reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A dziewczyny długo czekałyscie na wynik z informacją ile jajeczek się zaplodnilo ?Jak to u Was było?
Invicta Warszawa, stymulacja styczeń /luty 2020, po pobraniu wiedziałam tylko ile było pobranych pęcherzyków, na resztę info (ile dojrzałych komórek, ile się zapłodniło i ile dotrwało do blastki) musiałam czekać 5dni do spotkania z embriologiem... Strasznie dlugie bylo te 5 dni.

A dziewczyny długo czekałyscie na wynik z informacją ile jajeczek się zaplodnilo ?Jak to u Was było?
Do mnie dzwonili dość często, na drugi dzień po punkcji spytać jak się czuje i ile zapłodnili, za trzy dni ile przetrwało i dzień przed transferem żeby powiedzieć ile jest zarodków i o której transfer 😉

Dziewczyny mam pytanie. Zrobiłam sobie sama kilka badań w tym prolaktynę. Jestem w 9 dniu cyklu i szykuje się na pierwszy transfer. W poprzednim cyklu była stymulacja. Zrobiłam sobie min prolaktynę. Mój wynik to 440 mlU/l ( norma jest od 102-496). Czy wiecie może jak to rokuje dla ewentualnego transfera? Czy może mieć ten wynik wpływ na powodzenie?
Masz w normie więc to nie jest problem. Jak byłaby podwyższona to musiałabyś lekami obniżać.

Bardziej się przestraszyłam
Właśnie jestem po 3 transferze i za tydzień beta. Szału nie było, bo z pierwszej stymulacji tylko jeden zarodek a z drugiej dwa.

Rozumiem, wystraszyłam się jak napisałaś że mało tych jajeczek a potem przestymulowana byłaś i nici było. 😔
Ja właśnie po pierwszym zastrzyku, dwa razy się kulam bo nie kliknęłam ta stzaleczke hehe
Ale powiem Tobie że to podawanie zastrzyków chyba weszło mi w krew, czuję się jakoś oswojona z nimi, dziwne co nie 😊

A ten encorton rano czy wieczorem, bo w nerwach zapomniałam jak mówił.???

reklama
U mnie nastwpnego dnia po punkcji rano zadzwonił telefon z informacją pobrano 12 komórek, do 8 wstrzyknięto plemniki, 4 podjęły życie. ❤ Wszystkie pięknie rozwinęły się do 5 doby. No i 4 blastki czekają na nas. 😁

Też bardzo ładnie ❤ Mi od razu powiedzieli że mislam 12.pobranych i mam.czekac.Na telefon od embriologa.Juz sie nie moge doczekać,ile sie zaplodnilo ☺️😀Miałyśmy taką samą liczbę jajeczek.👍😊
Ja to ogólnie, w klinice cały czas myślałam że jeszcze jestem przed zabiegiem.A przychodzi Kobitka i mówi że to ona mi robiła zabieg i wyjęto 12 komorek 😀A.ja do niej jaki zabieg,to ja już jestem po 😂😂😂Nie czaiłam dobrze po narkozie 😂😂Nie wiedziałam nawet kiedy mi go zrobili 😂
Tak odleciałam 😀

Do góry