reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

aga,gotadora,madzialenak dzieki za odp
to ma byc kulig taki z prawdziwego zdarzenia wiecie duze sanie i konie,potem ognisko i góralska kapela myślałam ze sie odsteresuje troszke i nie bedę w kólko myśleć o testowaniu
nie beda to takie wariacje na sankach wiec moze moge co?? :-)

reklama
Anna_ - to za poniedziałek kciuki już mocno zaciśnięte &&&&&&&& :tak:

Agapl - super wieści kochana. Jesteś na 1000% w ciąży. Gratulacje :-)

Mikimo - niestety clexane tak ma. Przy pierwszym podejściu brałam i było paskudne. Miałam totalnego stresa jak miałam sobie podać.

Milagors - jesteś w ciąży. Gratuluję :-) Progesteron masz niesamowity normalnie :szok: Spokoju życzę.

Martka273 - ja bym sprawdziła na innym sprzęcie. Niemożliwe, żeby przy takiej betce jak masz nie było ciąży.

Darii - super podejście do tematu. Najważniejsze mieć plan działania.

Gosia_1983 - to po prostu maluszek się rozpycha i macica uciska ci na pęcherz. Stąd Twoje latanie nocą do wc.

Madzialenak - właśnie wróciłam. Mam 6 pęcherzyków, z tego jeden na pewno ma 12 mm. Nie jest źle. Mam rozpisane leki na kolejne dni, tzn. zamiast z rana 2 ampułki Pergoveris i wieczorem Gonal 300 plus Gonapeptyl 1 amupłka ( dzisiaj ostatni dzień mam tak brać), będę brała już tylko wieczorem 3 ampułki Pergoveris plus 1/2 ampułki Gonapeptyl ( cieszę, że mi zmniejszył lekarz to ostatnie, bo strasznie nie lubię tego zastrzyku). No i ustalona już kolejna wizyta na 20.02. Będzie kolejne podglądanie. No i z moich wyliczeń wynika,że około 25 będę miała punkcję.

TeQuila - ​na twoim miejscu odpuściłabym Wiem, że fajnie wybrać się ze znajomymi, ale duży wysiłek fizyczny na początku nie jest wskazany, a na kuligu poza tym mogą trafić się różne przypadki.

A ja jak już pisałam właśnie wróciłam z Wrocławia. Mam 6 pęcherzyków, z tego jeden na pewno ma 12 mm. Nie jest źle. Mam rozpisane leki na kolejne dni, tzn. zamiast z rana 2 ampułki Pergoveris i wieczorem Gonal 300 plus Gonapeptyl 1 amupłka ( dzisiaj ostatni dzień mam tak brać), będę brała już tylko wieczorem 3 ampułki Pergoveris plus 1/2 ampułki Gonapeptyl ( cieszę, że mi zmniejszył lekarz to ostatnie, bo strasznie nie lubię tego zastrzyku). No i ustalona już kolejna wizyta na 20.02. Będzie kolejne podglądanie. No i z moich wyliczeń wynika,że około 25 będę miała punkcję.
Po tych wszystkich lekach czuję brzuch i jajniki. Dobrze, że będę już brała mniej.

A ja jak już pisałam właśnie wróciłam z Wrocławia. Mam 6 pęcherzyków, z tego jeden na pewno ma 12 mm. Nie jest źle. Mam rozpisane leki na kolejne dni, tzn. zamiast z rana 2 ampułki Pergoveris i wieczorem Gonal 300 plus Gonapeptyl 1 amupłka ( dzisiaj ostatni dzień mam tak brać), będę brała już tylko wieczorem 3 ampułki Pergoveris plus 1/2 ampułki Gonapeptyl ( cieszę, że mi zmniejszył lekarz to ostatnie, bo strasznie nie lubię tego zastrzyku). No i ustalona już kolejna wizyta na 20.02. Będzie kolejne podglądanie. No i z moich wyliczeń wynika,że około 25 będę miała punkcję.
Po tych wszystkich lekach czuję brzuch i jajniki. Dobrze, że będę już brała mniej.

Jak dobrze wyliczyłaś i punkcje bedziesz miała 25 to ja też w tym dniu bede w klinice sprawdzić czy beta urosła :-)

Gosia_1983 - w zasadzie nie ma mocnego znaczenia jaki zarodek. Czasami ten super się nie implantuje, a ten gorszy bez problemu. A kiedy planujesz iść na betkę? Myślę, że dobrze wyliczyłam, bo nawet lekarz rozpisał mi maks do 24 protokół, a biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia to tak jakoś by mi wypadało. A tak w ogóle jak się czujesz? No i jakie leki teraz bierzesz?

Gosia_1983 - w zasadzie nie ma mocnego znaczenia jaki zarodek. Czasami ten super się nie implantuje, a ten gorszy bez problemu. A kiedy planujesz iść na betkę? Myślę, że dobrze wyliczyłam, bo nawet lekarz rozpisał mi maks do 24 protokół, a biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia to tak jakoś by mi wypadało. A tak w ogóle jak się czujesz? No i jakie leki teraz bierzesz?

Ja mam byc w klinice na becie 25 i tak pojede wceśniej nie zrobie bo sie boje pewnie każda z nas tu miała do czynienia z testami które były zawsze negatywne wiec boje sie że ta beta nie wyjdzie. Objawów nie mam po za tym ze czasami brzuch troche boli to takie skurcze leki mam tak 3x1 duphaston, 3x2 luteina no i kwas foliowy

Dziewuszki KOCHANE

BETA 177 jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-)
Gratulejszyn:-) mamuśka

Dziewczyny,

u mnie tez juz wynik!!!

6 dzien i betka 40.8

ciesze sie :)

mam progesteron strasznie duzy bo az 350! i estradiol ponad 6tys... wszystko bardzo mi uroslo. Czekam teraz na telefon od Dr Sz co ona na to. Bardzo sie boje hiperki... boze dziewczyny, co wy o tym myslicie??

aaa no i dziekuje wam bardzo za trzymanie kciukow!!!
Gratulejszyn, ale masz wynik progesteronu. moje 63 to maleństwo.

Niestety, nie ma pęcherzyka, nie udało się :-(
Jeszcze betę sprawdzą, bo nie wiadomo skąd ona, bo na c.p. to nie wygląda...
Na razie chowam się w rozpacz, w kwietniu dopiero mogę podejść do crio...
***** mać!
Ojej, przykro mi:-( Życzę Ci obyś szybko zaczęła crio. Wypłacz się. Rozwal coś. Odpocznij, ale się nie poddawaj, prawie się udało, następny zarodek będzie silniejszy.

Witajcie Kochane,

Właśnie dorwałam się internetu...
Bardzo Wam kochane dziękuję, że trzymałyście za mnie kciuki, ale niestety u mnie bete 0,5 IUI się nie udała :no: Na szczęście miałam dzisiaj wizytę u dr i ustaliliśmy dalszy plan działania. Zaczynamy przygotowania do in vitro. Teraz mam brać antykoncepcję a od połowy marca stymulacja - długi protokół
Przykro mi, znów zaczynasz wszystko od nowa. Cieszy mnie że masz już tyle siły na dalszą walkę. Dodajesz sił.

Gosia_1983 - nie wychodzą testy sikane przeważnie na początku. Jeżeli chodzi o betkę to powinna być jakaś nawet około 9 dnia. Ale fakt, najlepiej na spokojnie poczekać do terminu. Popieram w 100% Ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem na temat leków w przypadku gdy się uda i będzie co transferować. Więc oprócz duphastonu i utrogestanu ( odpowiednik luteiny tylko niby w lepszej postaci z czech lek) może dostanę jakiś steryd wspomagający. No i oczywiście witaminki będę nadal łykać czyli femibion natal plus do tego koenzym Q10.

reklama
gosia ale Ty chyba nie masz zardoków "b". W protokole masz pewnie4bl I a nie jak w stopce 4bI ;-) Czyli blastomer 4-komórkowy klasy pierwszej :-)
A ne bete jedź sobie do Diagnostyki na Traugutta. Załóż kartę stałego klienta i bedziesz miała wyniki na necie w ciągu 2-3h. W Invi możesz mieć wynik następnego dnia.

darii szkoda, ze się nie udało :-( Najważniejsze, ze ustalony już dlaszy plan :-) Już niedługo :-)

Do góry