reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ta historia z Paulinka to chyba byla taka ze ona miala podane dwa zarodki i wtedy tak sie moglo zadziac ze beta roznie przysrastala... No i tak jak dziewczyny pisza nie liczy sie wartosc tylko przyrosty - ja uwazam ze u ciebie to juz tylko czekanie na prenatalne ;) Duphaston napewno nie wychodzi z krwi...
Tak, chyba miała dwa, ale popatrz jakie wartości: 8 dpt 64,39 ,10 dpt 113,10 ,12 dpt 154,20 14 dpt 197,90. Wiem, że wartości nic nie znaczą, ale jednak, żebyś nie narzekała jak i @Mirka30 na swoje 😀😀

Super[emoji3590] powodzenia[emoji256]
My już po wizycie. Papiery podpisane. Badania odane posprawdzane.teraz zostało czekać aż wredota @ się pojawi i mam się zgłosić. 2-4 dc najlepiej drugiego 1.5 godz przed wizytą na pobranie krwi w celu oznaczenia hormonów. I wtedy zostanie rozpisane stymulacja. Tak więc dalej czekamy[emoji3059]

Kochana nie ma znaczenia który to transfer, nadzieja zawsze jest... Mój też pierwszy transfer a jak się nie uda to na na kolejny mnie prawdopodobnie nie będzie stać.. Ból napewno nie jest mniejszy z tego powodu że to pierwszy transfer... Więc tym napewno jej nie pocieszysz...
Dla tych które wiedzą „ jak działa” in vitro to jest po prostu pierwszy transfer. To się częściej nie udaje, niż udaje. Nawet zdrowa para nie odrazu urodzi dziecko. Musisz mieć 100% sukcesu za każdym razem. Poprawne zapłodnienie, poprawny podział, zdolną śluzówkę do przyjęcia zarodka.
swoja drogą mnie się tez wydawało, ze nie będzie mnie stać na kolejne procedury i transfery... a było. Ludzie rezygnują nie z braku środków tylko często ze zmęczenia, lub kiedy lekarz już mówi, ze nie warto.

Dla tych które wiedzą „ jak działa” in vitro to jest po prostu pierwszy transfer. To się częściej nie udaje, niż udaje. Nawet zdrowa para nie odrazu urodzi dziecko. Musisz mieć 100% sukcesu za każdym razem. Poprawne zapłodnienie, poprawny podział, zdolną śluzówkę do przyjęcia zarodka.
swoja drogą mnie się tez wydawało, ze nie będzie mnie stać na kolejne procedury i transfery... a było. Ludzie rezygnują nie z braku środków tylko często ze zmęczenia, lub kiedy lekarz już mówi, ze nie warto.
Tak... I za pierwszym razem po prostu nie rozumiesz że nie udało, bo przecież już miało być wszystko dobrze. Potem dochodzi ból i rozczarowanie, że ZNOWU się nie udało. I strach, że nigdy się nie uda... Trzeba być mega szczęściarzem, żeby wyszło za pierwszym razem...
A kiedy twój transfer @kate_p7?

reklama
No wlasnie probowalam to tak napisac ale nie wyszlo tak ładnie jak Tobie ;)

Do góry