reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gotadora, ja nie mogę się źle czuć i nie mogę nie iść do pracy. Każdy inny ode mnie może chorować, tylko nie ja.
A szczególnie teraz, kiedy jestem "obserwowana".
Może dam radę, muszę dać radę, bo jeszcze tylko 3 dni i ferie:-)

reklama
Zuzia2011 nie wiem co bede miała podane bo to chyba po punkcji wiadomo a ja nic konkretnie nie wiem bo to moja pierwsza próba in vitro. Jutro może sie dowiem czegos więcej. Fajnie bo bedziemy razem testować ja to nawet myśli do siebie nie dopuszczam że sie nie uda

Gosia_1983 - takie rzeczy musisz ustalić z lekarzem sama - tzn. np. jaką wolałabyś procedurę - czy ICSI, czy normalne IVF czy coś innego. No i oczywiście ilu dniowe zarodki ( chociaż w Invimedzie przeważnie podają 2-3 dniowe zarodki). No i najważniejsze na ile się decydujesz. A jeżeli chodzi o Estradiol to we wroc go przeważnie nie zlecają, ale w innych klinikach tak ( w poprzedniej klinice miałam robiony pomiar co wizytę, a dziewczyny też mają robiony), więc ja bym sama zrobiła lub zapytała się lekarza czy nie warto byłoby zrobić, bo wtedy wiadomo co i jak.

Lawendowy_sen - to życzę Ci dużo zdrówka. No i obyś wytrwała do ferii. Kurcze, dobrze, że ja mam normalnego szefa i pilnuje, żebym zdążyła na pociąg ;)

Kurcze, a ja któryś już dzień mam temperaturę około 37 i 3, 37 i 4. Niższą tylko z rana. No i nie jestem przeziębiona. No i na pewno nie mam teraz owulacji ( bo miałam ostatnio zastrzyk robiony i w zasadzie teraz niedługo powinnam mieć @). Myślałam, że to po Lutenylu, ale drugi dzień już nie biorę i nadal to samo.

Lawendowy sen dziekuje dobrze;) brzuch pobolewa ale to slodki bol,leze w lozku z moimi kotami,glaszcze na zmiane je i moj brzusio i mowie do nich ze u nas tak fajnie i ze wszyscy bardzo je kochamy i musza z nami zostac,a moja corcia jak zobaczyla zdjecie to powiedziala ale fajne chmurki ;)

Gosia_1983 - takie rzeczy musisz ustalić z lekarzem sama - tzn. np. jaką wolałabyś procedurę - czy ICSI, czy normalne IVF czy coś innego. No i oczywiście ilu dniowe zarodki ( chociaż w Invimedzie przeważnie podają 2-3 dniowe zarodki). No i najważniejsze na ile się decydujesz. A jeżeli chodzi o Estradiol to we wroc go przeważnie nie zlecają, ale w innych klinikach tak ( w poprzedniej klinice miałam robiony pomiar co wizytę, a dziewczyny też mają robiony), więc ja bym sama zrobiła lub zapytała się lekarza czy nie warto byłoby zrobić, bo wtedy wiadomo co i jak.

Ja wogóle nic nie wiem a lekarz sie mnie o nic nie pytał może jutro coś mnie zapyta. Ja to wszystko to co wiem o in vitro to z tego forum lub to co gdzieś przeczytałam a nie wiedziałam ze coś można wybrac pomiędzy ICSI i IVF ja to myślałam że lekarz to wybiera. Może jutro sie coś dokładniej dowiem

reklama
Kinga, tak miałam robione AMH, posiew z szyjki, TSh, FT3, FT4, Toxo, CMV, WR, HBsAg, HCV, HIV, drożność wrogość i wiele wiele innych przez ten długi okres walki. A Ty?

Zosia, Zuzia, Kinga, myślę ze u mnie+/- też około 20 będzie transfer, wiec będzie nam raźniej:-)

WiolaW przykro mi, wiem co czujesz, też musiałam przez cały dzień zachować zimną krew...ale ty jeszcze z dzieciakami, wyobrażam sobie jak było ciężko. Ale to co dobre przed Tobą:)

Lawendowy zdrówka!:)

Do góry