Przykro mi że musisz przez to przechodzić naprawdę. Rozumiem przez co teraz przechodzisz bo sama to przechodziłam.Chyba jednak nie ...
Musisz być teraz bardzo silna. I naprawdę musisz skontrolować sytuację.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przykro mi że musisz przez to przechodzić naprawdę. Rozumiem przez co teraz przechodzisz bo sama to przechodziłam.Chyba jednak nie ...
W sensie?Daj bliżej zdjęcie,
Nie wiem czemu tak nisko przyrasta. Fakt, że jednostajnie i tempo chyba coraz lepsze. No mam nadzieję cały czas.Kochanie wiesz ze ja od początku ci kibicuje trzymam kciuki i modliłam się o twojego kropeczka [emoji3590] Jestem z tobą od transferu jak napisałaś ze masz jakieś bóle i potem zniknęły[emoji110] Nawet tak jak ci pisałam wcześniej ze sobie pomyslalam ze jak tobie się uda to mi tez przy transferze, ale przykro mi kochanie dzisiaj powinnaś mieć bete około 1000 [emoji3064][emoji3064] wiem ze trzeba mieć nadzieje ale proszę cie przygotuj się na wszystko bo jesteś już i tak mocno obciążona psychicznie a jak się okaże najgorsze to boje się ze się załamiesz [emoji24][emoji24][emoji24]
Ja napiszę na swoim przykładzie. Miałam tak w czerwcu zeszłego roku. Też miałam podane dwa zarodki, dwa pierwsze przyrosty w normie, ale trzeci już słaby, poniżej normy, byłam pewna że już uchwycilam betę na spadku. Lekarz kazał powtórzyć po 48godz, znowu mały przyrost, i już po tym przyroscie lekarz odrazu powiedział że na 99% jest źle. Kazał przyjechać na usg, podejrzewał pozamaciczna bo te przyrosty szalaly a pomimo że już odstawilam leki i na usg nic nie widział ani w macicy i nic nie było podejrzanego poza nią to beta dalej rosła coś koło tysiąca miała jak nagle dostałam w końcu krwawienia. To była radość [emoji23] i beta w końcu zaczęła szybko spadać. To był chyba najgorszy okres. Wolałam zerową betę. Byłam wdzieczna lekarzowi że odrazu postawił sprawę jasno, że jest źle.
Niestety ale tak niska beta w 18 dniu po transferze 5dniowego zarodka z takimi kiepskim przyrostami nie wróży nic dobrego i dziwię się lekarzowi że daje złudne nadzieję dziewczynie. Potem rozczarowanie bardziej boli. I jeszcze każe czekać na usg do 9kwietnia??!!! Dla mnie to nie pojęte.
Przepraszam, ale ja bym na miejscu walecznej jak najszybciej szukała lekarza żeby robił usg i kontrolował.
Chciałabym powiedzieć że będzie dobrze... ale niestety nie powiem..... [emoji17]
Ja czekam też na wyniki na czczo, bo dzisiaj robiłam dopiero pakiet ciążowy i ciekawa jestem co tam będzie. Trochę tarczycy się boję, bo ft3 ostatnio mocno mi spadło...No dobra dziewczyny ja od dzisiaj na chorobowym, także trochę więcej czasu będzie na forum [emoji6] Byłam dzisiaj na USG , młody waży 750 g i poza tym wszystko ok. @Tasza miałaś rację doktorek wysłał mnie do diabetologa w związku z krzywa cukrowa, ale kazał iść dopiero za jakieś 3-4 tygodnie żeby przeczekać trochę ten cholerny koronawirus, a póki co dieta. Szwagierce został glukometr po ciąży także porzycze i będę się póki co sama kontrolować.
Jesteśmy z Tobą pamiętaj. Cokolwiek się stanie[emoji9]Przykro mi, płakać mi się chce i nachodzą mnie źle myśli... [emoji26]
Dziękuję za to porównanie, to faktycznie sytuacja
" cud"
Musze się na chwilę wyłączyć od tego wszystkiego.
Dziękuję wszystkim za wsparcie, mocne waleczne kciuki i udzielanie się w mojej sprawie.
Miłego dnia dla wszystkich, ściskam Was [emoji8]
Ja się nie wypowiadam. Dla mnie jakby teraz się okazalo, ze się uda przy takiej becie to byłby cud. Bardzo bym tego chciała!!! Tym bardziej, ze to ostatni kropek. Mielismy tu kilka różnych cudów, więc może to możliwe. OBY!!! Sama tak realistycznie do tego podchodząc, nie bardzo wierzę na ten moment w happy end niestety. Wiem, ze poziomów bety nie powinno się porównywać tylko przyrosty, ale mimo wszystko ja w 17dpt mialam wizytę pęcherzykową i betę 10 razy większą. Wiem też zbyt dobrze jak bolą zawiedzione nadzieje, wiec o to bym się teraz bała najbardziej...Dziewczynki proszę napiszcie coś w sprawie @Waleczna36. Bo serce mnie boli. Ja tak napisałam szczerze ze się boje o jej wyniki bo na moje oko i na tabelkę to beta nie jest prawidłowa ale widzę ze tu co druga dziewczyna gratuluje i mówi ze jest Ok. Ja tez nie jestem wszechwiedzącą może ja się mylę i nie powinnam odbierać jej nadziei?? proszę mądrzejsze głowy żeby się szczerze wypowiedziały co może oznaczać beta 280 w 18 dpt. Wierze ze pomożecie
Chodziło mi o usg szybciej niż 9 kwietniaUsg przy Becie 300 nic nie pokaże.
Na to czekałam!!!!!!!!!!!!!!!Maluję
Obcy obecny
Czy Wy też to widzicie?
Ostatni pomiar poniedziałek ok 1500
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]Zobacz załącznik 1096617Zobacz załącznik 1096618