reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana wszystko mam w spadku 😁po siostrze bo ma coreczke pół roku, a brat synka pół roku... Sama bym tyle nie kupiła, a jak dawali za darmo to brałam 😆
27tydzien a mają już 1100g i 43cm i 1200g i 44cm... Myślałam, że będą takie miniaturki ale chyba nie... U mnie w rodzinie dzieci wszystkie po 4kg, brat 5kg😂I 60cm długie... Mój dziadek prawie dwa metry miał
Ale extra bąble!!! Jak Ty dajesz rade 🧐

reklama
Ale to dlatego, że na początku jak tak wymiotowałam to schudłam 8. No nie dużo ale zobacz jaki mam brzuchol, a to dopiero 26tydzien, przeraża mnie co to bd pod koniec, jak teraz tak naprawdę zacznie on rosnąć

Ekstra brzusio!

Dziewczyny moja beta w 8dpt to 77,58 !!!

Kolejne świetne wiadomości !! Ogromnie sie ciesze!!

Nieźle buszujecie w czerwcu !!

Hej Dziewczyny,

Czy jest tutaj może ktoś, kto podchodził do in vitro z p/c przeciwplemnikowymi? Zastanawiam się czy przy takich przeciwciałach jest w ogóle sens...

Spokojnie można się starać z in vitro. Właśnie tą metodą omine się działanie tych przeciwciał, bo plemniczek będzie w środku komóreczki już :)

Moje kochane dziewczyny . Chciałam się z Wami pozegnac . Zakończyliśmy właśnie nasza przygodę z invitro . Od ostatniej wizyty nie urosło kompletnie nic , a nawet części „zniknęła” . Także z jednym 14 i kilkoma 10 lekarz zadecydował o zaprzestaniu stymulacji . Wg niego endometrioza wyrządziła zbyt duże spustoszenie i nie reaguje na nawet ogromne dawki . Jedyna opcja dla nas jest KD , na która oboje nie jestemy gotowi . Kolejne stymulacje nie maja sensu wg lekarza. Czas pogodzić się z tym , ze największe moje marzenie się nigdy nie spełni - nie urodzę małej księżniczki , która będzie miała moj uśmiech czy zawarty nosek . Nie umiem się z tym pogodzić . Nic tu więcej po mnie . Życzę każdej z Was z osobna spełnienia cudu bycia Mama ❤Dzięki za Wasze wsparcie i dobre rady. Powodzenia 🙏🏼Lola

No to chyba jedna z diagnoz, które żadna nie chce słyszeć... Przykro mi bardzo za taki obrót sprawy. Mam nadzieje, że uda Ci się poukładać to wszystko...

Może pomyśl o adopcji...

Cokolwiek zrobisz my gorąco Ci kibicujemy i jesteśmy z Tobą.

Tule :( Trzymaj się!

Ufff... Przebrnełam do 39 tys posta :D ten szekspir to jednak popijał te dopalacze winem. Bazgrolicie i bazgrolicie...

Lepiej napiszcie czy u Was do in vitro facet robił badania? Jak tak to jakie?

Mi tu lekarz wypisał dla mena hiv kiłe, jakieś przeciwciała... i n ie wiem czy coś porypałam czy jak...

Jeszcze nie mogę uwierzyć . Beta 158.40

Genialnie!!

Gratki :) :)

Dziewczyny
Mój wynik bety 1770! ❤😍

@Czarna1985 Czyli dzisiaj świętujemy 🥳🍾

Czuje bliżniaki...

Dziekuje dziewczyny i przepraszam ze sie nie odzywalam ale ja tak reaguje na stres ze chce byc wtedy sama... Do tego Łuykasz wyjechal wczoraj do Wawy i wraca jutro. Jestem po wizycie... JEst pecherzyk w jamie macicy w samym srodekczke i ma 7 cm - na razie pusto - ale to 16 dpt wiec lekarz mowi ze nawet chyba nie ma prawa jeszcze niczego byc - kolejna wizyta 13 sierpnia. JEstem szczesliwa ze nie ciaza pozamaciczna bo od dwoch dni strasznie mnie ciagnelo w jedenj pachwinie i tylko w jednej - bol promieniujacy od lopatki po kostke w nodze - masakra... Bylo mi o tyle ciezko ze Łukasz musial wyjechac no bo badzmy szczerzy gdyby nie jego praca to nigdy nie bylo by nas stac na jakiekolwiek leczenie a poza tym on kocha to co robi i ciezko pracowal na swoja pozycje a ostatnio i tak juz nadwyrezylam jego cierpliwosc ;) Wiec jak wczoraj sie widzielismy ostatni raz to ja juz bylam przygotowana z torbado szpitala bo bylam pewna ze po klinice sama pojade na zabieg do szpitala 😢 😢 😢 ale co ja wam tu bede smucic jak kazda z was przeciez zna te uczucia bezsilnosci... Straszne chwile... W kazdym razie hjak weszlam na wizyte to lekarz sie tylko zapytal z ktorej strony mnie tak boli - na co ja mu juz od razu o ciazy pozamaciczne a on od razu powiedzial ze zadnej takiej nie bedzie i szykamy pecherzyka ;) Nie wiem skad on taki pewny... Znalazl bardzo szybko... Ja mu sie zaczelam chwalic ze nie plamie po czym on wyciaga ten swoj pistolet z mojego sprzetu i mowi o wlasnie pani plami i siesmiee ;) Ale zaraz mnie zbadal tym wziernikiem czy czyms i mowi ze to z szyjki macicy ze jest jaka malutka nadzerka i ze on mnie tak powciskal i zeby sie tym nie przejmowac ;) Podal mi reke zeby wstac i tak mi sie we lbie zakolowalo ze od razu fiklam z powrotem - zdjal ze mnie ta maseczke ta asystentka przyniosla wode i pogadalismy sobie 10 minut - zaraz poczulam sie lepiej ;) Mam do niego dzwonic o kazdej porze dnia i nocy - uwielbiam go ale czasami musze na niego popsioczyc - byl zly ze sama przyjechalam - ale chyba zrozumiale ze ktos musi na to leczenie zarabiac... Mam nie robic juz pomiarow tylko przyjechac po serduszko - tylko wiecie jak z ta moja wiara jest po tych przyrostach - srednio... Pytalam sie go czy mial taki przypadek ze byly takie przyrosty i wszystko bylo dobrze - to mi odpowiedzial TAK PANIA !!!!! ;) Przepisal recepte - jechalam tak szybko zeby tylko leki zdazyc wziac a teraz musze migiem na miasto bo musze chocby spod ziemi znalezc cyclogest !!! Zmniejszyl fraxiparynie z ampulki 0,6 na 0,4 ... reszta bez zmian. Mam wiecej jesc - tylko ja jak jestem strasznym miesozerca tak mi sierzygac chce na sama mysl o kielbasie - dlategozaraz jeszcze podjade na jakies zakupy i cos postaram sobie zrobic na kolacje (oczywiscie rosolek obowiazkowo). Bardzo mi ulzylo ze nie musze jechac do szpitala bo nie mial by sie nawet kto mna zaopiekowac ;( nikt nic nie wie... Lukasz wraca jutro wiec kolejna nocka z psiorami sama w domu - ale tym razem bedzie juz bardzo przyjemnie... Dziekuje za wasz cieple mysli i slowa i przepraszam jesli kogos denerwuje ... Kazdy musi jakos po swojemu przez to przejsc Nie mam czasu nadrobic wieczorkiem sie odezwe a teraz jade dzialac dalej buziaki ;)

O kurcze :) A jednak !! ;)

Superowoooooooooooo !

Az nie mogę w to uwierzyć, ale chyba naprawę jest dobrze ❤❤❤❤

Pewnie że tak :) !!

Cześć, dziewczyny🙂
Chciałabym do Was dołączyć, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie?
Podczytuje wątek od kilku dni i widzę, że mega się wspieracie, macie też ogromną wiedzę o in vitro.
Ja jestem na samym początku tej drogi, ale może po kolei...
Staramy się z mężem od jakichś 8 lat, z przerwami. Ja mam 35, mąż 36 lat. Nie mamy dzieci, nigdy nue byłam w ciąży. U męża wyniki super, nie ma się do czego przyczepić. Ja jestem po laparoskopii (8lat temu, usunięcie torbieli z lewego jajowodu i zrostow z prawego), drożność badana zaraz po laparo wyszła ok, potem 3 lata później też ok. Co kilka cykli mam cykl bezowulacyjny, ale w pozostałych cyklach owu jest (potwierdzona badaniami i usg). Mój obecny gin podejrzewa mimo wszystko niedrożność jajowodow i zalecił in vitro. Zależało mi na tym, by dostać dofinansowanie, ale na początku roku spóźniłam się z wpisem na listę. Ostatnio zadzwonili do mnie jednak z kliniki, że zwolniło się miejsce (byłam na liście rezerwowej), więc złapałam termin na wizytę kwalifikacyjną na 21 sierpnia. Już się stresuję🤦‍♀️. Na września miałam zaplanowaną laparo diagnostyczną z kolejnym badaniem drożności i w sumie jestem ciekawa, czy będę musiała ją robić (to był taki plan awaryjny ustalony z moim ginem w związku z tym, że nie załapałam się na in vitro). Przed wizytą kwalifikacyjną kazali zrobić AMH - wynik 1,13. To dobrze?
Resztę badań będą robić na miejscu w klinice. Jadę do Invimed Poznań (wyboru nie mam, bo tylko oni realizują dofinansowanie z lubuskiego, ale i tak mam najbliżej).
Mocno kibicuję Wam wszystkim✊✊✊

witamy na forum

powodzonka :)

Ale ja bym wolała wiedzieć! Zobaczysz będzie dobrze!!! Musi być !!!

Nie trać wiary :)

Hej Dziewczyny, chcialam się tylko pochwalić.. dzis zrobilam bete.. I mam 1128 🥰 tylko po ostatnich razach ta radość jest przyduszona obawa 🙈

Oho bliźniaki ;D

Gratulacje !!

1128,0 mIU/ml ale to może być coś nie tak skoro taka wysoka?

Wszystko OK :)

Hej kochana 😘 Taak, transfer miałam dwa tygodnie temu, jak narazie wszystko jest chyba ok, jutro jadę do Londynu na betę i zobaczymy co pokaże wynik 😊
A co U Ciebie??? 😘

Trzymam mocno kciuki, koniecznie daj znać :)

A u mnie no cóż... Ten cykl idzie na straty. W kolejnym może by sie udało ruszyć z in vitro o ile chłop się ogarnie i porobi badania co trzeba. Jak mi spadnie tsh poniżej 2,5 to można podchodzić.

Po połowie sierpnia bym miała wizytę pierwszą pod pierwsze in vitro...

reklama
Genialnie!!

Gratki :) :)

Czuje bliżniaki...

O kurcze :) A jednak !! ;)

Superowoooooooooooo !

Pewnie że tak :) !!

witamy na forum

powodzonka :)

Nie trać wiary :)

Oho bliźniaki ;D

Gratulacje !!

Wszystko OK :)

Trzymam mocno kciuki, koniecznie daj znać :)

A u mnie no cóż... Ten cykl idzie na straty. W kolejnym może by sie udało ruszyć z in vitro o ile chłop się ogarnie i porobi badania co trzeba. Jak mi spadnie tsh poniżej 2,5 to można podchodzić.

Po połowie sierpnia bym miała wizytę pierwszą pod pierwsze in vitro...

Kurcze, to kopnij chłopa w tyłek i niech działa ✊ Mam nadzieję że ruszycie szybko i będzie wszystko super 😘

Do góry