reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiele rzeczy bardzo trafie stwierdził
Pare razy nam się gęba otworzyła z szoku 😋
Mówił tez ze mam problem z pęcherzem moczowym a ja od 3dni zapalenie pęcherza mam :D
Pokazaliśmy zdjęcie teściowej która cierpi na wiele dolegliwości. Wszystko trafie opowiedział i jak można jej pomoc dał jakieś zalecenia które zapisałam
Trzymając rękę na zdjęciu i tym swoim ciężarkiem na tabeli sprawdzał
Opowiadał o wielu przypadkach którym pomógł
Bardzo interesujące historie
Nawet ma album ludzi ,dzieciaków które dzięki niemu się urodziły

A coś konkretnego w Twoim przypadku powiedzial, dał jakieś zalecenia?

reklama
10 mm to dla niektórych lekarzy minimum. Ja miałam u kilku ginekologów monitoringi cyklu i 13 mm zazwyczaj. A jak byłam na estrofemu 2X1 to 14 mm do transferu. I podobno to jest bardzo ładna grubość.
Chyba ze lekarze się mylą i moje endonjest zawsze przerośnięte stad brak ciazy
Oprócz tego co napisali na forum embriologicznym to jeszcze to znalazłam. Jedno pewne minimum to nawet 7mm a przerośnięte to chyba nie da się określić:-)

Tam piszą ze to zależy od dnia cyklu i minimum w okresie okoloowulacyjnym to 7mm
Ja kiedys czytalam ze powyzej 16 jest przerośniete, ale nie pamietam gdzie. Moze i mialam przerosniete🤷‍♀️🤷‍♀️Przy drugim mialam 14mm.

Ja kiedys czytalam ze powyzej 16 jest przerośniete, ale nie pamietam gdzie. Moze i mialam przerosniete🤷‍♀️🤷‍♀️Przy drugim mialam 14mm.
Ja to myśle, ze to wróżenie z fusów to mierzenie mm bo tam przy implantacji zarodka to się tyle dzieje ... jedna może mieć cienkie, albo za grube ale metabolizm zarodka i endometrium będzie świetny i się uda. Inna ideał i dupa. To jak u znajomego ma obniżone mocno parametry nasienia no nie powinien mieć dzieci. Ma trzy córki bo ma „świetne” plemniki sam ruch A:-) Nam tu tyle rzeczy w tyłku badają a czesc mozebyc cholerną normą a my będziemy panikować :-)

reklama
Nie dzwonili ale dziś mają nie dzwonić, bo to będzie oznaczać że oba padły.. Planowo mają dzwonić jutro w 5tej dobie hodowli.... Trzese gaciami....
Słuchaj jak dzisiaj nie dzwonią a dzisiaj 4 doba godzina 14:00 to ja myśle ze kurcze kochana szykuj tyłek na transfer jutro ;-)

Do góry