reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja do 12 tyg miałam co 2-3 tyg, teraz już weszłam w normalny tryb wizyt ciążowych raz na miesiąc 😰 także najbliższa 17.04 a kolejna 18.05 połówkowe a potem to nawet nie wiem co ile robią usg. Muszę zapytać o cytologię bo nigdy mi tu nie robili. Moczu tu nie badają wiec nawet nie będę pytać
Hmm wszystko ok, ale że moczu nie badają to jestem w szoku, ja na każdą wizytę robię i krew i mocz.

reklama
Hmm wszystko ok, ale że moczu nie badają to jestem w szoku, ja na każdą wizytę robię i krew i mocz.

Nie tu nigdy nie badają. Ale jak oni tu nie robią kobietom w ciąży obciążenia glukoza to wiesz. Tylko jeśli jesteś w grupie ryzyka a ja ze swoim pcos jestem i już mi powiedzieli ze ok 24tyg będę to badanie robić. Tutaj nie wykonują badań na wyrost bo to nie ja za nie płace tylko państwo wiec jeśli nie ma przesłanek ku temu żeby je robić to nie robią.

Nie boje się, mąż tez pracuje widuje się z innymi, nie mam zamiaru nie widzieć się z mama, zwłaszcza teraz w ciąży czuje z nią większa więź. Zreszta my mieszkamy pare domów od siebie w tej chwili. Kto wie ile potrwa ta epidemia a kontaktów rodzinnych nie mam zamiaru zrywać jeśli wszyscy jesteśmy zdrowi. Cały czas siedzę w domu, już nawet z kotem rozmawiam - jeden dzień poprawi mi humor na cały ten czas. Tak jak mówiła w drugie swieto mąż idzie do pracy i znowu sama zostanę.
Jasne to każdego indywidualna decyzja ☺️

Kto ma jutro jakieś wizyty/badania?
Ja, @Netiaskitchen i jeszcze z kilka osób z tego co pamiętam ☺ ja mam dopiero o 16.00 wizytę więc pewnie wieczorem napiszę co i jak, ale stresik już jest 😬
Ja mam o 10.30 i już od rana myślę o jutrze. Jeszcze jutro @Wiórka powtarza betę i ma usg, tylko nie wiem o której 😊

reklama
No ja do 12 tyg miałam co 2-3 tyg, teraz już weszłam w normalny tryb wizyt ciążowych raz na miesiąc [emoji27] także najbliższa 17.04 a kolejna 18.05 połówkowe a potem to nawet nie wiem co ile robią usg. Muszę zapytać o cytologię bo nigdy mi tu nie robili. Moczu tu nie badają wiec nawet nie będę pytać
Nigdy? Nawet raz na trymestr?
Ja zawsze mam bezobjawowe infekcje i w obu ciazach to byly powazne bakterie, ktore nieleczone moga wywolac porod przedwczesny, wiec zero badan moczu to kurde niefajnie.

Do góry