reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam Was wszystkie!!

Ciężko Was nadrobić codziennie tyle drukujecie :)
Chyba wszystkie bardzo przeżywamy bo mnie też dzisiaj coś pięknego się przyśniło..
Miałam na rękach śliczną małą dziewczynkę, niemowlaka i strasznie chciałam wysłać zdjęcie mojej siostrze by zobaczyła jaką piękną mam córeczkę. Sprawdziłam w senniku, podobno oznacza to, że urodzę dziewczynkę :-):tak:
Oby sny się spełniały!!!!!!!!!!!!!
Miłej Niedzieli Kochane!! Oby przyszły tydzień przyniósł same wysokie bety i pozytywne transfery :)

reklama
Dziewczyny zastanawilyscie sie nad imionami waszych malenstw bo my mamy 3 imiona brakuje nam jednego ;) macie jakies fajne pomysly na orginalne imiona dzieciece?to tak w ramach odciagniecia od zlych mysli ;)

TeOuila, ​z imionami to jest ciężko. Niby tak dużo ich jest, ale jak ma się wybrać coś dla swojego dziecko, to jest trudno.
Generalnie, ja tak samo, jak Domat, chciałabym mieć dziewczynkę, a póki co imiona już dawno wybrane mam dla chłopców.
A dla dziewczynki, to tylko Aleksandra mi się podoba.

A my chcemy nazwac nasze zarodeczki moze dzieki temu beda sie lepiej rozwijac a po transferze szybciej sie zadomowia w brzuszku ;)glupie co ale ja juz czuje sie ich mamusia :)

Sony, Amelia, to ładne imię. Ale ja też myślę przyszłościowo, żeby potem inne dzieci nie wymyślały przezwisk od imienia.
A dzieci czasami potrafią być okrutne. I żadne wytłumaczenie do nich nie przemawia. W zeszłym roku chodziła do mojej szkoły Amelia, to była melą z nosa.

Lawendowy_sen - w ten sposób myśląc o imionach to Aleksandra mimo,że ładne brzydko się rymuje. Według mnie najlepsze są proste imiona po prostu. Na razie jednak nie myślałam o konkretnym dla swojego maluszka, bo nie chcę się rozczarować. Już raz byłam w ciąży, planowałam różne rzeczy, a potem wyszły nici. Teraz nie mam zamiaru zbytnio planować jeżeli chodzi o maluszka. Chyba, że będę na dalszym etapie.

reklama
Lawendowy_sen - niby mówią, że każdy sposób dobry, ale sposób z Twojej pracy na pewno podnosi też poziom adrenaliny, a ja wolę się skupić tylko na ciśnieniu :-D:-D:-D

Tequila - z imionami jest bardzo różnie - gdyby mi ktoś powiedział, że kiedyś mój synek będzie miał na imię tak ja ma, to bym nie uwierzyła. Ale jak przychodzi co do czego, to niby wybór jest duży, ale z każdą propozycją zaczyna się przypominanie sobie głupich ludzi o tym imieniu, wydają się nagle albo zbyt staroświeckie, albo zbyt udziwnione, albo też czytałam kiedyś na forum, że dziewczyna całą ciążę miała wybrane imię, a kiedy synek się urodził, stwierdziła, że to imię do niego kompletnie nie pasuje, że jej synek to jest przecież X (nie pamiętam, co to było za imię).
A ja jak już miałam dość wybierania i zaczęłam nawet hipotetyczne wymieniać, to np. przy imieniu Denis moja siostra zareagowała dość gwałtownie - powiedziała: "Ale byś go unieszczęśliwiła, dzieci są okrutne, a tu wystarczy zmienić jedną literkę i wychodzi ...... :-D" - a ja nigdy bym o tym nie pomyślała nawet :-D Więc trzeba mnóstwo rzeczy brać pod uwagę. Oczywiście różnie bywa, czasem ludzie chcą kontynuować tradycję rodzinną i nazwać np. po dziadkach, ale wg mnie to tak dziwnie - wg mnie dziecko powinno mieć swoje życie i swoją historię, swoje Imię...

Do góry