reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Niestety wchodzi bez zaproszenia i trudno się pozbyć tego tematu.
Naprawdę mi nie chodzi o sama modlitwę bo wiem ze to nie każdemu pomoże ja tez nie wiedziałam ze cokolwiek zmieni bo dawno temu przestałam prosic, nie umiałam się modlić po tylu latach niepowodzeń 🥺 ale wiesz... pomyslalam o czyms okropnym. Coś bardzo złego przeszło mi przez myśl i wtedy jakoś zrozumiałam ze starania niszczą mnie krok po kroku, dzień za dniem i miesiąc za miesiącem i nasza wspaniała relacje.
Pomyslalam ze jest mi już obojętne z kim będę miała dziecko ze nawet byłabym gotowa się rozwieźć i próbować zajść w ta ciąże z kimkolwiek bo „ może nie jesteśmy sobie pisani”....
To jest tak okropne ze nawet nie chce wracać do tego myślami. Ale pisze to żeby pokazać jak bardzo temat in vitro wypacza nasze umysły i emocje.
Trudno to nawet opisać słowami. Wszystkie emocje są takie same jak innych ludzi a jednak jakie głębsze i mocniejsze. Żal jest bardziej rozdzierający, zlosc bardziej bezsilna i nawet oczy bolą bardziej gdy się płacze po nieudanym transferze.
Chyba nie ma takiej pary która wyszłaby z tego tematu bez blizny na sercu. Niektórzy poprostu maja ich mniej a inni mogą robić z tych blizn tatuaże ...
Jest taki czas ze czujesz się jakbyś spadała w dół i potrzebujesz rąk żeby się ich chwycić i poczuć bezpiecznie. Dla mnie to była modlitwa a dla Ciebie to będą ręce Twojego męża ❤❤ Daj się złapać ❤ I wszystko się ułoży.
Bo narazie lecisz maleńka a transfer tuż za rogiem i musisz być gotowa ❤
Wyciszona. Skupiona i przygotowana na swoją córeczkę ❤❤
Chciałabym ci oddać trochę swojej pokory i spokoju🌸🌸 wysyłam wirtualnie ❤
Jak pieknie to napisalas ❤❤❤ Rzuc ta swoja prace i zacznij pisac ksiązki - bedzie bestseler ;) No ja wlasnie nie potrafie zrozmiec kobiety, ktore po stracie tak zwyczajnie przchodza do normalnego zycia. Nie wiem co jest gorsze... Jak to mozliwe ze taka mlodziutka jestes i tak dojrzala i madra ;) Ja im starsza tym glupsza ;) Pewnie mi jakies komorki mozgowe juz zanikaja ;) Moge Ci obiecac ze odmowie zdrowaski za Twoj transfer ;)

reklama
@Camilleka wróciłaś kochana 😍😍😍 i już do boju zaraz ruszasz, super!! ✊✊✊ ja chce się wybierać do Znachora W Płocku ale nie wiem czy nie znajdę jakiegoś bliżej może bo troszkę straciłam wiarę w jego możliwości ;) teraz zbijam TSH, biorę mała dawkę euthyrox i troszkę jodu odstawiłam żeby mnie dopuścili do stymulacji i tez chce działać :) próbuje ratować róże bo @fredka84 wszystko wie o swoich dzieciach a mi jakiś skoczek różany się przyczaił od spodu na moich 😱😱😱 i mi paskudzi moje dzieci róże 😭 caluje Was dziewczynki gorąco!!!

Kochana Twoim oczkom nic nie ujdzie, widze ze mnie tez wpisałaś na czwartek 😘
Dziękuje 😘
Jak się czuje mama?
Nie widzialam sie z ia od piatku - z wiadomych powodow ;) Ale codziennie rozmawiamy. Po zabiegu miala bardzo duze ograniczenia ruchowe w miejscu wszycia kardio, ale tak to jest ok. Cale szczescie ze lekarz tak szybko zalatwil ten zabieg bo teraz w Sieradzu caly szpital w tym oddzail kardio zamkniety ze wzgledu na korona!!!! Strasznie sie tu porobilo...

W wyniku rutynowych badań wśród pacjentów szpitala uzyskano 40 pozytywnych wyników testów na COVID-19 - przekazała rzeczniczka Szpitala Wojewódzkiego imienia Prymasa Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu. Po następnych badaniach okazało się, że zakażonych jest łącznie 80 osób. Prezydent miasta Paweł Osiewała apeluje do mieszkańców o ostrożność i zapowiada powołanie sztabu kryzysowego. To kolejne ognisko SARS-CoV-2 w województwie łódzkim.
Służby sanitarne poinformowały już o 80 potwierdzonych przypadkach zakażenia SARS-CoV-2 w Szpitalu Wojewódzkim im. Prymasa Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu (Łódzkie). To 45 pacjentów i 35 pracowników placówki z kilku oddziałów.
Najwcześniej zakażenia wykryto na oddziale nefrologii i chorób wewnętrznych. Obecnie w placówce zamknięte są trzy oddziały - nefrologii, diabetologii i kardiologii.

Zakażenie koronawirusem potwierdzono do tej pory u 94 pracowników fabryki mrożonek i lodów w Działoszynie w województwie łódzkim. Obecnie jest to jedno z większych ognisk wirusa w kraju. Testom poddano około 300 z blisko 550 osób zatrudnionych w zakładzie - przekazał starosta pajęczański. Na kwarantanny skierowano kilkaset osób.
Według informacji starosty pajęczańskiego Zbigniewa Gajęckiego, z ponad stu przebadanych w piątek pracowników działoszyńskiej firmy, 38 kolejnych ma koronawirusa. W sumie to już 94 osoby spośród 546 pracowników zakładu - poinformowano w starostwie powiatowym w Pajęcznie. Blisko 450 osób w całym powiecie poddano kwarantannie. - Przebadano dotąd 300 osób, na wyniki czeka jeszcze prawie drugie tyle. Badania będziemy kontynuować. Spokojnie czekamy na kolejne wyniki - powiedział późnym popołudniem w niedzielę starosta pajęczański Zbigniew Gajęcki.
Wicewojewoda łódzki Karol Młynarczyk poinformował, że kolejne kroki w walce z SARS-COV-2 mogą być podjęte już wkrótce. - W zależności od liczby wykrytych przypadków, władze sanitarne mogą zdecydować o organizacji badań przesiewowych na terenie całego powiatu pajęczańskiego - powiedział Młynarczyk.

ni dy rydy 😘 Ja w gorącej wodzie kąpana i zaraz bym lumpami rzucała:p
List mu napisz😂 I w paczkomacie niech odbierze, chociaż ty będziesz miała przyjemność bo lubisz wysyłać:p
@bazylia128 kochanie to jest dobry pomysł. Naprawdę. Napisz wszystko co czujesz. Niektóre słowa nie przejdą przez gardło ale płyną na papierze ❤️ Może to nawet lepiej do niego dotrze bo przeczyta to nie widząc Twoich emocji. ❤️❤️
Ja mam listy miłosne od mojego męża i ostatnio jak miałam taki zjazd emocjonalny i przeczytałam jeden akurat jak pisał o naszej przyszłości 😉😉 to było 10 lat temu i napisał jak bardzo chce mieć ze mną córeczkę i żeby była taka jak ja !
I nienawidzę się za te głupie myśli ze chce się rozwieźć i mieć dziecko obojętnie z kim. 😭
Napisz mu to wszystko co czujesz i namów go żeby zrobił to samo. Może oboje spojrzycie z innej perspektywy ❤️❤️

reklama
Do góry