reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pytał się czy za miesiąc chcemy ponownie spróbować to wtedy da to ovitrelle,ale ja chyba już nie zdecyduje się na cykl naturalny, za dużo stresu i duuuzo więcej wizyt i badań.
Zaraz winko otworzę 😊 Dobrej cytrynówki też bym się napila, ale winko mam w domu.
Podchodziłam na naturalnym ,ale rosły i nie chciały pękać ( bo dwa wyhodowalam 😉po poronieniu niby może tak być )i w 18 DC dostałam pregnyl na pęknięcie .jak już będę mogła podejść to też na sztucznym bo za dużo stresu .Latałam z testami owulacyjnymi od 10 DC i się bałam ,że przegapie.a jeszcze nasza klinika nie robi transferów w weekend i kolejny stres ... Wydaje mi się ,że u Ciebie to niedopatrzenie lekarza ,niestety ...powinien byl widzieć ,że jest wystarczająco dojrzały ,żeby wspomóc lekiem na pęknięcie ahhh ręce opadają . ...😥wiecznie pod górkę ...

Ale to dziwne że nie dostałaś bo ja miałam też wcześniej na naturalnym i dostałam Ovitrell. Dziwne. Nawet potem była rozkmina czy beta jest od zarodka czy z Ovitrellu.
Bez sensu. A wogole to skąd wiadomo że owulacji nie było robiłaś badania z krwi?
Podobno nie było owulacji, bo pęcherzyk nie pękł - było widać na usg. Ja w tym nie jestem biegła więc może napisze ci wyniki
11 dc estradiol ok 156
LH 22,2
Progesteron 0,11
13 dc estradiol 280
LH 122
Progesteron 0,42
15 dc estradiol 175
LH 4
Progesteron 1,23

Podchodziłam na naturalnym ,ale rosły i nie chciały pękać ( bo dwa wyhodowalam 😉po poronieniu niby może tak być )i w 18 DC dostałam pregnyl na pęknięcie .jak już będę mogła podejść to też na sztucznym bo za dużo stresu .Latałam z testami owulacyjnymi od 10 DC i się bałam ,że przegapie.a jeszcze nasza klinika nie robi transferów w weekend i kolejny stres ... Wydaje mi się ,że u Ciebie to niedopatrzenie lekarza ,niestety ...powinien byl widzieć ,że jest wystarczająco dojrzały ,żeby wspomóc lekiem na pęknięcie ahhh ręce opadają . ...😥wiecznie pod górkę ...
No u mnie pękały - ale to też parę lat temu jak monitorowałam cykl, więc dużo się mogło zmienić.
Ale udało Ci się w końcu podejść na cyklu naturalnym?

Podobno nie było owulacji, bo pęcherzyk nie pękł - było widać na usg. Ja w tym nie jestem biegła więc może napisze ci wyniki
11 dc estradiol ok 156
LH 22,2
Progesteron 0,11
13 dc estradiol 280
LH 122
Progesteron 0,42
15 dc estradiol 175
LH 4
Progesteron 1,23
LH 40 w tym trzecim badaniu.

No u mnie pękały - ale to też parę lat temu jak monitorowałam cykl, więc dużo się mogło zmienić.
Ale udało Ci się w końcu podejść na cyklu naturalnym?
Tak,niestety beta 0 .następnym razem podchodzę na sztucznym bo nie ma znaczenia a chyba mniej stresu bo wszystko wyliczone .podobno raz na jakiś czas trafia się bezowulacyjny .może akurat na ten cykl trafiło u Ciebie .Przykro mi bo znowu czekanie i odliczanie ...ale następny cykl będzie Twój 😉😊😚

Ja pamiętam że ponieważ u mnie były wątpliwości czy pękł kazali oznaczyć chyba progesteron miał być 4 i więcej.
11 dc estradiol ok 156
LH 22,2
Progesteron 0,11
13 dc estradiol 280
LH 122
Progesteron 0,42
15 dc estradiol 175
LH 4
Progesteron 1,23

Tak,niestety beta 0 .następnym razem podchodzę na sztucznym bo nie ma znaczenia a chyba mniej stresu bo wszystko wyliczone .podobno raz na jakiś czas trafia się bezowulacyjny .może akurat na ten cykl trafiło u Ciebie .Przykro mi bo znowu czekanie i odliczanie ...ale następny cykl będzie Twój 😉😊😚
Mniej stresu to na pewno! Ja to jak się uda to następny na sztucznym.
Daj znać kiedy podchodzisz to będę trzymac ✊✊✊

Miałam mieć cykl naturalny i wtedy niby nie dają nic na pękanie☹️ Teraz już i tak za późno, estradiol już spadł ☹️ Niepotrzebnie zdecydowałam się na ten naturalny, trzeba było na sztucznym zrobić jak dwa pozostałe ☹️ ale lekarz doradzal żeby coś zmienić...
Ale to dziwne ze nie dali Ci ovitrelle, ja na naturalnym miałam... ale po co teraz gdybać, bardzo mi przykro, wiem jak to frustruje. Zapytaj przy kolejnym cyklu o ovitrelle i do przodu 😘 trzymaj się 😘

reklama
Do góry