reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

TeQuila chyba jeszcze trochę za wcześnie na objawy, ale w sumie nigdy nie wiadomo :-) A brzuch masz wzdęty, czy znacznie Ci się powiększa? Kontrolowałaś stan jajników już po transferze? Jak nie będzie jakoś bardzo się powiększał to pewnie tylko jelita buntują się od progesteronu. Ale jakby bardzo Ci przeszkadzał to jedź na usg bo to może być początek OHSS

reklama
martka u domat w środę będzie już pewnie beta ponad 1000. Ja też byłam na pierwszym usg dużo za wcześnie (beta dzień wcześniej 580), bo miałam lekkie ohss i lekarz chciał zobaczyć jak wyglądają jajniki po tym wszystkim. Nie wyglądały dobrze, więc cieszę się, że poszłam. Może u Ciebie też chcieli sprawdzić jak to wygląda? Poza tym czasem, w rzadkich przypadkach widać coś nawet poniżej 1000. No a przy ponad 2000 to już musi być.

mikimo tez uwazam ze za wczesnie ale prawde mowiac boje sie o te jajniki brzuch mam wzdety i znacznie wiekszy niz przed zaczeciem staran ,po transferze nie byłam na usg ale brzuch na tyle mi przeszkadza ze nie moge na nim spac a to moja ulubiona pozycja:-(

TeQuila - niestety nie ma jednoznacznych objawów. Wszystkie te co mówisz mogą być i po lekach i po zarodku. Niestety w naszym wypadku jak bierze się furę leków to nigdy nie wiadomo czego to jest objaw. Poza tym u Ciebie to jest dopiero 3 dzień po transferze. Więc nawet na implantację jeszcze za szybko.

TeQuila - a pijesz dużo wody? Bo ja jednym z zaleceń miałam po transferze picie co najmniej 2 litrów wody ( oprócz innych napoi). Chodzi o oczyszczenie organizmu i uniknięcie jakiś skutków ubocznych leków.

TeQuila, Kinga ma rację, że za wcześnie! Źle spojrzałam na Twój podpis. Po 3 dniach to Maluchy się zaczynają wgryzać i to przy dobrych wiatrach. Ale jeżeli ten brzuch Ci nie daje spokoju, to zawsze lepiej pogadać z lekarzem:tak:

mikimo no pewnie racja, te jajniki może i też chciał obejrzeć.Kurde, na razie jestem chyba ewenementem z tą późną implantacją;-) pytałam czy robić jeszcze betę, ale powiedział,że bez sensu.
tequila może jednak powinnaś sprawdzić czy nie masz hiperki?

reklama
chyba zadzwonie do lekarza jesli nic sie nie zmieni do wieczora a kiedy najwczesniej moze dojsc do implantacji?nie moze zaraz po transferze?moja lekarka mowiła ze do kliku dni po ale nie powiedziała kiedy najwczesniej

Do góry