reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ile maja pecherzyki? Ida rowno? Gorzej jak popekaja przed punkcją... A bralas ta usluge ze jak beda jakies niedojrzale to je tam podhoduja? Ja pamietam tez bralam to podloze odzywcze embryogen, czy jakos tak-w tej drugiej stymulacji co tak dobrze poszła.
Czyli ten embriogen dał Ci wymierne korzyści? A miałaś podhodowane komórki w labie też?

reklama
U mnie wszystkie byly akurat dojrzałe, ale mysle ze ten embriogen zrobil robote. Z 5 kom. 5 blastek. No i FAMSI bralam mimo ze maz wyniki ok, ale to pewnie tez wzięłaś.
Embriogen wpływa na implantację i rozwój zarodka po transferze a nie wpływa na zapłodnienie komórek, tak przynajmniej mi lekarz mówił. I rekomenduje się to przy braku implantacji lub poronieniu i rzekomo zastępuje heparynę ale w to nie wierze

Embriogen wpływa na implantację i rozwój zarodka po transferze a nie wpływa na zapłodnienie komórek, tak przynajmniej mi lekarz mówił. I rekomenduje się to przy braku implantacji lub poronieniu i rzekomo zastępuje heparynę ale w to nie wierze
Kochans mylisz z embroglu, ktory podaje sie razem z zarodkiem do macicy.
Embrogen to rodzaj podloza do hodowli, wiecej zarodkow przezywa podobno, bo jest bardzo bogaty w skladniki odzywcze niz zwykle podloza. Za to sie placi ekstra w invicta.

U mnie wszystkie byly akurat dojrzałe, ale mysle ze ten embriogen zrobil robote. Z 5 kom. 5 blastek. No i FAMSI bralam mimo ze maz wyniki ok, ale to pewnie tez wzięłaś.
Tak też te wszystkie dodatki braliśmy U nas FAMSi 7 lat temu zrobiło robotę bo były najlepsze jakościowo blastki dopiero w tej 3ciej stymulacji .. Mam pęcherzyki 3 nadające sie do punkcji bo reszta za mała - 17mm, 20mm i ten przerośnięty 23mm więc jeśli będzie z tego choć jeden zarodek to i tak będzie cud..

Embriogen to inne podłoże do hodowli zarodka więc na sama jego jakość w trakcie hodowli też wpływa a potem siła rzeczy na to czy będzie z niego ciążę też może wpłynąć. Może piszesz o Embrioglue?

Tak też te wszystkie dodatki braliśmy U nas FAMSi 7 lat temu zrobiło robotę bo były najlepsze jakościowo blastki dopiero w tej 3ciej stymulacji .. Mam pęcherzyki 3 nadające sie do punkcji bo reszta za mała - 17mm, 20mm i ten przerośnięty 23mm więc jeśli będzie z tego choć jeden zarodek to i tak będzie cud..
To punkcja w sobotę wydaje się ok, bo te dwa będą idealne, a ten największy to lotería, bo może się nadać albo być już za duży.

To punkcja w sobotę wydaje się ok, bo te dwa będą idealne, a ten największy to lotería, bo może się nadać albo być już za duży.
Myślę że ten duży będzie miał zdegenerowana komórke.. Myślę że miałam szansę na może 2 pęcherze więcej równej wielkości gdyby stymulacja rozpoczela się w 2dc a nie w 11...

reklama
Do góry