reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny!! Widzę, że dziś dużo sie dzieje ale niech się dzieje byle na dobre!!
@Joko86 za kropka i sukces!!
@Rita19 @KarolaJ @Calineczka 84 za bety w kosmos, żeby Nas z nóg zwaliły !!
@Pola87 @zrezygnowana @Netiaskitchen za najpiękniejsze widoki!!

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!✊✊✊
@Linda123 za dobre wieści od samego początku!!

Ja dziś nieco gorzej, wszystko mnie dobija... Wczoraj pokłóciłam się z mężem, on nie rozumie co ja czuje a jedynie liczy ile to kosztowało i ile będziemy znów musieli uzbierać i wydać by mieć znów szansę. On MUSI ODPOCZĄĆ!! Rok, może 2!! Ja się qwa pytam po czym? to ja ładowałam w siebie tonę hormonów! On chce samochód, on chce biznes otworzyć a nie całe życie zbierać na dziecko. Bez dzieci też można żyć - tutaj serce mi pękło na milion kawałków bo ja nie dam rady!! prędzej się rozwiodę niż pogodzę z życiem bez prób i dzieci!
A dziś dzwoniłam poinformować No.vum że negatywny wynik i chciałam zamienić dwa słowa z dr prowadząca no to oczywiście moze Pani ale dawaj babo 120 zl. Olalam. Nie chce mieć z nimi nic wspólnego... Żeby nie móc niczego skonsultować z lekarzem bez placenia? Jakieś to chore dla mnie.... Bronią dostępu do lekarzy jak twierdzy wojskowej.....

Ech dość mojego smęcenia. Ja mam dość, Czuję się beznadziejnie i nie widzę wyjścia skoro własny mąż woli biznes czy auto.. A najlepiej chciałby powiedzieć o naszych staraniach teściom (bo oni nie wiedzą) ale nie dlatego że mu ciężko choć tak twierdzi ale po to żeby oni nam dali kasę a nie on sam musiał wykładać.
No wlasnie faceci.. Moj maz mowil to samo ze bez dzieci tez mozna zyc.. Jednak facet nie wie co kobieta czuje🥺. Tez wyszlam z założenia ze sie szybciej rozwiode i zawalcze... Ale po wczoraj myslalam ze moj maz mnie przytuli zaryczana a tu nic... Szxzwrze to nie wiem czy on dorósł do bycia ojcem... Tez tylko slysze ze to tyle kosztuje ze sientyle płaci a tu dslej nic... No ale skompstwo.. Sie odbija.... Eh

reklama
Ja po ostatniej porażce (i ostatnim zarodku) miałam podobne przeboje ze swoim mężem - ta sama gadka: on ma dosyć, on odpuszcza a przecież to ja jeżdżę po lekarzach, kłuję się i pokazuje psiochę na prawo i lewo:realmad:. Były kłótnie i ciche dni i po jakimś czasie do męża dotarło, że nie ma na co czekać, a te jego wybuchy to była po prostu bezsilność na nasze porażki🙁. I zobacz, za tydzień mam wizytę w klinice❤ Daj swojemu trochę czasu i nie naciskaj teraz. Za kilka dni spróbuj pomalutku porozmawiać❤
Fredzia fajnie że coś się zaczyna dziać. Nie wiem jak Ty,ale ja wtedy mam jakieś takie poczucie sprawczosci w swoim życiu. Choć wiem że na wiele rzeczy wpływu nie mam, no ale zawsze to się coś dzieje w kierunku dzieciaka:)

Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊
Ja tez,dosyc sceptyczna w temacie bylam,ale 3 razy mialam i 3 implantacje byly.Moja klinika prowadzi statystyki u pacjentek ktore dostaly embrioglue i w tej grupie jest o 7-10% wiecej ciaz niz bez.

Ja tez,dosyc sceptyczna w temacie bylam,ale 3 razy mialam i 3 implantacje byly.Moja klinika prowadzi statystyki u pacjentek ktore dostaly embrioglue i w tej grupie jest o 7-10% wiecej ciaz niz bez.
No właśnie czytałam wczoraj takie podobne statystyki z jakiejś kliniki, ja teraz tez zmuszę doktorka żeby mnie tam dobrze wydrapał w środku i przykleił zarodka 🙆🏻‍♀️

Wiesz... U nas akurat kariotypy były robione przed pierwszą procedurą... Wszystko super, tylko wyniku jakby brak... 🙁
No bo kariotypy raczej w zadne sposob nie maja wplywu na implantacje- to jest wazna informacja o tym co mozecie "sprzedac" swojemu dziecku. Ewentualnie o wyniku stymulacji. Mialam ci juz wczesniej pisac Ty zrob koniecznie ta krzywa - u mnie to byl strzal w 10 - jak ci sie nie chce siedziec 3 godziny w labo to zrob chociaz glukoze i insuline na czczo ;)

No wlasnie faceci.. Moj maz mowil to samo ze bez dzieci tez mozna zyc.. Jednak facet nie wie co kobieta czuje🥺. Tez wyszlam z założenia ze sie szybciej rozwiode i zawalcze... Ale po wczoraj myslalam ze moj maz mnie przytuli zaryczana a tu nic... Szxzwrze to nie wiem czy on dorósł do bycia ojcem... Tez tylko slysze ze to tyle kosztuje ze sientyle płaci a tu dslej nic... No ale skompstwo.. Sie odbija.... Eh
Uważajcie z tymi rozwodami dziewczyny, bo w Polsce bez chłopa ani rusz... 😒
Wiem, że parę dziewczyn ma tu super wspierających mężów, ale myślę, że to raczej są wyjątki...
Rozmawiałam ze swoim na temat tej kasy i akurat oboje myślimy, że gdyby się udało, to nie szkoda żadnej złotówki, a tak to poszło 70 tys w błoto i dalej nic. A mogliśmy za to mieć nowszy samochód, wakacje i nie wiadomo co jeszcze...
Daj mu czas. Wiadomo, że nie każdy facet radzi sobie z emocjami i łzami kobiety.

reklama
Do góry