reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Taka mam nadzieję:)chociaż panikuje strasznie. Tyle się naczytałam różnych rzeczy, że głowę mam pełną czarnych myśli.
I jeszcze długo będziesz miała. Tak jest niestety.. Ja dalej mam chwilę słabości i jakby nie do konca to do mnie dociera. Ale nie czytam naprawde nic! Jak mam wątpliwości to pytam tutaj na forum.. Może i przez to,że nie czytam jestem zacofana w niektórych sprawach, ale znam siebie i jestem wtedy spokojniejsza;) Na wiele spraw wpływu nie mamy, dużo dzieje się obok nas.. także glowa do góry. Będzie pieknie [emoji8][emoji8][emoji8][emoji173]

Niestety endomentrioza ma to do siebie, że bardzo uposledza komorki. Wiem z doświadczenia. Dlatego warto ją mieć wyciszona i niestety zabiegi nie zawsze są dobra decyzja, bo przy wycinaniu np torbieli usuwają też zdrowa tkanke, a przez to zmniejszają też amh.
A jeszcze powiedz mi do której doby hoduja Ci zarodki?
Bo przy słabej jakości i małej ilosci wg mojej kliniki lepiej transferować w 3ciej dobie.
Tak o tym mówił mi lekarz
Endomenda ma to do siebie..eh
Przerąbane mam
Ale o tym że lepiej transferować w 3dobie nie słyszałam(zapytam lekarza przy stymulacji )
A lepiej na świeżo czy mrożonkę ?
U mnie do 5 doby i zamrozili

Ja mam niskie AMH około 0.7. W pierwszej procedurze miałam hodowane do 3 doby. Tylko wtedy pobrali mi 4 komórki z czego 2 się zaplodnily. Transferowali mi tylko jeden zarodek bo drugi obumarł. Przy drugiej procedurze pobrali mi 9 jajeczek z czego 4 się zaplodnily. Wszystkie hodowali do blastocysty, przetransferowali jeden bo tylko ten jeden wytrwał.
I co?

Hej moje kochane jak wam niedziela mija ? Co słychać? ?mi weekend tak szybko zlecial ze nawet nie wiem kiedy. W piatek pierwszy raz od dwoch miesięcy sie widzialam z moimi dziewczynami. Musialysmy nadrobić te dwa miesiące 🤣maz pojechal na wieczorek z najlepszym kumplem. Chyba obydwoje tego potrzebowalismy. Ciagle razem. Potrzebowaliśmy troche oddechu. A w sobote pojezdzilismy na rowerach i zrobilismy grila na spontanie u znajomych. Boze jak mi ich wszystkich brakowalo. My tu sami wiec oni wszyscy sa dla nas jak rodzina. Powiem szczerze ze doladowalam sobie baterie troche. Dzis niedziela ja odpoczywam a mezulek w pracy 😉caluje was wszystkie😘😘😘

Ja skończę teraz 27
Mnie martwi jakość moich komórek..ewidentnie jest beznadziejna
Ostatnio tyle komórek naprodukowałam 16pobrali ,10niby idealnych
Miało być tyle zarodków,rokowania były piękne
Później tel ze niestety jest tylko 1
I ten jedyny też miał wadę..

Zwyczajnie boję się teraz..😥
Przepraszam, bo może pisałaś. A robiliście kariotypy? Czasem po prostu mamy pecha :-(

reklama
Hej moje kochane jak wam niedziela mija ? Co słychać? ?mi weekend tak szybko zlecial ze nawet nie wiem kiedy. W piatek pierwszy raz od dwoch miesięcy sie widzialam z moimi dziewczynami. Musialysmy nadrobić te dwa miesiące [emoji1787]maz pojechal na wieczorek z najlepszym kumplem. Chyba obydwoje tego potrzebowalismy. Ciagle razem. Potrzebowaliśmy troche oddechu. A w sobote pojezdzilismy na rowerach i zrobilismy grila na spontanie u znajomych. Boze jak mi ich wszystkich brakowalo. My tu sami wiec oni wszyscy sa dla nas jak rodzina. Powiem szczerze ze doladowalam sobie baterie troche. Dzis niedziela ja odpoczywam a mezulek w pracy [emoji6]caluje was wszystkie[emoji8][emoji8][emoji8]
Cieszę się,że miałaś taki cudowny weekend;) mi też brakuje spotkań ze znajomymi. Ale w przyszły weekend ryzykujemy i przyjeżdżaja do mnie przyjaciele. Nie widzieliśmy się bardzo dlugo. A za 2.5 tygodnia wroci moj maz. Po 2 miesiącach. Już tak bardzo mi go brakuje,że ledwo daje radę. Z radości chyba podskocze do nieba!
I dziś też leniwa niedziela. Właśnie wracam ze spacerku z siostra i dziećmi. Bylysmy na lodach;)
Miłego wieczorku;)

Do góry