reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wszystko dobrze ;) Moze innaczej za pierwszym razem to jest chyba bardziej SZOK - ze sie nie udalo. Bo przeciez w wiekszosci

Ja tez mialam na poczatku estrofem 4x1 pozniej mi zwikeszyg na dzien przed badaniem endo na 5x1 i sie okazalo ze endo mam piekne na 10 mm - pamietasz ;) Ja jak mi robili transfer to łezki mi polecialy i sie ze mnie smiali - nie wiem co w tym smiesznego - oczywiscie bylam sama ;) Jak wychodzilam z kliniki do samochodu to tez tak sobie pod nosem pochlipywalam i bylam pewna a nawet powiedzialam na glos - TO JEST TEN TRANSFER!!! - dojechalam do domy 120 km wyszlam z samochodu i zobaczylam meza to sie poryczalam ze napewno nic z tego nie bedzie 👍 👍 😂 😂 😂 😂 🤪 🤪 🤪 🤭 🤭 🤭 🤭 🤭 Wtedy cale popo;ludnie gotowalam i pieklam bo mialam gosci a3 dpt stwierdzilam ze nic nie czuje, cycki przestaly bolec wiec pojde pobiegac!!!! No i teraz sie zastanawiam czy tym bieganiem czegos kropkowi nie uszkodzilam...
Napewno nie uszkodziłas. Ja w ciąży z młodym tez miałam duzo przejść to tak nie działa. Teraz masz silną córeczkę :-)
A co do mnie zobaczymy u mnie chyba równia pochyla...

reklama
Ja zawsze mialam estrogen 3x1, a potrafił mi zwiększać do 10 dziennie... A jakie badania ci zlecil? Głowa do góry, będzie dobrze... Może to lepiej że bez wielkich emocji podchodzisz.. Trzymam kciuki 😘
Ja bez emocji podchodzę chyba pozytywnych bo wylewa się ze mnie sam negatyw:p nawet lekarza już nie lubię po pierwszej wizycie buehehe. A badania mi przepisał : krzywa cukrowy- insulinowa, homocysteina, wit.D. A idę teraz w 12dc i po co? Mi te badania jak za chwile transfer brrrrr

Ja bez emocji podchodzę chyba pozytywnych bo wylewa się ze mnie sam negatyw:p nawet lekarza już nie lubię po pierwszej wizycie buehehe. A badania mi przepisał : krzywa cukrowy- insulinowa, homocysteina, wit.D. A idę teraz w 12dc i po co? Mi te badania jak za chwile transfer brrrrr
No w sumie to już nic nie poprawisz.. Chyba że odroczy w razie czego Transfer... Nie wiem czy sprawdza czy po prostu cię naciąga... A u kogo jesteś?

Ale sie dzisiaj lenie - zrobilam tylko zakupy i obiad - a teraz gram w simsy na lezaco ;) I wiecie co nawet choler...simka nie chce zajsc w ciaze!!! A kazalam im sie bzykac juz na wszystkie sposoby i w jacuzzi i w szafie i stercie lisci i ciagle robi ten test na ubikacji nie zachodzi 😂 😂 😂 😂 😂
Moja simka zachodziła na powiew wiatru nawet.

No właśnie zastanawiam się czy jak biorę 4 globulki utrogestanu po 2 rano i wieczorem do tego crinon rano i prolutex wieczorem OrZ duphaston 3x1 to czy jeszcze mogę coś dodać ???
A co do bety- to nie liczą się liczby tylko przyrosty- a Ty miałaś super zobaczysz będzie piękne ❤
No wlasnie mam hu.....we te przyrosty ;( Ja sobie dodalam zwykla luteine dowcipna ale ja tez nigdy nie mam po niej uczulenia ona jest po 100 mg - to jak mialam njaierw 18 w 5 dpt to dodalam 400 mg luteiny, pozniej mi uroslo do 20 prog to zmniejszylam do 300 mg i w 13 dpt mialam 24 prog to łacznie biore razem z cyclogesteym jakies 1000 mg

Jesuuusiiieeee ty jestes taka sama jak ja - i jeszcze mi potrafisz dopierdzielic ;) Co do swojego lekarza to jak dwa lata temu - pojechalam specjalnie na wizyte go poznac, bo mnie prof do niego przepisal ze wzgledu na urlop - to jak pierwszy raz z nim rozmawialam to myslalam ze sie zalamie - bardzo niemile na mnie zrobil wrazenie az mi sie wsyztskiego odechcialo - pozniej z wizyty na wizyte zaczelismy sie lubiec ;) I co z tegoooo !!!! Dzisiaj mi wyslal sms z wykrzyknikami...

Witam,

czy ktoś decydował się na adopcje zarodka?
Mąż nie może mieć dzieci. Ja mam wyniki prawidłowe. Czy mimo tego wedle Waszej wiedzy uda nam się gdzieś adoptować zarodek? Jeśli tak proszę o podpowiedz.

reklama
W piątek mam wizytę u doktorka to się dowiem. Tym razem dał mi duże dawki estrofemu bo aż 4x1 od początku. Pewnie w przyszłym tygodniu, biorę oba jak się rozmrożą. Entuzjam mi opadł kompletnie, nie mogę się ogarnąć. Chciałabym już mieć to za sobą. Jeszcze ten lekarz - musiał mi się zmienić qurwa. Jakoś złe go odbieram, przepisał mi badania które nic już nie wniosą bo za chwile transfer. Ehhhh ale zrobić trzeba bo może mnie nie dopuści bez tych badań.
Co kazał ci zrobić?

Do góry