reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No fakt. To mogło być to. U mnie wszystko było cacy jeśli chodzi o macice. Teraz chcemy ustalić czy po prostu zarodek był chory sam z siebie czy jest to wina po stronie mojej lub męża. Mamy jeszcze 2 zamrożone i od tego będzie zależało czy będziemy je transferowac. Płeć chcemy ustalić również w celach dalszej diagnostyki bo często jest podobno tak, że kobiety mają chore tylko dziewczynki albo tylko chłopców i na odwrót.I tylko wtedy występują abberacje chromosomowe niezależne od prawidłowych kariotypow rodziców.
Bym to troche inaczej ujela.Sa choroby genetyczne,ktore matka przekazuje tylko na dziewczynkom albo chlopcom.Ja mam np stwierdzony zespol Turnera,( ale tylko na poziomie komorkowym) ktory moglabym tylko corce przekazac.Ale rownie dobrze moglaby byc zdrowa.

reklama
Bym to troche inaczej ujela.Sa choroby genetyczne,ktore matka przekazuje tylko na dziewczynkom albo chlopcom.Ja mam np stwierdzony zespol Turnera,( ale tylko na poziomie komorkowym) ktory moglabym tylko corce przekazac.Ale rownie dobrze moglaby byc zdrowa.
Tak, rak. Właśnie o tym mówię. Nie umiałam tego odpowiednio ująć w słowa. A jakie badania wykonywałaś?

Tak na weryfikacje mnie namówili i test tez jest wymagany ....
Oddałabym wszystko co mam za maleństwo ale wszystkie wiemy ze przecież gwarancji nigdy nie ma.
Próbowałam ogarnąć wolne w pracy ale robią problem wiec ode na zwolnienie.
ja ostatnio miałam baaaardzo trudny transfer i właśnie dr haj****** wpadł i w minutę to ogarnął dlatego teraz było umówione ze on i tylko on będzie robił mi transfer i dzięki Bogu ❤❤ Wierze w jego dobra rękę bo ogólnie tez bardzo dobrze mi się z nim rozmawiało ❤
teraz tylko przetrwać do przyszłego tygodnia.
Weryfikacji nie chciałam ale oczywiście podali mi 100 powodów dla których warto wiec nie dyskutowałem. Mąż wyraził zgodę telefonicznie muszę tylko skan podpisu wysłać wiec fajnie poszli na rękę 😉
Oby tym razem bez nerwów i komplikacji.
Ogólnie lubie swojego lekarza i klinikę ale z cenami to przeginają. Po koronie sam transfer ponieśli o 500 pln + 300 test na covid. Badania hormonów też drożej i weryfikację też 10 pln za każdy tel więcej. Jakby 150 pln za 2 min rozmowy to było mało

Wszystko dobrze !!! Jest zarodek 8mm, usg wskazuje na 6t5d, czyli dokładnie tak jak jest faktycznie, tętno 135, podobno w normie? Następna wizyta 4 września. 🥰 🥰 🥰 🥰 Czuje się jakby to wszystko działo się gdzieś poza mną, po prostu nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży po tylu latach starań
Super. Teraz już musi być dobrze i przede wszystkim nudno. Gratuluję i cieszę siłę bardzo że takie budujące wiadomości napawają e optymizmem.. 💓🥰Rośnijvie zdrowo

U mnie tez to robili tyle ze nigdy nie spotkalam sie z " bloczkami" dlatego pytam ,co to jest? U mnie jak badali,niestety do niczego nie doszli oprocz tego ze to dziewuszka byla😭😭😭na opisie za to napisali o licznych bakteriach,co dalo do myslenia mojej pani dok.Dzieki temu mam dzieci💖💖💖
myslisz ze to przez bakterie tez jest klopot z ciaza??? pamietam ze pisalas ze wszystkie tabletki tylko doustnie / zastrzyk. A jak to leczyla u Ciebie?? cos badala konkretnego?

Tego sie juz niestety nie dowiedzialam,ale mojej dok nie podobal sie obraz macicy w usg przed transferem bo widziala w srodku plyn ,ktory czesto swiadczy wlasnie o bakteriach i zapaleniu.Na co oczywiscie moj domowy gin w zyciu nie wpadl.Dostalam antybiotyk na 7 dni,a po transferze zadnych lekow dowcipnie,zeby nie wprowadzac bakterii.I to byl chyba wlasciwy trop.
a juz doczytałam :)

reklama
Wszystko dobrze !!! Jest zarodek 8mm, usg wskazuje na 6t5d, czyli dokładnie tak jak jest faktycznie, tętno 135, podobno w normie? Następna wizyta 4 września. 🥰 🥰 🥰 🥰 Czuje się jakby to wszystko działo się gdzieś poza mną, po prostu nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży po tylu latach starań
ale wspaniale! nuuudnej ciazy Ci teraz zycze i lenistwa az do porodu!!!

Do góry