlop wykorzstany na in vitro. A Wy jak sobie radzicie logistycznie z pracą? Nie mogę powiedzieć prawdy...

reklama
Do góry