reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ikasia, miło mi Ciebie poznać. Witaj na forumowym pokładzie. Tutaj znajdziesz odpowiedź na każde nurtujące Cię pytanie.
A in vitro, to nie koniec świata, to metoda leczenia. I jak ktoś choruje, to chwyta się każdej deski ratunku.
I jak w każdym schorzeniu, jednym pomagają ziółka, a innym skalpel.
Dzieki:):)
Ja wiem ze to nie koniec swiata...dla mnie to poprostu kolejny etap...
Natomiast moj M troszke to przezywa....niby mowi ze spoko, ale widzę że się gryzie....i chyba jeszcze nie do konca dociera to wszystko do niego....

reklama
Dziewczyny a mam pytanie...
Lekarz zlecił nam badanie rozszerzone nasienia męża i do tego MSOME....ale tak się zastanawiam....czy wykonywac to badanie MSOME....
Inaczej...mam rozterke....ja jestem z Rzeszowa, lekarz ktory nas dzisiaj przyjmował jest z invimedu w warszawie...tutajw Rzeszowie mamy klinike nieplodnosci PARENS, w której wykonuja in vitro...i nie ukrywam, ze koszta bylyby duzo mniejsze tutaj na miejscu....i jak patrzylam, to tutaj w Parensie wogole nie mają tego badania MSOME, a mimo wszystko wykonuja in vitro...Tutaj w Rzeszowie mają niby mniejsze doświadczenie niz w invimedzie...ale z tego co czytalam to jest jeden lekarz, ma bardzo dobre opinie...i się zastanawiam gdzie lepiej uderzać...może zaryzykować i iść jeszcze do lekarza tuta na miejscu....kurcze...mam mętlik w glowie i nie wiem co robić.....:-(

Ikasia, nawet się nie zastanawiaj, tylko skonsultuj się z drugim lekarzem. Zobaczysz, co on Wam powie.
Teraz to już nie te czasy, kiedy bazuje się tylko i wyłącznie na opinii jednego lekarza.
A badania musicie mieć porobione, mąż badanie nasienia, podstawowe i rozszerzone, a Ty hormonalne.

Ikasiu jeśli mogę coś doradzić to, nie sugeruj się wygodą ( każda z nas by chciała mieć klinikę na miejscu, a jednak wiele z nas wybrało dojazdy wiele kilomerów, aby być leczonym w klinice, która ma dobrych lekarzy, dobre laboratorium i dobre statystyki), z tego co wiem to jest w PL wiele, wiele klinik i one w ogóle nie wysyłają swoich statystyk, jest to ich tajemnicą.

tu taki artykuł do poczytania: Czego nie wiesz o in vitro - Fakty w INTERIA.PL

Nie sygeruj się również tym,że tu taniej - często taniej wychodzi drożej - jest takie powiedzenie: "kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje" ... oczywiście nie jest to regułą, ale również są tacy szczęśliwcy co idą zagrać w totka i wygrywają. Tak jak Lawendowy Sen radzi - zasięgnijcie opini innego lekarza, ale zrobienie wyników na pewno będzie konieczne, a jeśli niekonieczne -to bardziej bezpieczne, aby zakończyło się sukcesem :-) życzę powodzenia i podjęcia tej właściwej decyzji

gosia-&&&&& za owocną punkcję. Nie martw się ilością, najważniejsza jakość, a z drugiej strony masz znacznie mniejsze ryzyko OHSS.
ikasia -Witaj i pytaj, rozwiejemy wątpliwości. Niestety klinik nie znam. Skuteczność IVF zależy niestety od wielu czynników, warto jednak wybrać lekarza do którego ma się zaufanie. Dobre laboratorium ze skutecznym embriologiem na czele ma również kolosalne znaczenie w zapładnaniu i hodowaniu Twoich zarodków. Trzymam kciuki &&&& za dobrą decyzję.

Dzieki dziewczyny:)
Decyzja podjęta.... 4 marca M idzie na badanie nasienia..tutaj w Rzeszowie do kliniki, i po tych badaniach idziemy do innego lekarza jeszcze.....
W między czasie idę do swojej ginki po skierowania na te wszystkie badania krwi....podobnie moj M...tak zeby miec juz badania z glowy....My mamy o tyle fajnie ze mamy abonament z firmy medyczny, wiec te badania bedziemy miec zwrobione za darmo....
Tylko mam jedno pytanko...Bo częśc badan, mialam robione jak mialam operację -laparoskopię, w kwietniu 2012...i czy te badania będą przez kliniki uznawane, czy trzeba powtarzac??
A i czytalam ze in vitro od lipca 2013 ma byc refundowane??:tak:

A i czy macie jakiś wykaza badan, ktore trzeba robic przez in vitro, bo mi lekarz zlecil na razie:
  • grupa krwi-juz mam
  • morfologia
  • mocz
  • APTT-mam juz z operacji i nie wiem czy powtarzac
  • INR-tez mam
  • WR
  • HBS
  • HCV
  • HIV
  • TOXO
  • ROZYCZKA
  • CMV
  • no i hormony
Coś jeszcze powinnam zrobic??:)
Maz ma zrobic WR,HBS,HCV,HIV...

Ikasia u mnie w klinice badania są ważne pól roku i wątpię, że to jakieś widzimisie kliniki tylko raczej standard. Tak więc pewnie te z kwietnia trzeba powtórzyć, zwlaszcza że to ATPP a to jest wazne przy znieczuleniu. Jedyne co to grupy krwi nie bedziesz musiala robić. Co do refundacji to podobno ma być, ale .... póki nie zobaczę to nie uwierze... już tyle razy było mówione o refundacjach. Rzeczywiście wielu parą te pieniądze pomogą. Życzę powodzenia :)

Hej dziewczyny.
Ostatnio rzadko zaglądam bo jestem zalatana (malowałam kuchnie i jestem w trakcie remontu przedpokoju w ramach nie myślenia w wiadomej sprawie i żeby czas szybciej leciał do następnego podejścia) ale podczytuje was i niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Tulę mocno te którym się nie udało i życze szybkiego powrotu do następnego OSTATNIEGO i Owocnego starania!!!!

Gotadora,Agapl, Oskaa przeogromne kciuki i szalone tańce za piękną betę ♥♥♥♥♥♥&&&&&♥♥♥♥
Gosia za punkcje i piękne zarodeczki&&&&&&&&&&&&&&
Kinga żeby ta stymulacja zakończyła się upragnioną ciążą&&&&&&&&&&&&&&

Sony gratulacje mamusiuJ!!!!!
Ikasia witaj
Lawendowy a co u ciebie, jak zdrówko?
Przepraszam że nie wymieniam każdej z imienia ale jest nas już tyle że się trochę gubię więc wybaczcie proszę . Tak czy inaczej wszystkim kibicuję:tak:

MIŁEJ NIEDZIELI :-)

reklama
witam wszystkie!

u mnie juz po transferze, na szczescie wszystko jak na razie jest pozytywnie i mam nadzieje ze tak zostanie.

uff... ledwo zyje. wezme sobie relanium i jestem nieswiadoma. leze, spie i ogolnie nie wiem czasem co sie wokol dzieje :)

ale cos w tym jest bo sie nie denerwuje i nie mysle za duzo.

trzymajcie kciuki za mnie tak jak i ja trzymam za was!!!

udanej niedzieli zycze wszystkim!!!

Do góry