reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sony - nie martw się. Miałaś transfer 2 dniowych zarodków a ja 3 dniowych. No i ja miałam bardzo wcześnie implantacje. Więc skoro Ty miałaś bete w 12 dpt 151 przy 2 dniowych zarodkach a ja w 11dpt 224 przy 3 dniowych zarodkach mogłaś jeszcze nic nie zobaczyć. Mój lekarz mówi, że różnie bywa, czasami widać dopiero w 6 tyg zarodek. Zależy od dnia zagnieżdżenia. A z resztą beta super Ci przyrasta więc nie masz co się martwić!

reklama
Ikasia co do ciąż mnogich, to mnie też to przerażało, przed pierwszym invitro codziennie sobie zadawałam pytanie ile zarodków wziąć jeden czy dwa. Jednak natura sama za mnie zdecydowała bo z 7 komórek 4 zapłodniono a tylko jedna się zapłodniła. Niestety nie zostało ze mną. Teraz to już wiem że jak natura mi da to biorę dwa blastusie bez mrugnięcia okiem

Dziewczyny czy któraś z Was brała te zastrzyki (Clexane). Teraz czytałam na jakiejś stronce, że dziewczyny biorą je do tygodnia po porodzie :szok:. A za 10 zastrzyków zapłaciłam 115zł!! Podobno pomaga w donoszeniu ciąży też..

Dziewczyny a mam pytanie....
Czy są tutaj dziewczyny ktore zdecydowały się na podanie 1 zarodka? Czy standardem jest podawanie 2?? Bo mnie troszke rzeraza wizja bliźniaków...nie wiem czemu:p

Ikasia dziewczyny tutaj z tego co widze przewaznie maja podawane dwa zarodki, gdyz uwazaja ze sa wieksze szanse - ja bede miala podawany jeden ale dlatego ze tu w UK podaja jeden bo uwazaja ze ciaza mnoga jest ciaza wysokiego ryzyka - ale szczerze to ja jestem zadowolona bo nie mam tego dylematu czy podac jeden czy dwa - no i wizja blizniakow tez mnie przeraza a jak ma sie zagniezdzic to i temu jednemu sie uda

lawendowy - gdybym nie musiała dzisiaj podać zastrzyku poszłabym jutro aby lekarz rodzinny przepisał receptę. Nie chcę przepłacać.. A ze względu na to, że leczę się prywatnie to wszystko jest 100%. To samo muszę zrobić ze skierowaniem na badania bo w przeciwnym razie też będą płatne. A w jakim celu Tobie dali te zastrzyki ??

Zuzia ja też dostałam estrofem przed crio, mam brać 3x1, a Ty?

Malinus ja podchodze do crio w UK - dali mi tabletki o nazwie Climaval ktore zawieraja 2mg estadiolu i mam brac 3 tabletki dziennie.

Domat - no to widzialas juz swojego szkrabka - gratulacje. Widze ze mecza cie torbiele - ostatnio kilka dziewczyn tutaj to spotkalo i u mnie sie okazalo ze mam jakas cyste - nie dali mi przed stumulowaniem nic na jej redukcje - lekarka mowila tylko ze nie mam sie marwic i tyle...

Sonysony - betke masz super a ze jeszcze nie bylo nic widac to wiesz ze kazdy organizm jest inny - kiedy idziesz kolejny raz?? Napewno wtedy zobaczysz swojego szkraba - a co do Domat to nie ma sie co porownywac bo ona od samego poczatku ma chyba jakiegos superfaster babla bo idzie jak burza:-D

reklama
Domat ja jak byłam w Invimedzie też miałam te zastrzyki, ze zniżką, ale przy wypisywaniu recepty dr mówił że zmieniają przepisy i już nie bedzie można dawać ze zniżką, mi wtedy jeszcze dał, ale zdarzało się,że dla niektórych dziewczyn ten sam dr dawał bez zniżki

Do góry