reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Pierwsza stymulację miałam 9 lat temu z innym partnerem, 7 zarodków, 2 transfery, 1 ciąża pozamaciczna. Druga stymulacja w zeszłym roku miałam 7 komórek, 0 zarodków. Trzecia stymulacja 8 komórek- 1 zarodek. Te dwie ostatnie stymulacje były w Parensie :(
Przepraszam ze tak się dopytuje ale zastanawiam się dlaczego z 7 zarodków miałaś tylko 2 transfery ?

reklama
Pierwsza stymulację miałam 9 lat temu z innym partnerem, 7 zarodków, 2 transfery, 1 ciąża pozamaciczna. Druga stymulacja w zeszłym roku miałam 7 komórek, 0 zarodków. Trzecia stymulacja 8 komórek- 1 zarodek. Te dwie ostatnie stymulacje były w Parensie :(
Dlaczego z tylu komorek tak mało zarodków? Nasienie?

Dlaczego z tylu komorek tak mało zarodków? Nasienie?
Właśnie raczej nie nasienie. Moj mąż ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa. I nasienie ma bardzo dobre- albo moje komórki albo klinika słabiutka jest przyczyna. A w pierwszej stymulacji problemem było prawie zerowa ilość plemników partnera a jednak udało się uzyskać 7 zarodków.

Jejku, masakra 😢. Dobrze, że zmieniasz klinikę, teraz na stówę będzie lepiej ❤️. Ale jestem ciekawa co ci powiedzą, jaki będą mieli plan 🤔

Tak sobie myśle o tej wczorajszej rozmowie, ze nie wiadomo jakie szkody te hormony mogą wyrządzić w naszym organizmie...Ja właśnie będę podchodzić do 4 stymulacji w życiu. Te ostatnie dwie były mega mocne, ta pewnie tez taka będzie. Mi doktor mówił, żebym się nie martwiła bo nawet paracetamol ma mega skutki uboczne. Tak próbuje się pocieszać, ale myśle, ze jest tyle ludzi co ładuje w siebie hormony codziennie a my tak naprawdę to musimy tylko przez pare dni to może nie ma to aż takiego znaczenia. Poza tym tylko pobudzamy troszkę prace naszych gruczołów ;) a potem powrót do normy. Organizm sam się wyreguluje. Tak sobie powtarzam :)
Ja widzę jak zmieniło się moje ciało...Jestem pewnie jedną z najstarszych Was, ale przez ostatni rok przytyłam 10 kg... Ogólnie od początku przygody z in vitro 18... Oczywiście to pewnie nie tylko hormony... Ale już to że miesiąc liczyłam kalorie i prawie codziennie ćwiczyłam tak, że pot po tyłku leciał strumieniami, a waga 2 kilo w dół, a potem wróciła i nic, to nie bez powodu... Poza tym widzę ile mi zmarszczek przybyło... Jak zaczyna mi wiotczeć i wisieć skóra... Widzę jak szybko reaguję emocjonalnie... Jak trudno mi zachować zdrowy rozsądek w stersujących sytuacjach... Dużo można by pisać...
Poza tym pamiętajcie, że rezerwę jajnikową mamy na całe życie.... Stymulacje przyspieszają jej zużycie. Nie produkujesz nic nowego, tylko szybciej... Przez to możemy wcześniej wchodzić w menopauzę potem...

reklama
Do góry