reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja sie juz pogubiłam w tym wszystkim.. Ostatnio okres mialam 18 czerwca, 15 lipca miałam punkcję a 20 lipca transfer.. To jak to wyliczyć 🤔
Mi Pani doktor liczyła normalnie według pierwszego dnia ostatniej miesiączki
Mówiła ze nie ma znaczenia w jaki sposób było zapłodnienie. I ogólnie według USG a terminu z miesiączki mam tylko jeden dzień różnicy na kiedy wypada mi termin.

A jak sie zdarzy to co? Trzeba sobie i dzieciom zapewnic opieke,jestesmy juz tak daleko ze dla lekarzy i medycyny to zaden problem .Bylam na grupie o blizniakach ,duzo szczesliwych mam i normalnyxh rozwiazan.Co bedzie ,jak sie Karolku okaze ze ty tez masz dwojeczke na pokladzie?Nie ma co tak panikowac ,kazdy organizm jest inny na szczescie i wiekszosc daje rade.
Oczywiście że tak. Ja sama jestem z bliźniaków i uwaga nie było żadnych powikłań, nie urodziłam się jako wczesniak i żadne z nas nie jest chore, co najlepsze urodziliśmy się tydzień po terminie ... A było to 30 kilka lat temu,w ciemnościach bo akurat podczas porodu mamy była awaria prądu 🙈 tak ze ja osobiście chyba chciała bym bliźniaki sama urodzić ❤️ ale o tym mogę tylko pomarzyć 😔

A gdzie można dostać takie testy???

W Polsce sa w aptekach dostepne
1597065483328.png

reklama
A tygodnie nie sa liczone od poczatku ostatniego cyklu czyli od ostatniej miesiaczki ? Nie wiem czy przy in vitro to sie czyms rozni ale normalnie wlasnie tak lekrz wylicza tygodnie.
Ja byłam wprowadzona w sztuczna menopauze i nie miałam miesiączki w ogóle, więc dlatego miałam wyliczane od dnia punkcji

Do góry