reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kalkulator spadku bety w czasie? Wow co to takiego..?? Ja w takim razie pojadę w poniedziałek na betę. Wzięłam 1/2 ampułki pregnylu o 13:00. To może poczekać do 8dpt? Do 10dpt nie wytrzymam!!! Buehehe A u mnie objawy lekowe - bóle brzucha zeszły czyli progesteron wzrósł ( od wczoraj biorę 3x2) a on hamuje skurcze. We wtorek tez brałam 3x2 ale może czasu trzeba było i wieczorem był efekt. Mam po luteinie mdłości zgagę i jem wszystko byleby się lepiej poczuć. Wpadam w mega dołki bo przed ET ważyłam 55kg 168cm rozm 36. Rzuciłam palenie 58kg a teraz to już się nie chce ważyć. Zjadłam lody na podwieczorek z synem z bitą smietsną :-))) a mam skaze bialkową i IO wiec będzie ból dupy buehehe się zastanawiam po co to wszystko... Dupa urosła, zaległości w pracy bo na L4 jestem. A objawów brak, może dlatego ze estradiol spadł to bólów brzucha nie ma. I mam mega doły :-(
Kiedys @annemarie znalazla na jakis angielskich stronach ten kalkulator.
@Netiaskitchen pomóż prosze ty go ostatnio znalazlas i ja zgapilam od ciebie, a teraz nie moge tego znalezc, cos zle wpisuje.
Z tymi lodami to nie mniej wyrzutow sumienia, nawet jak masz diete to odstepstwa od diety sa wsakazane dla równowagi psychicznej😊Mam nadzieję ze byly pyszne te lody!! Ja tez wpier... liłam, tzn zjadlam 😁połowe kurczaka z rożna gdzie normalnie bym nie tknęła. Te wahania nastroju to akurat moga swiadczyc ze cos sie dzieje😊U mnie nic, kiedys to na meza krzyczalam po transferze i bylam nerwowa a teraz nic... az M zdziwiony.
A gdzie sie leczysz ze kaza czekac do 10dpt.A jak to liczysz od dnia transferu czy od dnia po? Inv..cta kaze robic zawsze 3,6 i 10.Jutro najgorszy dzien przede mna...

reklama
Będę od rana czekać na Twój wynik bety!! Dzień transferu to dzień 0 więc jutro masz 6dpt i beta powinna być dwucyfrowa, pregnyl może troszkę zaklamac ale chyba powinno go być maksymalnie kilka jednostek.. O jakim potopie myślisz?
A ja bede czekać na wieści od ciebie 😊😊Pisz jak tylko sie czegos dowiesz, chociaz juz jest dobrze😊Jeden jest😊
No wkładkę mam mokrą, tak mialam jak mialam taka porzadna owualcje ale po transferze nigdy. Pewnie przesadzam, co by tam mialo innego leciec niz jakis żel albo ten embroglu.

Wiesz może to zabrzmi „zle” ale mam dobre intencje... masz 40lat to zmniejsza skuteczność ivf. Lepiej poczekać i zacząć u najlepszych bo pierwsze ivf jest jak Pierwszy naleśnik nie zawsze wychodzi ;-P chyba, ze macie refundację to leć tam gdzie wolne miejsca są :-)
To prawda ja po pierwszym zostalam bez zarodków bo nawet nie wiedzialam o istnieniu PICSI i komorke wkladali w "rój" plemnikow i moja jedyna padla w trzeciej dobie😔A tak moze by byl chociaz jeden.

Ja chyba znów się dziś o 3 w nocy obudzę i już nie zasnę, bo będę myślała o Twojej becie !!! [emoji7]
Kochana potrzymaj kciuki przed snem, a potem ładnie przytul głowke do podusi no i ewentualnie ok. 8 mozesz ponowic trzymanie jak już wstaniesz wypoczeta😊😊😊
Ja tez nie wiem jak bedzie u mnie dzis z tym spaniem. Nie wiem czy gorsza ta pierwsza beta, czy kolejna, bo czy przyrost jest,a potem czy jest pecherzyk a potem serduszko😊Troszke na główkę to daje wszystko.
Mąż mówi ze posiane😜😜ze on wie za tam ktos jest, ale ja nic nie czuję 🤷‍♀️

Ja zniknęłam, ale się nawróciłam 😜 a gdzie jest @Hope1989 , @Smętna30 ? 🧐 Co u Was? Ja mam jutro wolne, powiedzmy... dziewczyny tak się cieszę z powrotu do pracy jak @bazylia128 ktora chciała całować spinacze i krzesło, a ja co miałam napisać?! 😂😂😂 Ze chce całować co???? @fredka84 wiem o czym myślisz w tej ślicznej główce 😂😂😂 broszki.... , wągry i zmarszczki? 😜😜😜

Hejka. Miło, że pytasz. Jestem jestem i próbuje Was nadrobić bo jestem do tyłu ponad 100 stron 😱 brzuchol rośnie, na wizycie dowiedzieliśmy się, że będzie syn 😍 jajca i siusior są widoczne 😜

Ja ostatnio miałam słabe dni, zły wpływ marnej pogody na moje hormony. Ale dziś słoneczko wyszło więc wracam do żywych 😉

@Aduś16 ogromne ✊✊✊✊✊✊✊✊

I nieźle się dziś uśmiałam z bitwy o oddanie nasienia 😂😂

Braliscie PICSI czy FAMSI?
W pierwszej bralismy ten rój, oni chyba nawet tego juz nie robią. To polegalo na umieszczeniu komorki w roju plemnikow-taki niby najbardziej zblizony do naturalnej selwkcji-głupota jak sobie teraz pomysle, ale maz chcial. Na druga juz sie przygotowalam sama i wzielam FAMSI mimo ze parametry nasienia byly bardzo dobre i lekarz mowil ze PICSI ktore mielismy w pakiecie wystarczy, ale dla mnie te 700 zl to zadna roznica byla a skutecznosc niby lepsza.

Kiedys @annemarie znalazla na jakis angielskich stronach ten kalkulator.
@Netiaskitchen pomóż prosze ty go ostatnio znalazlas i ja zgapilam od ciebie, a teraz nie moge tego znalezc, cos zle wpisuje.
Z tymi lodami to nie mniej wyrzutow sumienia, nawet jak masz diete to odstepstwa od diety sa wsakazane dla równowagi psychicznej😊Mam nadzieję ze byly pyszne te lody!! Ja tez wpier... liłam, tzn zjadlam 😁połowe kurczaka z rożna gdzie normalnie bym nie tknęła. Te wahania nastroju to akurat moga swiadczyc ze cos sie dzieje😊U mnie nic, kiedys to na meza krzyczalam po transferze i bylam nerwowa a teraz nic... az M zdziwiony.
A gdzie sie leczysz ze kaza czekac do 10dpt.A jak to liczysz od dnia transferu czy od dnia po? Inv..cta kaze robic zawsze 3,6 i 10.Jutro najgorszy dzien przede mna...
Aleś mi zadanie dała 😀nie pamietam gdzie to było, ale jak kiedyś znalazłam to i teraz znajdę 😊
Edit.:Mam w zrzutach ekranu zapisane 😀załączam 😀

Załączniki

• Screenshot_20200520_183627_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200520_183627_com.android.gallery3d.jpg
    226,3 KB · Wyświetleń: 52
Hejka. Miło, że pytasz. Jestem jestem i próbuje Was nadrobić bo jestem do tyłu ponad 100 stron 😱 brzuchol rośnie, na wizycie dowiedzieliśmy się, że będzie syn 😍 jajca i siusior są widoczne 😜

Ja ostatnio miałam słabe dni, zły wpływ marnej pogody na moje hormony. Ale dziś słoneczko wyszło więc wracam do żywych 😉

@Aduś16 ogromne ✊✊✊✊✊✊✊✊

I nieźle się dziś uśmiałam z bitwy o oddanie nasienia 😂😂
Gratulacje synka♥♥♥♥♥
Tylko dziewczyny jak kiedys mojego
Aleś mi zadanie dała 😀nie pamietam gdzie to było, ale jak kiedyś znalazłam to i teraz znajdę 😊
Ja moge poszukać tylko podpowiedz jak to sie nazywało.

reklama
Rozumiem trzeba sprawdzić wszystkie opcje. My tez testowaliśmy te 3 novum invicta i invimed. Nam się udało w Invicta. Jak będziecie robili PGD to raczej Invicta lepsza no chyba zd wy nie z Wawy
A dlaczego masz zla opinie o invimed?Mi ta klinike polecil moj gin do ktorego mam bezgraniczne zaufanie

Do góry