reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Niestety wchodzi bez zaproszenia i trudno się pozbyć tego tematu.
Naprawdę mi nie chodzi o sama modlitwę bo wiem ze to nie każdemu pomoże ja tez nie wiedziałam ze cokolwiek zmieni bo dawno temu przestałam prosic, nie umiałam się modlić po tylu latach niepowodzeń 🥺 ale wiesz... pomyslalam o czyms okropnym. Coś bardzo złego przeszło mi przez myśl i wtedy jakoś zrozumiałam ze starania niszczą mnie krok po kroku, dzień za dniem i miesiąc za miesiącem i nasza wspaniała relacje.
Pomyslalam ze jest mi już obojętne z kim będę miała dziecko ze nawet byłabym gotowa się rozwieźć i próbować zajść w ta ciąże z kimkolwiek bo „ może nie jesteśmy sobie pisani”....
To jest tak okropne ze nawet nie chce wracać do tego myślami. Ale pisze to żeby pokazać jak bardzo temat in vitro wypacza nasze umysły i emocje.
Trudno to nawet opisać słowami. Wszystkie emocje są takie same jak innych ludzi a jednak jakie głębsze i mocniejsze. Żal jest bardziej rozdzierający, zlosc bardziej bezsilna i nawet oczy bolą bardziej gdy się płacze po nieudanym transferze.
Chyba nie ma takiej pary która wyszłaby z tego tematu bez blizny na sercu. Niektórzy poprostu maja ich mniej a inni mogą robić z tych blizn tatuaże ...
Jest taki czas ze czujesz się jakbyś spadała w dół i potrzebujesz rąk żeby się ich chwycić i poczuć bezpiecznie. Dla mnie to była modlitwa a dla Ciebie to będą ręce Twojego męża ❤❤ Daj się złapać ❤ I wszystko się ułoży.
Bo narazie lecisz maleńka a transfer tuż za rogiem i musisz być gotowa ❤
Wyciszona. Skupiona i przygotowana na swoją córeczkę ❤❤
Chciałabym ci oddać trochę swojej pokory i spokoju🌸🌸 wysyłam wirtualnie ❤
Jak pieknie to napisalas ❤❤❤ Rzuc ta swoja prace i zacznij pisac ksiązki - bedzie bestseler ;) No ja wlasnie nie potrafie zrozmiec kobiety, ktore po stracie tak zwyczajnie przchodza do normalnego zycia. Nie wiem co jest gorsze... Jak to mozliwe ze taka mlodziutka jestes i tak dojrzala i madra ;) Ja im starsza tym glupsza ;) Pewnie mi jakies komorki mozgowe juz zanikaja ;) Moge Ci obiecac ze odmowie zdrowaski za Twoj transfer ;)

reklama
@Camilleka wróciłaś kochana 😍😍😍 i już do boju zaraz ruszasz, super!! ✊✊✊ ja chce się wybierać do Znachora W Płocku ale nie wiem czy nie znajdę jakiegoś bliżej może bo troszkę straciłam wiarę w jego możliwości ;) teraz zbijam TSH, biorę mała dawkę euthyrox i troszkę jodu odstawiłam żeby mnie dopuścili do stymulacji i tez chce działać :) próbuje ratować róże bo @fredka84 wszystko wie o swoich dzieciach a mi jakiś skoczek różany się przyczaił od spodu na moich 😱😱😱 i mi paskudzi moje dzieci róże 😭 caluje Was dziewczynki gorąco!!!

Kochana Twoim oczkom nic nie ujdzie, widze ze mnie tez wpisałaś na czwartek 😘
Dziękuje 😘
Jak się czuje mama?
Nie widzialam sie z ia od piatku - z wiadomych powodow ;) Ale codziennie rozmawiamy. Po zabiegu miala bardzo duze ograniczenia ruchowe w miejscu wszycia kardio, ale tak to jest ok. Cale szczescie ze lekarz tak szybko zalatwil ten zabieg bo teraz w Sieradzu caly szpital w tym oddzail kardio zamkniety ze wzgledu na korona!!!! Strasznie sie tu porobilo...

W wyniku rutynowych badań wśród pacjentów szpitala uzyskano 40 pozytywnych wyników testów na COVID-19 - przekazała rzeczniczka Szpitala Wojewódzkiego imienia Prymasa Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu. Po następnych badaniach okazało się, że zakażonych jest łącznie 80 osób. Prezydent miasta Paweł Osiewała apeluje do mieszkańców o ostrożność i zapowiada powołanie sztabu kryzysowego. To kolejne ognisko SARS-CoV-2 w województwie łódzkim.
Służby sanitarne poinformowały już o 80 potwierdzonych przypadkach zakażenia SARS-CoV-2 w Szpitalu Wojewódzkim im. Prymasa Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu (Łódzkie). To 45 pacjentów i 35 pracowników placówki z kilku oddziałów.
Najwcześniej zakażenia wykryto na oddziale nefrologii i chorób wewnętrznych. Obecnie w placówce zamknięte są trzy oddziały - nefrologii, diabetologii i kardiologii.

Zakażenie koronawirusem potwierdzono do tej pory u 94 pracowników fabryki mrożonek i lodów w Działoszynie w województwie łódzkim. Obecnie jest to jedno z większych ognisk wirusa w kraju. Testom poddano około 300 z blisko 550 osób zatrudnionych w zakładzie - przekazał starosta pajęczański. Na kwarantanny skierowano kilkaset osób.
Według informacji starosty pajęczańskiego Zbigniewa Gajęckiego, z ponad stu przebadanych w piątek pracowników działoszyńskiej firmy, 38 kolejnych ma koronawirusa. W sumie to już 94 osoby spośród 546 pracowników zakładu - poinformowano w starostwie powiatowym w Pajęcznie. Blisko 450 osób w całym powiecie poddano kwarantannie. - Przebadano dotąd 300 osób, na wyniki czeka jeszcze prawie drugie tyle. Badania będziemy kontynuować. Spokojnie czekamy na kolejne wyniki - powiedział późnym popołudniem w niedzielę starosta pajęczański Zbigniew Gajęcki.
Wicewojewoda łódzki Karol Młynarczyk poinformował, że kolejne kroki w walce z SARS-COV-2 mogą być podjęte już wkrótce. - W zależności od liczby wykrytych przypadków, władze sanitarne mogą zdecydować o organizacji badań przesiewowych na terenie całego powiatu pajęczańskiego - powiedział Młynarczyk.

ni dy rydy 😘 Ja w gorącej wodzie kąpana i zaraz bym lumpami rzucała:p
List mu napisz😂 I w paczkomacie niech odbierze, chociaż ty będziesz miała przyjemność bo lubisz wysyłać:p
@bazylia128 kochanie to jest dobry pomysł. Naprawdę. Napisz wszystko co czujesz. Niektóre słowa nie przejdą przez gardło ale płyną na papierze ❤️ Może to nawet lepiej do niego dotrze bo przeczyta to nie widząc Twoich emocji. ❤️❤️
Ja mam listy miłosne od mojego męża i ostatnio jak miałam taki zjazd emocjonalny i przeczytałam jeden akurat jak pisał o naszej przyszłości 😉😉 to było 10 lat temu i napisał jak bardzo chce mieć ze mną córeczkę i żeby była taka jak ja !
I nienawidzę się za te głupie myśli ze chce się rozwieźć i mieć dziecko obojętnie z kim. 😭
Napisz mu to wszystko co czujesz i namów go żeby zrobił to samo. Może oboje spojrzycie z innej perspektywy ❤️❤️

reklama
Do góry