reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny!! Widzę, że dziś dużo sie dzieje ale niech się dzieje byle na dobre!!
@Joko86 za kropka i sukces!!
@Rita19 @KarolaJ @Calineczka 84 za bety w kosmos, żeby Nas z nóg zwaliły !!
@Pola87 @zrezygnowana @Netiaskitchen za najpiękniejsze widoki!!

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!✊✊✊
@Linda123 za dobre wieści od samego początku!!

Ja dziś nieco gorzej, wszystko mnie dobija... Wczoraj pokłóciłam się z mężem, on nie rozumie co ja czuje a jedynie liczy ile to kosztowało i ile będziemy znów musieli uzbierać i wydać by mieć znów szansę. On MUSI ODPOCZĄĆ!! Rok, może 2!! Ja się qwa pytam po czym? to ja ładowałam w siebie tonę hormonów! On chce samochód, on chce biznes otworzyć a nie całe życie zbierać na dziecko. Bez dzieci też można żyć - tutaj serce mi pękło na milion kawałków bo ja nie dam rady!! prędzej się rozwiodę niż pogodzę z życiem bez prób i dzieci!
A dziś dzwoniłam poinformować No.vum że negatywny wynik i chciałam zamienić dwa słowa z dr prowadząca no to oczywiście moze Pani ale dawaj babo 120 zl. Olalam. Nie chce mieć z nimi nic wspólnego... Żeby nie móc niczego skonsultować z lekarzem bez placenia? Jakieś to chore dla mnie.... Bronią dostępu do lekarzy jak twierdzy wojskowej.....

Ech dość mojego smęcenia. Ja mam dość, Czuję się beznadziejnie i nie widzę wyjścia skoro własny mąż woli biznes czy auto.. A najlepiej chciałby powiedzieć o naszych staraniach teściom (bo oni nie wiedzą) ale nie dlatego że mu ciężko choć tak twierdzi ale po to żeby oni nam dali kasę a nie on sam musiał wykładać.
No wlasnie faceci.. Moj maz mowil to samo ze bez dzieci tez mozna zyc.. Jednak facet nie wie co kobieta czuje🥺. Tez wyszlam z założenia ze sie szybciej rozwiode i zawalcze... Ale po wczoraj myslalam ze moj maz mnie przytuli zaryczana a tu nic... Szxzwrze to nie wiem czy on dorósł do bycia ojcem... Tez tylko slysze ze to tyle kosztuje ze sientyle płaci a tu dslej nic... No ale skompstwo.. Sie odbija.... Eh

reklama
Ja po ostatniej porażce (i ostatnim zarodku) miałam podobne przeboje ze swoim mężem - ta sama gadka: on ma dosyć, on odpuszcza a przecież to ja jeżdżę po lekarzach, kłuję się i pokazuje psiochę na prawo i lewo:realmad:. Były kłótnie i ciche dni i po jakimś czasie do męża dotarło, że nie ma na co czekać, a te jego wybuchy to była po prostu bezsilność na nasze porażki🙁. I zobacz, za tydzień mam wizytę w klinice❤ Daj swojemu trochę czasu i nie naciskaj teraz. Za kilka dni spróbuj pomalutku porozmawiać❤
Fredzia fajnie że coś się zaczyna dziać. Nie wiem jak Ty,ale ja wtedy mam jakieś takie poczucie sprawczosci w swoim życiu. Choć wiem że na wiele rzeczy wpływu nie mam, no ale zawsze to się coś dzieje w kierunku dzieciaka:)

Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊
Ja tez,dosyc sceptyczna w temacie bylam,ale 3 razy mialam i 3 implantacje byly.Moja klinika prowadzi statystyki u pacjentek ktore dostaly embrioglue i w tej grupie jest o 7-10% wiecej ciaz niz bez.

Ja tez,dosyc sceptyczna w temacie bylam,ale 3 razy mialam i 3 implantacje byly.Moja klinika prowadzi statystyki u pacjentek ktore dostaly embrioglue i w tej grupie jest o 7-10% wiecej ciaz niz bez.
No właśnie czytałam wczoraj takie podobne statystyki z jakiejś kliniki, ja teraz tez zmuszę doktorka żeby mnie tam dobrze wydrapał w środku i przykleił zarodka 🙆🏻‍♀️

Wiesz... U nas akurat kariotypy były robione przed pierwszą procedurą... Wszystko super, tylko wyniku jakby brak... 🙁
No bo kariotypy raczej w zadne sposob nie maja wplywu na implantacje- to jest wazna informacja o tym co mozecie "sprzedac" swojemu dziecku. Ewentualnie o wyniku stymulacji. Mialam ci juz wczesniej pisac Ty zrob koniecznie ta krzywa - u mnie to byl strzal w 10 - jak ci sie nie chce siedziec 3 godziny w labo to zrob chociaz glukoze i insuline na czczo ;)

No wlasnie faceci.. Moj maz mowil to samo ze bez dzieci tez mozna zyc.. Jednak facet nie wie co kobieta czuje🥺. Tez wyszlam z założenia ze sie szybciej rozwiode i zawalcze... Ale po wczoraj myslalam ze moj maz mnie przytuli zaryczana a tu nic... Szxzwrze to nie wiem czy on dorósł do bycia ojcem... Tez tylko slysze ze to tyle kosztuje ze sientyle płaci a tu dslej nic... No ale skompstwo.. Sie odbija.... Eh
Uważajcie z tymi rozwodami dziewczyny, bo w Polsce bez chłopa ani rusz... 😒
Wiem, że parę dziewczyn ma tu super wspierających mężów, ale myślę, że to raczej są wyjątki...
Rozmawiałam ze swoim na temat tej kasy i akurat oboje myślimy, że gdyby się udało, to nie szkoda żadnej złotówki, a tak to poszło 70 tys w błoto i dalej nic. A mogliśmy za to mieć nowszy samochód, wakacje i nie wiadomo co jeszcze...
Daj mu czas. Wiadomo, że nie każdy facet radzi sobie z emocjami i łzami kobiety.

reklama
Do góry