reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem właśnie co to było, troszkę się wpanike władowałam bo prawa strona.. Sobie mówiłam oby to nie wyrostek...
Mówię, właśnie tak dość często mam i też taki brzuch w sensie podbrzuszu mi się robi jakby twarde/ napuchniete. No i to są właśnie kolki wzdęcia zaparcia czyli cala gama ciazowych dolegliwosci.

reklama
Na szczęście wczoraj już mi przeszło... Ale się tak wystraszyłam bo mnie napipeprzalo nieźle... W ogóle okazało się że usg co będę miała 24.08 to będzie dopochwowo... A ja myślałam że normalnie przez brzuch [emoji2356]
Czyli jak oni to zrobią dopochwowo to nie sprawdza czy bije serduszko?? Kurde nie znam się...
Na początku jest dopochwowo, prenatalne były przez brzuch i potem już wszytskie tak.

Na szczęście wczoraj już mi przeszło... Ale się tak wystraszyłam bo mnie napipeprzalo nieźle... W ogóle okazało się że usg co będę miała 24.08 to będzie dopochwowo... A ja myślałam że normalnie przez brzuch 🤦‍♀️
Czyli jak oni to zrobią dopochwowo to nie sprawdza czy bije serduszko?? Kurde nie znam się...
Ja do 12 tyg miałam robione przez pochwę bo widać lepiej, potem już przez brzuch. Jeszcze na połówkowych robili mi przez brzuch i przez pochwę - żeby zmierzyć dokładnie długość szyjki. Druga sprawa u nas w Holandii nie puszczają bicia serca wcześniej niż w 12tyg. Do 12tyg tylko pokazują ze bije serce.

reklama
Do góry